Vad är balkonglådorna för blommor och hur man gör dem själv? | pangudownloads.com
Mysigt hus

Vad är balkonglådorna för blommor och hur man gör dem själv?

Blomstrande fasader ser mycket attraktivare ut än grå och tråkiga byggnader, så många ägare av lägenheter planterar verkliga blomsterträdgårdar i sina ägodelar. Samtidigt är det nödvändigt att korrekt välja behållarna där de dekorativa kulturerna kommer att kunna utvecklas och blomstra normalt.

Vad är behållarna för växter?

För idag är den största efterfrågan på plast- och trälådor, som var och en skiljer sig åt enligt följande parametrar:

Vad är balkonglådorna för blommor och hur man gör dem själv?
 • genom fastsättningsmetoden;
 • i form
 • av material
 • i djup;
 • efter stil.

Balkonglåda för blommor ska väljas utifrån den framtida platsen, så först och främst är det nödvändigt att bestämma typen av behållare för dekorativ vegetation.

Behållare med fastsättning på skenor

Sådana tankar är mer benägna för balkonger av öppen typ, eftersom de kommer med en järnfäste. Krukor fixas med hjälp av speciella hållare, som i regel är gjorda av metall. Dessa fästelement kan skilja sig åt både i form och fixeringsmetod, så man installeras från utsidan och den andra från insidan av räcken.

Observera att vissa kapaciteter är ganska smala, medan andra är breda. Den första är avsedd för plantering av grödor i en rad, och den andra – i flera rader. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till behållarens djup, vilket ska vara ca 18-20 cm. Det räcker att växten normalt tar rot och utvecklar aktivt.

Containrar med autoplay

Balkonglådor för blommor med hemlagad vattning – ett perfekt alternativ för dem som vill ha vackra blommor, men inte villiga att sköta växter mycket tid.

Sådana reservoar är av olika slag:

Vad är balkonglådorna för blommor och hur man gör dem själv?
 • på grundval av kapillär vattenförsörjning;
 • Sensorerna är utrustade med sensorer som kontrollerar markens fuktnivå.

Kapillärkrukor har en ganska enkel enhet.

De består av två tankar: den första är kontinuerlig, den är fylld med vatten, den andra är utrustad med speciella ihåliga rör, tack vare vilka jorden är fuktad med en kapillärmetod.

Dessa behållare är relativt billiga, men de har en signifikant nackdel. Blommor som transplanteras i sådana krukor kräver lite tid för anpassning. Därför, tills deras rotsystem stärks och inte växer till dräneringsskiktet, måste de bry sig om som tidigare.

Andra balkongbehållare med automatisk vattning är utrustade med speciella sensorer som styr våtnivån i marken. När jorden börjar torka, aktiveras den elektroniska sensorn och fyller automatiskt vattnet. Tack vare denna teknik kan blomsträdare ägna sig säkert hem länge och inte oroa sig för sina prydnadsväxter.

Utomhus krukor

Vad är balkonglådorna för blommor och hur man gör dem själv?

Att placera växter i en golvtank gör det möjligt att dekorera med blommor, inte bara fönsterbrädor och fasader, men också golvet. Pallar till sådana tankar är som regel utrustade med hjul som gör att du enkelt kan flytta blomman till rätt ställe. De är utformade mer för stora prydnadsväxter, liksom örter och jämn grönsaker.

Vid inköp av en golvkanna bör särskild uppmärksamhet ägnas åt färg. För ljust kärleksfulla växter, mörka och ännu mer, passar inte svarta lådor, för i dem värms jorden väldigt snabbt.

Av detta skäl blöder blommans rotsystem, och växten dör själv. Om det finns praktiskt taget ingen sol på balkongen, kommer tankar av vilken som helst färg att passa för plantering av prydnadsgrödor.

Monteringssystem för balkongpottar

Hur kan jag fixa balkongen för blommor? Det finns många fixeringssystem som gör att du kan fixa balkongtankar inte bara på fönsterluckor och räcken, utan också på väggar och till och med taket.

Fästen för lådor är av flera slag:

Vad är balkonglådorna för blommor och hur man gör dem själv?
 • union;
 • T-formad;
 • krok;
 • i form av en korg;
 • U-formad.

För att fästa krukan på skenorna utan en enda skruv kan du använda fals- och korgtyper av hållare. Å ena sidan är de utrustade med speciella klammer, tack vare vilka hållarna klämmer fast på räcken, med den andra – fötterna låter de inte låsen monteras i hållaren för att falla ut. Det uppenbara pluset med sådana strukturer är enkel installation, men det bör observeras att plastfästen inte kommer att stå emot tunga krukor.

Balkonglådor för dekorativa blommor med en T- och U-formad fäste monteras i väggen med hjälp av klämmor och skruvar, på toppen av dem installeras en blomstank helt enkelt. I detta fall är den U-formade strukturen säkrare, eftersom den har låsande element som säkert fixar potten.

Fästen i form av krokar för balkonglådor för blommor är idealiska för klättringsanläggningar. Som regel hängs de på förinstallerade i takringen. En kant av strukturen är utrustad med en stor krok, som med kedjor är ansluten till mindre krokar. De klamrar sig vid sidorna av lådan, varefter hela strukturen är upphängd från taket.

Hur man gör en kruka?

Kvalitativa köptankar för prydnadsväxter är ganska dyra, så många odlare gör balkong ursprungliga blomlåda med egna händer. Den enklaste versionen är en träprodukt i form av en rektangel. Att bygga en sådan struktur på egen hand tar det ganska lång tid.

Detta kommer att kräva följande material:

 • träplattor och brädor;
 • bågfil;
 • små vinklar;
 • borr;
 • speciellt lim för trä;
 • fläck och lack.

För att göra en vacker låda med egna händer måste du utföra följande åtgärder:

Vad är balkonglådorna för blommor och hur man gör dem själv?
  1. Klipp ut tre identiska rektanglar från brädet, varav två kommer att bilda strukturens sidoväggar och den tredje – botten;
  2. Beroende på krukans framtida bredd, skär ut två rutor för ändytorna;
  3. Från skenorna, ta tag i staplarna av lämplig storlek, med hjälp kommer de att ansluta väggarna med boxens änddelar;
  4. Samla alla detaljer om den framtida potten med självgängande skruvar och lim;
  5. För att göra strukturen mer stabil och tillförlitlig, skruvmetall från insidan av tanken;
  6. Var noga med att göra några hål i botten för att säkerställa avloppssystemet;
  7. Vid slutstadiet av arbetet, öppna produkten med fläck och sedan lack.

En vanlig balkongblomstank kan bli ett exklusivt inslag av inredningen, vilket kommer att förvandla rummet och göra det snyggare och modernt. Vid valet av en lämplig produkt är det emellertid nödvändigt att inte bara ta hänsyn till den estetiska sidan av frågan utan också de funktionella egenskaperna hos strukturerna (färg, form, närvaron av ett automatiskt vattensystem, typ av bilaga).

Det är från dessa faktorer i framtiden beror på huruvida prydnadsväxten på din balkong blir vant eller inte.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

63 − 57 =

Adblock
detector