Memasak lazat

Peraturan untuk menyimpan pisang di kedai dan di rumah

Buah-buahan sedap dan berguna seperti pisang boleh didapati di mana-mana meja perayaan. Mereka adalah produk serba boleh yang boleh dibeli pada bila-bila masa sepanjang tahun. Dan jika pada musim panas, ketika kedai-kedai dan pasar-pasar pecah dengan pelbagai buah-buahan bermusim, pisang sedikit sekunder, pada musim sejuk mereka tidak dapat diganti dan di dalam syarikat jeruk sering menghiasi meja kami.

Untuk menyimpan dengan buah-buahan ini untuk kegunaan masa depan adalah sangat bermasalah, kerana mereka, sayangnya, adalah produk mudah rosak dan memerlukan syarat penyimpanan khusus. Bagaimana dengan betul menyimpan pisang supaya mereka mengekalkan rasa, ciri-ciri berguna dan rupa yang menarik?

Contents

Sedikit mengenai faedah

Peraturan untuk menyimpan pisang di kedai dan di rumah

Pisang – produk yang sangat berkhasiat dan bermanfaat, mereka mempunyai banyak keperluan untuk mineral tubuh manusia, seperti magnesium dan kalium. Buah-buahan ini mengandungi banyak karbohidrat, yang merupakan sumber tenaga, sehingga mereka mesti hadir dalam diet orang-orang yang memimpin gaya hidup aktif.

Bubur dengan pisang sebagai sarapan adalah hidangan yang ideal, terima kasih kepada siapa yang akan lama kekal penuh dan bertenaga. Di samping itu, mereka mempunyai hormon kebahagiaan – serotonin.

Mempunyai asas serat unik, buah-buahan ini mempunyai kesan positif ke organ-organ pencernaan, mereka tidak merengsakan mukus dan mudah dicerna. Diingati bahawa penggunaannya menggalakkan pencernaan makanan tercepat dan penyingkiran cecair yang berlebihan dari badan.

Tidak mustahil untuk tidak memperhatikan manfaat menggunakan pisang sebagai kosmetik luaran. Kashitsa dari buah-buahan ini menyehatkan kulit dan menenangkannya. Di samping itu, selepas menggunakan topeng tersebut, terdapat peningkatan dalam nada kulit dan peningkatan warna.

Mewujudkan keadaan yang sesuai

Di mana dan bagaimana untuk menyimpan pisang?

Peraturan untuk menyimpan pisang di kedai dan di rumah

Seperti yang anda ketahui, untuk tiba di destinasi mereka dalam keadaan normal dan tidak kehilangan penampilan mereka yang boleh dipasarkan, buah-buahan ini akan ripped oleh masak. Cukup seketika, poket hijau sesuai ke dalam kotak dan ditutup dengan bungkus plastik. Dengan syarat bahawa tahap kelembapan dan suhu persekitaran tertentu disediakan, mereka boleh disimpan dalam keadaan ini untuk masa yang lama.

Selepas pengangkutan buah-buahan dibawa ke kematangan tertentu, kerana warna, aroma dan rasa produk yang dijual mesti memenuhi keperluan dan piawaian tertentu.

Untuk tujuan ini, buah-buahan diletakkan khas “Ruang kebersihan”, di mana semua proses biokimia yang memastikan kematangan mereka berlaku. Keputusan sedemikian dapat dicapai dengan memaksa udara dari suhu tertentu melalui kotak buah.

Peraturan Penyimpanan

Pada suhu apakah ia disyorkan untuk menyimpan pisang supaya mereka tetap lazat dan cantik? Di rumah atau di kedai, simpan pisang yang disyorkan di tempat sejuk yang gelap, ini boleh menjadi kabinet atau peti sejuk. Simpan pisang pada musim sejuk di balkoni atau loggia.

Peraturan untuk menyimpan pisang di kedai dan di rumah

Banyak bergantung kepada keadaan buah yang anda berada. Apabila membeli mereka, memberi perhatian khusus kepada rupa buahnya, mereka tidak sepatutnya mempunyai bintik hitam atau bintik-bintik, warna kulit buah harus kaya kuning dan homogen.

Sememangnya, tiada keledai dan ekor hijau tidak boleh. Bagaimana untuk menyimpan pisang di dalam peti sejuk agar mereka tetap segar selagi mungkin? Buah masak yang terbaik disimpan dalam beg kertas yang akan memastikan aliran udara yang mencukupi untuk buah.

Sekiranya anda membeli pisang dengan jangkaan bahawa mereka perlu “Pegang” beberapa hari sebelum beberapa majlis perayaan, mereka boleh dibeli sedikit. Bagaimana untuk memastikan pisang hijau dan membuat mereka masak?

Letakkan buah hijau di dalam peti sejuk dalam beg plastik, anda boleh membawa mereka ke kematangan yang dikehendaki dan mengekalkan rupa yang cantik. Tetapi pisang yang tidak matang itu harus dimakan dengan sangat hati-hati, kerana mereka kurang dicerna.

Peraturan untuk menyimpan pisang di kedai dan di rumah

Bagaimana untuk menyimpan pisang di kedai atau di gudang? Pilihan storan yang paling optimum adalah keadaan tertangguh dalam bilik yang gelap dan berventilasi baik pada suhu 12-14 darjah. Sudah tentu, dalam keadaan pangsapuri agak sukar untuk menyediakan keadaan penyimpanan sedemikian, tetapi anda boleh mencuba untuk membuat anggaran yang paling banyak.

Tetapi di mana sebenarnya anda tidak perlu menyimpannya, ia berada dalam peti sejuk. Di sini mereka akan dengan cepat menjadi gelap, dan selepas pembelahan saya tidak akan kelihatan sangat menarik, akan menjadi lembut.

Cukup aneh, mereka tidak kehilangan kualiti perasa mereka, tetapi mereka hanya boleh digunakan untuk koktel dan kentang lecek.

Kini anda tahu cara terbaik untuk menyimpan pisang di rumah supaya anda dapat merawatnya dengan tetamu dan menghiasi meja perayaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Wumhvy 11.03.2024 at 22:24

  atorvastatin pill lipitor 10mg canada order lipitor pills

 • Reply Vhuycu 09.04.2024 at 05:14

  azithromycin pills – tetracycline ca order ciplox online

 • Reply Xjmqon 10.04.2024 at 16:24

  cleocin 300mg for sale – vibra-tabs pills buy generic chloromycetin for sale

 • Reply Ddlkji 11.04.2024 at 21:52

  ivermectin australia – buy doryx without prescription cefaclor 250mg ca

 • Reply Wududm 14.04.2024 at 07:18

  albuterol 4mg canada – phenergan cost purchase theo-24 Cr online

 • Reply Grkvar 14.04.2024 at 21:49

  methylprednisolone canada – buy cheap generic fml-forte astelin order online

 • Reply Jlxweh 16.04.2024 at 17:38

  desloratadine for sale – buy beclomethasone order ventolin 4mg for sale

 • Leave a Reply