Hur bager du gott, osyrad bröd hemma? | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Hur bager du gott, osyrad bröd hemma?

Bröd beredd utan jäst anses idag vara en modig produkt. Många hemmafruar är övertygade om dess användbarhet. Men det är värt att förstå att det enda brödet som faller i kategorin “osyrad bröd” är lavash. Men knappast kan det kallas bröd i full mått – det finns ingen smula eller skorpa. Om “insidan” lossnar, är själva jästen närvarande åtminstone i form av en jäsning.

Vad är jäst?

Hur bager du gott, osyrad bröd hemma?

Oftast är surdegen framställd av rågmalt och mjöl, mjölksyrabakterier tillsätts, vilket delar sockret till koldioxid och alkohol. Degen strömmar, ackumulerande mineraler, vitaminer och aminosyror, så det är bra för kroppen.

Industriell och “Wild” jäst tillhör samma art. Den första är i livsmedel som bär, gurkor, päron, druvor, tomater och många andra, om livsmedelsförädling inte har utförts. Men industriella är mer lämpade för att baka bröd, så de odlas konstgjort.

Jäst är uppdelad i tre typer:

  • pressas;
  • vätska;
  • Surdeg.

Varför är surdegen populär?

Många hemmafruar som regelbundet baka bröd hemma, tänker på att ge upp jäst och tro att de är skadliga. Anledningen kan vara annorlunda: någon gillar inte deras smak, någon har allergiska reaktioner. De ger också en lukt som är specifik, vilket inte är till för alla. Därför är de intresserade av om det finns någon nytta eller skada från osyrad bröd.

Hur bager du gott, osyrad bröd hemma?

Surdekor kan vara olika, de kan väljas beroende på receptet. Men som regel varje
Värdinnan väljer den som passar bäst, och använder den alltid. Att hitta “Deras”, måste spendera tid och ansträngning på experiment.

Ofta kokas suringen en gång hemma. Dess del går till beredningen av bröd, och resten – “Fed upp”. den “Mer mogen” sura, så det är starkare. Ibland är älskarinna rädda för att degen inte kommer att stiga upp. I det här fallet kan du minska mängden jäst ett tag medan surdrädet inte växer.

Dessutom bör man inte glömma att fermentationstiden bör ökas till ca 4 timmar. Det ska förvaras i en behållare, täckt med lock med hål – syran måste andas.

kefir

Sätt att laga mat är olika, det finns många av dem. Men det finns de mest populära: kefir, potatis och “Eternal”. Vissa lägger torkade aprikoser, russin eller andra ingredienser.

Receptet på kefir-sura är enkelt: gammal hemgjord kefir eller curdled mjölk bör hållas i flera dagar tills processen börjar “Bubbling” och separera vätskan. Det borde vara karakteristiskt för sura kefir lukt. Lägg till så mycket rågmjöl, så att massan blir liknande i densitet mot sur grädde. Rör omslaget med gasbind och lämna en dag.
När tiden löper ut, lägg till lite mer mjöl, så att blandningen är av medium densitet, blanda väl. Åter täck och vänta tills massan börjar bubbla och stiga upp. Var försiktig så att den inte går över kanten. I det aktiva tillståndet kan du lägga till det i degen. Förvara resterande del i kylskåpet – det kan användas nästa gång.

Hur bager du gott, osyrad bröd hemma?

Tre dagar innan brödet är beredd, behöver surdean beredningen. Ta det ur kylskåpet, och efter en timme i lika stora mängder tillsätt kefir och mjöl.

Den totala mängden av allt tillsatt ska vara ungefär en och en halv kopp. Smash alla klumparna och låt den brygga i värmen i ca 4 timmar. När massan börjar svälla, lägg den i kylskåpet. Upprepa utfodring på en dag.


På den tredje dagen, utför alla åtgärder igen, ta inte bort behållaren från bordet. När det är zabourit – det kan användas.

“Eternal”

För att göra det, ta lika stora mängder mjöl och vatten, rör om, men visst inte. Skydda med en handduk och håll i en varm plats för en dag, blanda ett par gånger.

Nästa dag “feed” henne: lägg till så mycket mjöl och vatten, täck och lägg i värme för en annan dag. På den tredje dagen måste massan bubbla och bubbla. Återigen “Feed” och vänta på toppaktiviteten. Vid den här tiden måste du dela den i halva: använd en del, sätt den andra i kylskåpet.

potatis

Koka 10 skalade potatisar utan salt. Töm buljongen, tillsätt mjöl – massan ska vara
som en tjock gräddfil. Håll det på en varm plats i tre dagar, om nödvändigt tillsätt mjöl för att bibehålla önskad konsistens.

Efter tre dagar ska skummet bildas på ytan, men utan den sura lukten. “Feed” sura grädde för osyrad bröd med mjöl och vatten en gång om dagen. Om några timmar är den redo att användas.

Matlagning i brödtillverkaren

Hur bager du gott, osyrad bröd hemma?

Bageriet uppskattades redan av många älskarier – det är lätt och bekvämt att laga mat i den. Recept av osyrad bröd kan vara annorlunda, men en av de mest populära är traditionella. Hur bager vi osyrad bröd i en brödtillverkare?

Förvärm 150 gram mjölk och häll det i skålen, tillsätt ett ägg. Häll sedan en halv matsked smör. Häll saltet till smak, ungefär en halv tesked. Sahara kommer att behöva ca 1/6 kopp. Tillsätt lite mer kopp mjöl och 8 matskedar “Eternal” surdeg. Välj lämpligt läge, ställ in önskade parametrar. Glöm inte att jäsningstiden ökar, så när brödmaskinen slås av, sätt in läget igen.

Det är så lätt att baka osyrad bröd, med en brödtillverkare, hemma.

Bröd i multivariaten

Hur bager du gott, osyrad bröd hemma?

I en djup behållare häll vatten (300 ml), kör i ägget, tillsätt två och en halv matskedar
socker och tillsätt två matskedar kefir starter. Blanda alla ingredienser väl. Ange saltet (tesked), gräddfil (tre matskedar), rör om. Sifta ca 800 gram mjöl och sätt i blandningen, blanda. Sätt degen på en mjölkad bräda och knä i 5 minuter. Ge sedan honom “Koppla” ungefär en timme.

Smörj skålen på multivarketten, knäcka degen igen och lägg den i skålen. Stäng locket och lämna i 2 timmar – degen ska gå upp två gånger.

Välj lämpligt läge och baka osyrad bröd i multivark-timmen, vrid sedan över det och ställ in det här läget igen.

Njut av din matlagning och utsökt bakning!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 8 = 1

Adblock
detector