Återställ dunjackan efter tvätt | pangudownloads.com
Mysigt hus

Återställ dunjackan efter tvätt

Till ytterkläderna behandlas alltid noggrant, eftersom kostnaden är mycket högre än den bästa tröjan, och det är inte lätt att välja en jacka eller rocka för en figur. Därför är det speciellt förolämpande när favorit dunjackan efter tvätt blev tunn, det är möjligt att berätta att det blev en vindbrytare!

Vad har gjort fel och hur man åtgärdar fel i hemtvätt? Nedan hittar du tips om hur du återställer dunjackan efter tvätt. Det viktigaste, se till att allt är fixbart.

Problem: fluff förlorade blodproppar, dunjacka blev tunn

Detta berodde på att saken inte torkades ordentligt och fjädern “fyllning“Och torkade efter tvättning med klumpar i hörnen av de sydda kassetterna.

Återställ dunjackan efter tvätt

Observera att förutom det yttre materialet och fodret har dunjackan ett innerhölje i form av kläder. För att jämnt fördela fyllningen i baksidan, främre lameller och jämn ärmar, är specialfack gjorda stygda kassetter av kvadratisk eller diamantform. Ju mindre storleken på varje kassett desto bättre är fluffen indelad i jackan.

Detta skyddar saken från värmarens fall ner under tyngdkraftseffekten. I jackor med stora fack hänger axlarna, eftersom värmaren från dem kom ner, men klädgolv är som kuddar – all fluff har ackumulerats där.

När du tvättar, trycker du ner vatten i klumpar, och om du bara hänger ner jackan för att torka, utan att ha utfört speciella manipulationer på det, är du garanterad att få “tunnare“En sak som inte är lämplig för att ha på sig.

Så, din jacka, som du tror, ​​är bortskämd. Känn de inre kassetterna genom packningen – där fyllmedlet har ackumulerats? Efter att ha hittat klumpar, skynda inte att riva fingrarna, det kommer inte att vara mycket att använda från det. Fluffy fjädrar, säkert, fast ihop, caked och torkade upp “pinnar“. Endast upprepad, kompetent tvätt kommer tillbaka kläderna i originalutseende och kvalitet.

Vi tvättar dunjackan med tennisbollar

Ett bra sätt att piska fyllnadsfyllet direkt under tvätten – tillsammans med saken läggs 3 eller 4 bollar för stor tennis i tvättmaskinens trumma (tunga gummibollar täckta med syntetisk filt).

Oroa dig inte, tennisbollar kommer du inte att förstöra antingen saken eller maskinen – tillverkarna av tvättmaskiner rekommenderar denna metod som mycket effektiv.

Återställ dunjackan efter tvätt

Resultatet som du ska få är en tvättad jacka med en jämnt fördelad nere. Därefter kan du lägga saken på dina bågar och lämna lite för att hänga på.

Regler för att tvätta dunjackan i tvättmaskinen:

  • känslig tvättning
  • vattentemperatur 30 ° С;
  • snurra runt 800 varv;
  • ytterligare sköljning i minst en timme;
  • 2/3 av normen för ett tvättmedel eller den fullständiga normen för en flytande beredning. 

Down jackor kan inte tvättas med blekmedel, fläckborttagare, luftkonditionering. Den totala tvätttiden i bilen är cirka 100 minuter.

Hur man torkar dunjackan efter tvätt

Tennisbollar gjorde dig till huvuddelen av arbetet – de lät inte fluffen ligga i jackans hörn och klibbar i klumpar. Nu är det upp till att torka.

Häng det på plasthängare (trä som kan lämna fläckar på våta kläder) och låt det torka i några timmar. Förmodligen, från botten och ärmar droppar lite, i så fall ersätta ett handfat eller sätta en trasa.

Återställ dunjackan efter tvätt

Torka ner jackan i badrummet fungerar inte, eftersom det är för täppt och fuktigt, och garantin för en bra torkning är ett konstant flöde av torr luft.

Fortsätt sedan till aktiv torkning. Det finns sätt att fluffa ner jackan efter tvätt, och vissa anser att det är ganska besvärligt, men resultatet är värt det.

Var 3-4 timmar, ta bort dunjackan från axlarna och skaka fyllmedlet med småfingrar. Varje gång du kommer att känna, som det blir mer och mer fluffigt och torrt.

Efter att ha skakat ut hela jackan, inklusive ärmarna, huven och fickorna, skaka saken flera gånger som en filt och skicka den tillbaka till axlarna för att torka längre. Ändra positionen på jackan, med tanke på att fukten rinner ner: Häng den upp och ner eller på den ena sidan – den övre delen torkar snabbare.

Om vädret inte låter dig hänga kläder på balkongen eller på gården, torka dunjackan i rummet vid fönstret, närmare batteriet, men inte på det. På värmaren kan dunprodukter inte torkas.

För en dag kommer din jacka att torka helt och få ett helt annat utseende – mjuk och plump, det kommer att värma ännu bättre än innan du tvättar.

Problem: på dunjackan efter tvättning av fläckarna

Det händer att hemmafruarna skrämmer de fläckar som uppstår efter tvättning på yttermanteln i jackan eller påsen. Dessa skilsmässor kan vara vita eller röda, sistnämnda synliga på lätt kläder. Orsaken till fläckarna är igen i fel tvätt.

Återställ dunjackan efter tvätt

Vita fläckar på den färgade dunjackan är spår av tvättpulver, vilket blev märkbart som tingen torkar.

För att rätta till detta misstag:

  • byt ut tvättmedelspulveret med ett flytande rengöringsmedel för att tvätta dunjackor;
  • sätt mindre tvättmedel
  • skölj jackan två, eller till och med fyra gånger (men inte mer än 1 timme i bilen).

Röda och bruna fläckar är spår av resterande fett från dunig awn. Dessa minutdroppar kommer ut ur fyllmedlet vid hög tvätttvätt – vid 40 ° C kan detta problem inte undvikas. Å andra sidan tvättas de feta fläckarna med ett bra botemedel och visas inte igen, eftersom “digest“Från fluffen åt gången.

Grå, mörk plack kan visa butiksdamm, tvättas ut ur fyllmedlet. Förbättrad sköljning med upprepad tvätt kommer helt enkelt att avhjälpa dig av detta problem. Det viktigaste är att inte överdriva det med pulver och lägg inte några blekmedel i maskinens kyvett.

Den bästa tiden att tvätta dunjackor är naturligtvis sommaren. Överväldiga hela familjen vinterklädda, sätt i bilen varje gång en sak. Kom ihåg att för att torka kläder i den heta solen rekommenderas inte – det finns brända fläckar som inte kan avlägsnas.

Ta hand om dina saker, behandla dem med kärlek, och de kommer att tjäna dig i många år!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

7 + 2 =