Kvinners helse

Vorter på kroppen – årsakene til deres utseende og ulike terapier

Vorter kan dukke opp i hver person helt på hvilken som helst del av kroppen. Oftest forekommer de i ansiktet eller hendene, så alle kvinner og menn har en tendens til å bli kvitt dem så raskt som mulig. I mellomtiden er vorter ikke-farlige svulstige neoplasmer av godartet natur.

Størrelsen på disse stygge fremspringene på kropp og ansikt er som regel omtrent 5-7 mm, men det er arter og mye større. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvorfor det er vorter, hva de er, og hvordan du kan bli kvitt dem ved hjelp av tradisjonell og tradisjonell medisin.

Contents

Årsakene til utseende av vorter på ansikt og kropp

Vorter på kroppen - årsakene til deres utseende og ulike terapier

Årsaken til vratsinfeksjonstype hos menn og kvinner er inngangen til kroppen av det humane papillomavirusvirus, ellers HPV. Ofte blir dette viruset overført som et resultat av personlig kontakt med pasienten, men ofte er årsaken bruken av ulike bruksområder.

Også HPV kan være “plukke opp“I et offentlig bad eller badstue, i en manikyrsalong med utilstrekkelig desinfeksjon eller under samleie.

Som regel regner det med at menneskelig papillomavirus, som kommer inn i menneskekroppen, ikke på noen måte i lang tid, og en mann eller en kvinne mistenker ikke engang at den er bærer. I mellomtiden, i tilfelle av en reduksjon i immunitetsutløseren utløst, som et resultat av hvilket viruset øyeblikkelig aktiveres, og på huden til personen er det ubehagelige svulstliknende formasjoner.

Oftest kan HPV vises hos kvinner under graviditet, når immuniteten avtar ganske betydelig, i nærvær av ulike endokrine sykdommer, spesielt diabetes mellitus, som følge av hypotermi, permanent stress, nervøsitet og kronisk tretthet.

I tillegg kan en person i enkelte tilfeller infisere seg selv. Så, en mann under barbering kan få en mikrotrauma, noe som resulterer i at flere små vorter i ansiktet kan spre seg over hele kroppen.

Typer av vorter på ansikt og kropp

Slike neoplasmer har følgende varianter:

Vorter på kroppen - årsakene til deres utseende og ulike terapier
 • De vanligste er smertefrie, tette knuter av avrundet form. Som regel har de små dimensjoner og en grov overflate. En slik sykdom kan påvirke både voksne og småbarn. Vanligvis er disse vorterne plassert på hender, ansikt og hodebunn. De gir ikke absolutt noen problemer for eieren, men de ser noen ganger veldig stygg ut fra et estetisk synspunkt.
 • Plantarvorter ser bare ut på føttene, noe som er lett å gjette fra navnet på denne arten. Deres forekomst fremkaller lang bruk av stramme og ubehagelige sko. Utenfor kan slike formasjoner ligne et lite korn eller en pute. I noen tilfeller er de ganske smertefulle;
 • Unge på kroppen har ofte flate små vorter, som kan være rød eller gulaktig. I de fleste tilfeller har de en avrundet form og knapt skiller seg ut over overflaten av huden. Ofte ser de ut på hendene eller på ansiktet, men noen ganger kan røde og gule formasjoner bli funnet på andre deler av kroppen.
 • Hos kvinner og menn i avansert alder, tvert imot, er det ofte senile svulstformasjoner. De bærer ikke i seg absolutt noen fare og gir praktisk talt ikke inn til behandling. I de fleste tilfeller finnes slike utslett på de områdene av huden som nesten alltid dekkes av klær, på hender og ansikt er de svært vanskelige å møte;
 • Til slutt, noen ganger på kroppen vises hengende vorter, som kalles kjønnsvorter. Hengende skjemaer refererer til venerale sykdommer og ligger i de fleste tilfeller i kjønnsområdet. Infeks denne typen neoplasma kan bare være under ubeskyttet seksuell kontakt med en syke partner, som kanskje ikke har noen eksterne manifestasjoner av sykdommen.

Metoder for behandling av vorter på kroppen ved hjelp av tradisjonell medisin

Vorter på kroppen - årsakene til deres utseende og ulike terapier

Til tross for at disse neoplasmaene i seg selv er helt trygge, bør de konsultere en kvalifisert hudlege før de begynner å bekjempe dem. I noen tilfeller kan noen alvorlige sykdommer også vises på en lignende måte, som du kanskje ikke engang mistenker.

Med feil behandlingsteknikk kan situasjonen bare forverres, så du må først bekrefte diagnosen under en heltidseksamen av en spesialist.

Tradisjonell medisin tilbyr i dag følgende måter å kvitte seg med denne sykdommen:

Vorter på kroppen - årsakene til deres utseende og ulike terapier
 • Den mest enkle og smertefrie metoden er laser kosmetologi. Etter det forblir bare et lite spor på kroppen, som ikke krever noen spesiell forsiktighet og bryter ikke eieren sin på noen måte. På denne måten kan du bokstavelig talt om noen få minutter fjerne nesten alle formasjonene, mens du nesten ikke føler noe;
 • Fjerning av vorter med høyfrekvent strøm eller elektrokoagulasjon. Denne metoden er veldig effektiv. I tillegg sørger det for mangel på blod og desinfiserer huden, men etter bruk er små arr fortsatt på kroppen;
 • Kryoterapi, ellers, cauterization med flytende nitrogen, hjelper også ganske bra, men det må produseres av en virkelig erfaren spesialist. Under bruk av denne metoden er det ekstremt viktig å velge riktig dybde av innflytelse, da for mye frost vil føre til at det blir et styggt arr og utilstrekkelig vil ikke helt avlaste deg problemet, og etter en kort tid må prosedyren gjentas igjen;
 • Den kirurgiske metoden brukes kun i de mest ekstreme tilfeller, når ingen av alternativene vurderes, hjelper. Samtidig, etter fjerning av den svulstliknende formasjonen, påføres en stor nok søm på kroppen, og etterlater et fryktelig stygg arr. I tillegg innebærer enhver kirurgisk operasjon en høy sannsynlighet for å trekke blod og spre infeksjonen gjennom hele kroppen, så det er best å unngå det når det er mulig.

Folkemidlene

I folkemedisin er det også flere ganske effektive og smertefrie måter å bekjempe denne sykdommen på, for eksempel:

Vorter på kroppen - årsakene til deres utseende og ulike terapier
 • Innen 10 dager 2-3 ganger om dagen skal det berørte området av kroppen eller ansiktet smøres med naturlig juice av ferske sure epler, rå poteter eller løk;
 • Rengjør og vask grundig pæren, klipp den i tynne skiver og hell 100 ml eddik. La det stå ved romtemperatur i 2-3 timer. Ringer av løk skal påføres hver kveld til et sårt sted, festet med bandasje eller kuttet vev og forlatt så hele natten. Gjenta prosedyren til alle formasjoner forsvinner definitivt;
 • Rå poteter sammen med peelingristen på en fin riper. Den resulterende vasselen blir påført de syke deler av kroppen i form av lotioner og holdes i 8-12 timer;
 • Veldig effektiv og avkok av celandine, men med det må du handle forsiktig, fordi etter påføring på huden kan det oppstå en brenning.
 • Også utslett på huden kan smøres med naturlig celandine juice, løvetann, duckweed eller duckweed;
 • Med flate vorter hjelper infusjon av malurt. Tilbered det til 3 ss hakket urt med et glass kokende vann, dekk med lokket og la det stå i 2-3 timer. Den resulterende infusjonen skal avkjøles, filtreres og gjøres ved hjelp av en komprimering. Prosedyren må gjentas daglig.

Behandling av vorter ved hjelp av tradisjonell medisin – prosessen er ganske komplisert og tidkrevende. Vanligvis brukes disse metodene bare når disse stygge formasjonene ligger på ufattelige steder og ikke forstyrre eieren på noen måte.

Hvis du har store vorter i ansikt og kropp som også gir deg smertefulle eller ubehagelige opplevelser, kontakt en hudlege så en kvalifisert lege kan finne den beste måten å bli kvitt denne sykdommen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply