Matlagning välsmakande

Förberedelse av yoghurt hemma: sätt och recept

Alla vet om de fördelaktiga egenskaperna hos en sådan välsmakande surmjölksdrink som kefir. Många glada att stärka sin hälsa, regelbundet använda den. Denna dryck är gjord av en unik teknik och skiljer sig från sina surmjölkskollegor, inte bara i smak, men även i fastigheter.

Förberedelse av yoghurt hemma: sätt och recept

Huvudvillkoren för beredningen av denna kefir är närvaron av endast två baskomponenter: mjölk och surdegran, beredda på kefir-svampar. Det är på dem, och inte på mjölkbakterier eller bakterier, att denna produkt produceras.

Nu är det väldigt svårt att få naturliga kefir, det mesta av vad som presenteras på hyllorna – det är bara “imitation“, Ett försök från producenter att ge en önskan om verklighet. Därför är många intresserade av frågan om det är möjligt att förbereda denna användbara dryck från mjölk hemma och hur man gör det korrekt?

Vad ska det vara?

Det mest användbara för vårt matsmältningssystem och organism som helhet är färsk kefir, som ännu inte har nått 3 dagar från produktionsdagen. Det är den här produkten som stimulerar intestinal peristaltis, hjälper till att rensa kroppen, hjälper till att bli av med extra pounds och returnera slankheten till figuren.

Att hitta en sådan produkt på hyllorna i butikerna är emellertid problematisk, eftersom alla samma “färskt och korrekt “ förstår köpare tillräckligt snabbt.

I det här fallet är det enda sättet att få färsk, välsmakande och riktig produkt på bordet att göra det själv hemma. Förbered en inhemsk surt mjölkdryck är inte så svårt, det viktigaste är att köpa kvalitetsmjölk och ändå få rätt kefir att använda den som en förrätt.

Om du hittar en bra produkt och inte lyckades, bli inte upprörd, eftersom det andra alternativet för att göra en välsmakande hemdryck är användningen av en speciell förrätt.

Det är viktigt att komma ihåg att med vilken metod som helst för att förbereda denna sura mjölkdryck hemma, måste mjölken som används för dessa ändamål nödvändigtvis värmebehandlas.

Förberedelse av yoghurt hemma: sätt och recept

Så, pastöriserad butiksmjölk är tillräckligt för att bringa till en temperatur av 40 grader, och hela huset måste kokas. Flaska eller skummjölk kan också användas.

Det bör förstås att ju lägre mjölkets fettinnehåll, desto mer flytande och “ljus” blir slutprodukten.

Många människor förvirrar produkten, som erhålls när surmjölk med kefir. Faktum är att dessa är lite annorlunda saker.

När mjölken är naturligt sur, beror denna process på aktiviteten av mjölksyrabakterier. Resultatet är en produkt som kallas curdled milk. Om mjölken är uppblåst, oavsett hur svårt du försöker göra kefir ut ur det, kommer det inte att fungera.

Klassiskt recept

Den mest populära och beprövade tiden är det så kallade klassiska hemlagade kefirreceptet.

För att förbereda den behöver du följande ingredienser:

  • 900 ml mjölk;
  • 100 ml naturlig kefir, alltid färskt (för surdeg);
  • På begäran av 1 msk. en sked socker.

Pasteuriserad mjölk bör värmas till en temperatur av 37-40 grader (kokt – kallt), sätt i det 100 ml starter och placera försiktigt.

Därefter ska behållaren med blandningen täckas med en tät bomullstyg och skickas till en varm mörk plats för en dag. Efter denna tid måste du placera den färdiga drycken i kylskåpet i 2-3 timmar. Före användning måste den vara omrörd.

Det är bäst om den resulterande surmjölkprodukten äts i 1,0-1,5 dagar, eftersom under den här tiden är det mest användbart. Viktigast, glöm inte att lämna 100 ml av drycken för surdean från nästa servering.

Hur man gör kefir från mjölk snabbt? I det fall när kefir du väl är helt enkelt viktigt för de närmaste 6-7 timmarna, och du inte tänker dricka butiken, kan du använda en yoghurt eller multivark.

Förberedelse av yoghurt hemma: sätt och recept

I detta fall kommer beredningen av kefir med dessa enheter att ta 3-6 timmar beroende på modell och typ av enhet. När yogurttnitsy används vid matlagning påverkar omgivande temperatur också – desto lägre är den, desto längre kefir kommer att förberedas.

Hur man gör dietary kefir från mjölk? Om du vill använda denna dryck för viktminskning, måste du använda skummjölk för beredningen.

Förberedelsemetoden skiljer sig inte från den som beskrivits ovan, men det är inte värt att lägga till socker, och det är bäst att dricka denna dryck på andra dagen. De som tvärtom vill bli bättre i mjölk för att förbereda kefir behöver lägga 3-4 matskedar fettsyror.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply