Lekker koken

Hoe blikken met en zonder blanco te pasteuriseren, met geïmproviseerde middelen?

Het einde van de zomer - het begin van de herfst wordt als het meest beschouwd "heet"Soms voor huisvrouwen. Degenen die graag feest op winter blanks van groenten en fruit, worden gedwongen om lange uren doorbrengen in hun eigen keuken, de invoering van glascontainers jam, Lecho, voorbereiding augurken, tomaten, enz.

Zodat de lege plekken niet verloren gaan, niet "explodeerde", Het is noodzakelijk om niet alleen strikt te voldoen aan het recept, maar ook om te weten hoe ze gepasteuriseerd kunnen worden.

De manier van pasteuriseren van de grootvader

Hoe blikken met en zonder blanco te pasteuriseren, met geïmproviseerde middelen?

Onze moeders en grootmoeders deden dit met een gewone theepot of een grote pan, de volksherinnering. Hoe moet je kruiken pasteuriseren? Om te beginnen moet de container worden gecontroleerd op spaanders en scheuren, want voor de bereiding van lege exemplaren voor de winter passen alleen hele exemplaren. Anders is de kans op verlies van arbeid, tijd en geld hoog vanwege de barstende verpakking.

Het is noodzakelijk om een ​​conventionele ijzeren ketel op een fornuis te plaatsen, het volume te vullen met water en de pot bovenaan met een hals te plaatsen. In de gemeenschappelijke ruimte is het aan te raden een gewone katoenen handdoek te leggen.

Hoeveel banken heeft u nodig om te pasteuriseren? Meestal duurt het elk 10 tot 15 minuten, wat een aanzienlijke hoeveelheid tijd van de gastvrouw steelt. Verlaag de duur van dit proces met een ruime pan die meer tarra kan herbergen.

In een pan is het noodzakelijk om water op ongeveer 2 vingers te gieten, om van boven een rooster te maken, en erop om de banken een nek naar beneden te plaatsen. Er zijn zelfs speciale pads op de pan, waardoor meerdere desinfectievaten tegelijk kunnen worden gedesinfecteerd. Voor blikjes van een halve liter en een liter is het voldoende om een ​​vijf-acht minuten durende stoombehandeling te ondergaan. Een grotere container kan maximaal 15 minuten op een pan worden bewaard.

Een goed gedesinfecteerd blikje wordt transparant en droog en kan worden gebruikt voor het leggen van gewassen groenten en fruit.

Methoden van pasteurisatie met behulp van huishoudelijke apparaten

Hoe is het nodig om de blikjes in de oven te pasteuriseren? Ik moet zeggen dat deze methode het populairst is. Het is niet nodig om hete en vochtige lucht in te ademen, en zelfs de blikjes bevatten veel oven. En dus moeten schone containers op het rooster worden geïnstalleerd met hun nek naar beneden, draai de ovendeur naar 140 ° C en wacht 10-15 minuten.

Na deze tijd kan de container niet worden verwijderd, hij moet worden afgekoeld. De enige voorwaarde voor een dergelijke voorbereiding vóór het oprollen is dat de containers niet stevig aan elkaar kunnen worden vastgemaakt, anders kunnen ze barsten.

Hoe blikken met en zonder blanco te pasteuriseren, met geïmproviseerde middelen?

Met de ontwikkeling van technische vooruitgang en het verschijnen in de huizen van Russische burgers van verschillende huishoudelijke apparaten die het leven aanzienlijk vergemakkelijken, is het proces van het oogsten van vitaminesalades, jam en compotes voor de winter aanzienlijk afgenomen. Nu kunt u een magnetron gebruiken om de verpakking te desinfecteren. Hoe potten in een magnetron correct te pasteuriseren?

Allereerst moet eraan worden herinnerd dat het onmogelijk is om een ​​volledig lege en droge container in de oven te plaatsen. Er dient te gieten in elke voorgewassen jar weinig water - slechts enkele eetlepels of uit de buurt van de oevers droge waterglas gevuld ongeveer 2/3, zodat deze niet wordt uitgegoten op koken.

Ten tweede moeten er containers van drie liter op hun kant worden gezet op een voorgeweven katoenen servet. Nadat u het apparaat gedurende maximaal 5 minuten hebt ingeschakeld, moet u het proces volgen. Zodra al het water in de container of het glas is verdampt, kan de behandeling worden voltooid. In de regel duurt dit 3 tot 5 minuten.

Niet iedereen weet dat een multivarker alle bacteriën in de bank kan doden. Hoe moet u banken in een multivark passen? Sterilisatie van containers in het multivark zorgt ook voor hun voorlopige reiniging. Dan moet je in de schaal van het apparaat 2-3 kopjes water inschenken, de mand erop plaatsen en de flessen neerleggen.

Door de "gebakken goederen"Of"stomen", U kunt hun eigen gang gaan en het apparaat de kans geven om hun werk te doen. Sommige huisvrouwen geven de voorkeur om water eerst onder een gesloten deksel te koken en vervolgens glazen containers te installeren.

De sterilisatie van een kleine container duurt ongeveer 5 minuten, meer duurt iets langer. Plus deze methode van desinfectie is dat je, samen met de banken, ook de deksels kunt steriliseren.

Pasteurisatie van containers met blanco's

Hoe potten met blanks op de juiste manier te pasteuriseren? Hiervoor heeft u dezelfde grote pan of tank nodig. Plaats een katoenen handdoek bovenop door een rooster van hout of metaal op de bodem van 2,5 - 3 cm hoogte te installeren.

Als het rooster niet beschikbaar is, kunt u het met één handdoek doen. Bevestigen op de bodem van de pancontainers met werkstukken, gieten of siroop waarin de randen van de hals 1-2 cm niet bereiken, bedek ze met gesteriliseerde deksels. Nu is het nodig om zoveel water in de tank te gieten dat het niveau overeenkomt met het niveau van producten in de banken.

Hoe pasters blikken gevuld met fruit of groenten op de juiste manier te pasteuriseren? Als het de bedoeling is om deksels met klemmen te gebruiken, dan is het noodzakelijk om de potten af ​​te dekken voordat het pasteuriseren aanvangt. Wanneer u de klem aanbrengt, moet u uiterst voorzichtig te werk gaan om de geïnstalleerde rubberen afdichtingsring niet te verplaatsen.

Hoe blikken met en zonder blanco te pasteuriseren, met geïmproviseerde middelen?

En meer - containers met dergelijke deksels moeten volledig met water worden bedekt. Het is duidelijk dat je in een keer in de tank alleen banken van dezelfde grootte kunt pasteuriseren. De handdoek, vooraf op de bodem gelegd, moet voorkomen dat de blikjes elkaar en de wanden van het afkooksel raken.

De duur van het proces wordt bepaald door het recept, maar producten mogen niet worden verteerd.

De optimale tijd voor verwarming is:

  • potten van een halve liter warm een ​​kwartier;
  • gedurende vijf minuten langer is het nodig om flessen van één en twee liter te verwarmen;
  • Cilinders van 3 liter moeten minstens 25 minuten in een waterbad worden bewaard.

Als u deze aanbevelingen in acht neemt, kunt u de hele winter van uw eigen kookvoorbereidingen genieten, zonder dat u ze verliest door onjuiste pasteurisatie.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

60 − = 59