Lekker koken

Hoe zich te ontdoen van insecten in meel en gries: advies aan huisvrouwen

Zelfs een ervaren en zeer opgeruimde gastvrouw kan op een dag in haar keuken illegale bewoners ontdekken - kleine beestjes die in droge proviand leven. Niet alleen bederven deze insecten de smaak van voedsel, maar zelfs hun soort walgt alleen maar!

In het artikel van vandaag zullen we ontdekken waarom insecten verschijnen in granen, meel, pasta, gedroogd fruit en zetmeel, of het mogelijk is om getroffen voedsel te consumeren, hoe insecten voor altijd te verwijderen en voorkomen dat ze in de toekomst verschijnen.

Waarom zitten er bugs in de croupe?

Hoe zich te ontdoen van insecten in meel en gries: advies aan huisvrouwen

U met een benijdenswaardige regelmaat doet schoonmaak in de keuken, reinigt en wast alle kluisjes waarop de voorzieningen zijn opgeslagen, dus waar komen deze onaangename insecten vandaan?

In feite verschijnen levende dieren vaak in de keukenplanken na het kopen van producten van mindere kwaliteit in een winkel of op de markt. Heel vaak in fabrieken worden droog graan op de verkeerde temperatuur en vochtigheid bewaard, waardoor ze onveilig larvale kevers, waarvan de afmetingen zo klein dat eenvoudig met het blote oog.

Het is interessant om te weten. De meest voorkomende geïnfecteerde larven van insecten zijn gewogen producten die worden verkocht op de markten direct onder de blote hemel. Van dergelijke aankopen is het beter om je te onthouden en de voorkeur te geven aan professioneel verpakte producten.

Door de goederen waarin de microscopische larven zich bevinden te kopen en mee naar huis te nemen, infecteren we dus alle producten thuis, omdat de insecten zich zeer snel voortplanten.

Welke kevers worden er in de croupe geplant?

Meestal in de keuken zijn de zogenaamde bloem hruschaks - kleine insecten met een langwerpig, 3-4 mm lang roodbruin, enigszins glanzend lichaam.

Hoe zich te ontdoen van insecten in meel en gries: advies aan huisvrouwen

Kevers en kleine larven van hruschak kunnen in producten verschijnen tijdens langdurige opslag. De eieren van de Chroesjtsjak zijn zo microscopisch dat ze zelfs de kleinste gaten in de zeef kunnen passeren. Vanwege deze plaag in de mensen nog steeds bug-bedrieger genoemd.

Chroesjtsjaks beïnvloeden tarwe, rogge, rijstmeel, griesmeel, havermout, zemelen, minder vaak rijst, boekweit en gedroogde vruchten.

Vanwege de miniatuurgrootte penetreren hruschiki in losjes gesloten dozen, pakketten. Vrouwtjes kunnen larven leggen in spleten, meelstof, voddenzakken met bloem, maïs en zemelen.

Minder vaak in de keuken of pantry met eetbare voorraden worden geplant rode moerbei - kleine roodoranje kevers van 2,5 mm lang. Meestal vallen ze in een appartement met een graanvoer van lage kwaliteit voor dieren. Deze plagen kunnen geen invloed hebben op granen, vochtgehalte onder de 15%. Dat is de reden waarom mukoydy, die het asiel raakt, meestal geen geschikt voedsel voor zichzelf vindt en snel ten onder gaat.

Ook in producten kunnen kleine lichtbruine beestjes tot 3 mm lengte worden geplant - broodslijpmachines. In appartementen zijn ze zeer zeldzaam, om er te komen van de aangekochte graanvoeders voor dieren, vandaaruit naar menselijke voorraden.

Broodmolens vliegen goed, worden geleid door licht, zodat ze vaak te vinden zijn op vensterbanken en tussen frames. In aanvulling op de basisvoeding - brood en bakkerijproducten - kan molen feest op droge thee, koffie, cacao, gemalen graan mengsels, boekbinden.

Wat te doen als er bugs in de croupe zitten?

Hoe zich te ontdoen van insecten in meel en gries: advies aan huisvrouwen

Zoals eerder gezegd, plagen die onze eetbare bestanden beschadigen zijn ongelooflijk vruchtbaar en reproduceren zeer snel. Als je aandacht besteedt aan het feit dat in de kroep bloem, pasta, illegaal is "huurders", Probeer ze zo snel mogelijk kwijt te raken.

Veel huisvrouwen zijn geïnteresseerd in of het mogelijk is om granen te eten, als er al bugs in zijn gebrouwen?

Het is de moeite waard om op te merken dat de bugs zelf geen bedreiging vormen voor onze gezondheid. Maar desondanks hebben beïnvloed granen en meel, zelfs na zeven van de insecten wordt niet aanbevolen vanwege hun vermogen om te leven, is het onmogelijk om zich te ontdoen van dat wil zeggen, zijn giftig en kan allergische reacties veroorzaken.

Het meedogenloos gooien van de staart is echter nog steeds niet de moeite waard - het kan worden gevoerd aan huisdieren of vogels. Als u besluit om een ​​huisdier voor een huisdier (kat of hond) te koken, verwarm het product dan voor in een oven.

Hoe kom je van insecten in granen en meel af?

Zoals u begrijpt, het weggooien van de plaag aangetaste producten, kunt u het probleem niet kwijtraken. Ongedierte leeft niet alleen in granen, maar kan ook worden verborgen in meubels, tassen, zakken, enz.

Om de bugs eindelijk te verwijderen, neemt u de volgende maatregelen:

Hoe zich te ontdoen van insecten in meel en gries: advies aan huisvrouwen
 • voddenzakken en zakjes waarin ongedierte werd gevonden, gooi ze onmiddellijk weg. Plastic, keramische en glazen containers moeten grondig worden gewassen in een oplossing van zuiveringszout, grondig worden afgeveegd en gedroogd;
 • allemaal met in het huis vrijvloeiende producten, gedroogde vruchten, pasta, verpakking en twee dagen in de vriezer;
 • alle kasten, planken, waarop is opgeslagen bepalingen, grondig wassen met water en zeep en soda, en daarna droog met een doek gedrenkt in azijn verdund met water, en droog. Doe hetzelfde met de vloeren en muren (als ze bedekt zijn met tegels of wasbaar behang);
 • Alle grendels, grendels en scheuren in de vloer zijn bedekt met kokend water;
 • lever de producten uit de vriezer, vouw ze in de gewassen droge containers en sluit het deksel goed.

Om ongedierte in de keuken te vernietigen, kun je een eenvoudige volksremedie gebruiken. Het verkrijgen van de apotheek pyrethrum poeder (droog gemalen Perzische kamille) en strooi dit over de planken of kasten in kleinere zakken doek te zetten en zet direct in granen. Voor mensen is moederkruid absoluut onschadelijk, en voor beestjes, vooral voor meelzwammen, is het het sterkste gif. Voer deze behandeling eens in de twee weken uit.

Belangrijk om te weten. Insecten, zoals andere insecten, verdragen geen kou. In de winter, ventileer de kamer zo vaak mogelijk, vooral de keuken.

Je kunt insecten uittrekken met behulp van een speciaal aas. Meng in gelijke hoeveelheden de poedersuiker, borax en eventuele kleine croupes (bijvoorbeeld mango). Plaats het mengsel op vellen papier en plaats ze in de kasten waar de droge producten worden bewaard. De oefening voor de mens is net zo ongevaarlijk als de Perzische kamille.

Wat moet worden gedaan om te voorkomen dat de bugs opnieuw worden gestart?

Om ervoor te zorgen dat de plaag niet meer in uw keuken verschijnt, moet u ten eerste de keuken en kasten schoon houden:

Hoe zich te ontdoen van insecten in meel en gries: advies aan huisvrouwen
 • Minstens één keer per week nat reinigen, de vloeren en planken met zeepwater wassen of inwrijven met verdund azijnwater (1 deel azijn - 10 delen water);
 • Controleer regelmatig of er servies, pasta, thee, koffie, gedroogd fruit, zetmeel, specerijen, insecten zijn. Houd producten langer dan de voorgeschreven tijdslimiet, maak niet te veel voedsel aan;
 • Om geen insecten in kroepes te starten, bewaar ze in goed gesloten glazen, keramische of plastic containers, want volwassenen kunnen er komen van al besmet voedsel;
 • Let bij het kopen van granen en pasta op de vervaldatum van de goederen en inspecteer de verpakking van alle kanten. Als u op de verpakking de kleinste gaatjes ziet, moet u een dergelijke aankoop weigeren. Een kenmerkend signaal dat er parasieten in het product zitten, is de geur van schimmel en bitterheid. Als je het voelt, eet dan geen ontbijtgranen,
 • Om het verschijnen van insecten te voorkomen, verwarmt u de nieuw gekochte granen en gedroogde vruchten in de oven gedurende 10 minuten en legt u ze in schone containers;
 • Na het kopen van graan is beter om door te gaan, en dat het niet verschijnt insecten, in een container of zak een paar teentjes knoflook, een blad van lavendel of een paar laurierblaadjes - deze producten zijn natuurlijke antiseptica en in staat om hun geuren verschillende kevers schrikken.

Maar het gebruik van verschillende bestrijdingsmiddelen voor ongediertebestrijding is zeer gevaarlijk, vooral omdat het heel goed mogelijk is om dit probleem aan te pakken met traditionele volksmethodes.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 + 4 =