Kvinnors hälsa

Stretching av musklerna på benet: hur man ger första hjälpen?

Sträckande muskler, eller hur man korrekt säger – ligament, är inte en sällsynt diagnos vid utövandet av en traumatolog och ortopedist. Sträckmuskel kan både idrottare och vanliga människor, särskilt barn. Ökad aktivitet av barn, spel är alla riskfaktorer.

Vad behöver du veta och minnas om detta, och hur man tillhandahåller första hjälpen?

Sträckande muskler: vad händer?

Ledbanden är strukturerad buntar av bindväv som ger styrka och stabilitet i fogen, på grund av sin närvaro kan den motstå betydande belastningar.

Ett gäng innehåller ett stort antal blodkärl och nervändar, vilket ger ökad känslighet.

Trots all styrka, under påverkan av en stark belastning, kan ligamentet skadas.

Under den medicinska termen, sträcker ledband, vanliga människor brukar säga – drog muskeln, vi förstår rupturen av bindvävsfibrer.


Skador på nervändarna kommer att ge en levande och specifik klinisk bild – akut, skarp och svår smärta, snabb ödembildning.

I klinisk praxis skiljer sig flera grader av sträckning, vilket speglar graden av bristning:

 • I Art. – Enkelt. I detta fall skadas en mindre del av ligamentet. Patienter känner smärre smärta, vilket inte begränsar rörelsen, men kräver noggrann behandling. Ödem är frånvarande
 • II århundradet. – Mellan eller delvis ligamentbrott. Det finns en stark smärta i den drabbade leden, ödem och spårar blödningar under huden.
 • III århundradet. – tung eller full paus Smärtan är skarp, skarp och stark. Snabbt bildade en stark svullnad, blåmärken. Det är omöjligt att kliva på en skadad lem. Det är farligt ett sådant tillstånd först och främst genom bildandet av en instabil led, som kommer att vara benägen för frekventa skador.

Med en liten sträcka kan smärtan snabbt passera, och patienten kan fortsätta att röra sig i vanligt läge – vilket förvärrar signifikant situationen och framkallar komplikationer.

Dragde muskeln på benet: Vad ska man göra?

Det första hjälpen som tillhandahålls kommer att hjälpa till att fördröja de allvarliga konsekvenserna av stretching och underlätta väsentligt efterföljande behandling, förutsatt att det är aktuellt och lägligt. Komplexet av dessa åtgärder innefattar att säkerställa resten av den skadade ledans immobilitet – åtminstone 48 timmar.

För att fixa fogen kan du applicera ett tätt bandage, till exempel använda ett elastiskt bandage, halsduk eller halsduk. Om det finns misstankar om kraftig sträckning (onormal rörlighet), är det nödvändigt att införa ett däck.

För att minska smärta och svullnad på det skadade området, applicera kallt (is, produkter från frysen, men nödvändigtvis insvept med en handduk). Procedurens varaktighet är 15 – 20 minuter, omedelbart de närmaste 48 timmarna behövs kallt var 4: e till 6 timmar.

När det bildas ett hematom ska den skadade lemmen vara över huvudet, så att ödemet kan förebyggas genom blodutflödet.

medicinering

Som regel rekommenderar läkare att använda salvor och geler, som har antiinflammatorisk, analgetisk effekt. Användningen av moderna doseringsformer är en effektiv metod för behandling och lindring av smärtreaktion i spänning.

Sträckningen av musklerna i mild och måttlig grad kräver en kort behandlingstid. I regel återställs full arbetsförmåga 5 till 7 dagar efter skadan. Ruptur av ligamentet kommer att kräva en längre och mer komplex behandling, ofta med kirurgisk ingrepp och en lång tid av läkemedelsbehandling. Under rehabilitering visas patienter fysioterapi, övningsterapi och andra.

Störande symtom

Läkare uppmärksammar patienterna till oroliga symptom som kräver tillhandahållande av kvalificerad sjukvård:

 • stark och skarp smärta, som förhindrar rörelse av den skadade lemmen
 • utseendet av domningar i skadaområdet;
 • skadad led, traumatiserades tidigare;
 • Under skadan hörde patienten “Sprakande” i foget, och det finns inget sätt att röra sig;
 • måttlig smärta, utan förbättring efter 3 dagar efter sträckning;
 • ökad kroppstemperatur, det var en chill och tecken på förgiftning.

Vad händer om jag drar en muskel på benet ett barn?

Symtomen på att sträcka musklerna i benet hos vuxna och barn är nästan detsamma, med det enda undantaget – barnen upplever tydligt smärta. Att ge första hjälpen till barn kommer att ha sina egna nyanser och egenskaper.

Efter att ha fått skadan krävs specialistrådgivning, särskilt om barnet är litet och inte tydligt kan formulera sina känslor.

Innan du besöker en läkare måste du sätta ett bandage på benet. Som regel rekommenderar läkare att lämna bandaget för natten.

Den skadade leden måste immobiliseras under lång tid – upp till en vecka.

För förebyggande av ödem och hematombildning – Applicera kallt (15 – 20 min.), Den skadade lemben ska ligga över huvudet.

För anestesi kan barnet erbjudas Nurofen eller något läkemedel baserat på paracetamol.

Oroliga tecken är intensifieringen av smärta och bildandet av hematom. Blödning i leddet kräver samråd med en specialist och genomför medicinska åtgärder så snart som möjligt.

Förebyggande av sprains

Förebyggande av sträckning av benmusklerna är att eliminera alla provocerande faktorer, vilka är enorma. Långtidsläkarutbildning och insamling av statistiska data gjorde det möjligt att identifiera huvuddelen: Fel och substandard skor. Samma grupp omfattar kvinnor som föredrar höghäftiga skor och en plattform.

Värm upp innan du går in för sport. Lätt aerobics kommer att värma musklerna och ligamenten, varefter du kan sträcka, och först efter att ha utfört den grundläggande uppsättningen övningar.

Begränsa noggrannhet med barn och fullständig uteslutning av extrema sporter och yrken.

“Jag skulle ha vetat var jag faller, jag skulle ha gjort ett halm”, men ingen är försäkrad från att bli skadad, särskilt barn. Därför är det viktigt att komma ihåg och veta om reglerna för första hjälpen, hur man beter sig. När allt kommer på så sätt blir det möjligt att minska antalet hemska konsekvenser och komplikationer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Rosemaryt 28.06.2024 at 12:50

  Very well-written and funny! For more details, click here: EXPLORE NOW. Looking forward to everyone’s opinions!

 • Leave a Reply