Hur man lagar buljong från Turkiet, för att inte skada din hälsa? | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Hur man lagar buljong från Turkiet, för att inte skada din hälsa?

Dekoktioner av fjäderfäkött - rätter som vi använder används inte bara för att användas som bas för sopprecept, men också för att användas som ett medel för att återställa vitaliteten under och efter sjukdomen. Behöver bara veta hur man ordentligt förbereder dem för att inte skada kroppen i stället för helande handling.

Väg kalkonbuljongens fördel och skada

Hur man lagar buljong från Turkiet, för att inte skada din hälsa?

Detta problem har funnits sedan så länge människor har vuxit fåglar i industriell skala, med hjälp av olika tillväxtfaktorer, hormoner, antibiotika och andra kemikalier som ökar lönsamheten inom fjäderfäuppfödningen, men tyvärr förvärra näringsmässiga egenskaper av kött. Så idag kan vi få mer gifter i soppa än substanser som är användbara för kroppen. När allt är i färd med att laga mat, överförs många kemiska föreningar från köttet till vattnet, vilket förorenar tarmar, lever och njurar.

Till exempel, tetracyklin, som används på fjäderfä gårdar som ett antibiotikum, passerar helt i vatten och förblir där även efter kokning i halvtimme. Ofta i buljong och rätter baserat på det kan förbli tungmetaller. Och ju längre det kokas desto mer koncentrerat blir det desto större är risken för en person.

Dessutom absorberas vätskeskålen för snabbt, kringgå bearbetningen i levern. Och detta leder till täppning av huvudkroppen i människokroppen, påverkar negativt de tarmar och organ som den orefinerade produkten kommer in i. Det spädar också magsaften och som en följd sänker surheten. Därför kommer den kokta kalkon vara säkrare och kommer att ge fler fördelar än avkoket från den.

Det är dock fortfarande möjligt att återställa styrka med hjälp av denna maträtt, eftersom andra livsmedel med olika tarminfektioner ofta enkelt inte smälts. Kroppen vägrar att ta fast, kall eller rå mat, eftersom de provar magont eller illamående.

Speciellt populärt är kalkon smak. Det innehåller signifikanta mängder proteiner, B-vitaminer, förbättrad ämnesomsättning och energiomsättning, som stimulerar hjärnan. Och mineraler stärker immuniteten (järn), stärker nervsystemet (magnesium), förhindrar cancer (selen), stärker ben, tänder och hår (fosfor och kalium).

Och för att undvika förgiftning av kroppen med köttkokning kan du, om du lagar mat, följa vissa rekommendationer.

Hur man lagar buljong från Turkiet?

Hur man lagar buljong från Turkiet, för att inte skada din hälsa?

Försök att använda fjäderfä som odlas i privata gårdar och köpa det från betrodda människor.

Att välja en ny fågel, var uppmärksam på utseendet: benen och brösten ska vara avrundade, hudfärgen är jämn, vit med en liten gul tinge, utan fläckar.

För rikhet, ta höfter och vingar med huden. Om du vill laga en diet soppa, ta filé eller bröst.

Hur mycket ska du koka kalkonbuljong?

I matlagningsprocessen ändras tre vatten.

För första gången byt vattnet 5-10 minuter efter kokning. När köttet kokar i det andra vattnet samtidigt, byt vattnet igen. Som ett resultat kommer Yushka att bli mer transparent och mindre stark, men de flesta toxinerna i kroppen.

I det tredje vattnet bör buljong kokas i 1,5 timmar vid minimal värme.

Recept av buljong från Turkiet

 • traditionell

Om du är säker på kvaliteten på din fågel, använd detta recept för en rik buljong.

Produkter: kalkon (välj fett benbit - 500 g), morötter (kan vara mer), lök (medelstor lök), persilja (om du inte vill att en annan balk räcker).

Sekvens av dina handlingar:

 1. skölj fågeln, rengör och tvätta morötterna och lökarna, skära dem stora, kapa persiljan fint;
 2. häll köttet med vatten, salt och koka i 1 timme från kokpunkten, ta bort skummet;
 3. tillsätt sedan lökarna, morötterna och laga mat i ytterligare en halvtimme;
 4. Färdigt kött och grönsaker läggs separat, och buljongen stam och dricker för hälsan.
 • Jul.

Detta recept är en mycket kryddig och doftande första maträtt. Vanligtvis är det beredda som ett tillägg till långkornigt ris och kokta nudlar. Och de tar bitarna för honom fylligare: låret eller baksidan (med coccyx).

Beståndsdelar: ett stycke av fjäderfä (bättre - på benet 500 g), muskot, kryddnejlika (ett par av knoppar), färsk chili (polstruchka), färsk ingefära (en bit av roten cm 2), rotselleri (eller palsternacka), koriander eller selleri , curcuma (curry), salt, några kryddor att välja mellan.

preparatet:

Hur man lagar buljong från Turkiet, för att inte skada din hälsa?
 1. Skär kalkonen i bitar, fyll den med vatten, tillsätt alla kryddor och sätt på medellång flamma (skölj regelbundet på ytan).
 2. rena och hugga grönsakerna: selleri - kuber, peppar - ringar, ingefära - tallrikar;
 3. gröna örter i separata löv;
 4. När köttet är nästan klart, häll grönsakerna i en kastrull, sätt samtidigt gurkmeja i vattnet och gräsa muskotnöt;
 5. i slutet av matlagning kasta greens.

Soup baserad på kalkonbuljong

Produkter: kalkon (500 g), långkornigt ris (tredjedel del glas), lök (2 huvuden), morötter (2 Liten tonen), dill (1 gröna strålen), olja (välj oliv, 2 msk ..).

preparatet:

 1. tvätta kött och ris;
 2. En morot galler med stora öppningar, den andra - snittet (för buljong stora cirklar), lök fint skuren, hacka dill;
 3. koka kalkonbuljong, sätt kött och grönsaker i en separat tallrik;
 4. dela köttet i portioner;
 5. lök skuren i kuber och tillsammans med riven morötter stek i en panna (i olivolja i 5 minuter);
 6. placera grillen och riset i en köttbuljong, laga i 15 minuter på låg värme;
 7. släck soppan på tallrikarna, sätt en kokt svamp där, dekorera med dillgrönsaker.

Buljong från en kalkon i ett foder vid en pankreatit

Om du har inflammation i bukspottkörteln och din läkare (och bara han!) Rekommenderas att inkludera en köttbuljong i kosten, då kommer receptet på denna maträtt att vara annorlunda än vanligt.

Grunden för terapeutisk näring i pankreatit är den funktionella vilan hos det inflammerade organet. Detta bör bli den första regeln för din kost, både i återhämtningsperioden efter attacken eller efter ett återfall, och i många månader efteråt.

Hur man lagar buljong från Turkiet, för att inte skada din hälsa?

I kosten med pankreatitbuljonger, inklusive lungor, ingår inte alls. De exkluderas ur menyn som de (och inte bara dem, men också soppor baserade på dem) för att stimulera den sekretoriska aktiviteten i mag-tarmkanalen än att förbereda honom för nedbrytning av den andra och tredje kurser. Men den ökade utsöndringen av matsmältningssystemet (bukspottkörteln - inklusive) i pankreatit är oacceptabel. Därför är alla starka buljonger, inklusive grönsaker, kontraindicerade.

Kanske kommer doktorn senare att låta dig ha soppor med en lätt soppa, men bara under en period av bestående eftergift. Vanligtvis sker detta inte tidigare än 4-6 månader efter en exacerbation eller attack.

Men om läkaren har rekommenderat dig buljong, är din uppgift att laga den med maximal nytta.

Hur korrekt lagar du en kostbuljong från en kalkon?

I kostnäring måste du använda sekundärfettet - erhållet genom att hälla igen fågeln med vatten, efter det första kokande vattnet kommer du att slå samman. Kalkon bör tas med fetthalt, med en vuxen fågel, inte en kyckling. Det har mer protein och mindre fett och extraktionsmedel som irriterar matsmältningskörtlarna.

Koka maträtten så länge som vanligt buljong brukar bryggas, se bara att det inte finns något fett kvar i det. Dra om nödvändigt det andra vattnet och gör en tertiär avkokning.

Inga kryddor placeras här, du kan lägga till lite gröna. Endast om du följer dessa regler och läkarens rekommendationer kommer fördelarna med sådan näring för hälsan att vara märkbar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 + 1 =