psicologia

anorexia

Bijna alle vrouwen en mannen hebben de neiging iets in uiterlijk te corrigeren. Maar soms heeft het verlangen om een ​​harmonieuze figuur ondergeschikt te maken aan zichzelf al het leven, verandert radicaal eetgewoonten, leidt een persoon tot uitputting, en dit is al abnormaal.

Dit gedrag is een teken van een eetstoornis en wordt anorexia genoemd.

anorexia

De wens om af te vallen wordt belangrijker dan andere waarden en motivaties. En zonder dat verliezen slanke meisjes het vermogen om zichzelf min of meer objectief aan de kant te zien.

Wat het resultaat ook is als het gaat om gewichtsverlies, ze zullen ontevreden blijven over zichzelf en nieuwe doelen stellen voor het afvoeren van “extra” lichaamsgewicht.

Op een bepaald moment leiden anorexia met een ernstige vorm van ziekte tot volledige uitputting van het lichaam. Hun massa is aanzienlijk lager dan normaal, wat het leven bedreigt.

Ernstige eetstoornis is een ernstige ziekte die onherstelbare schade aan de gezondheid dreigt te veroorzaken.


De psychologie van anorexia is teruggebracht tot drie afwijkingen:

 • oncontroleerbare angst om aan te komen;
 • verstoorde waarneming van hun uiterlijk;
 • weigering om een ​​normaal lichaamsgewicht te handhaven.

De gevolgen van anorexia zijn afhankelijk van hoe lang en hoeveel de patiënt zijn lichaam heeft gemarteld. De ziekte kan dodelijk zijn als de effectieve behandeling van anorexia niet op tijd is georganiseerd.

Het helpen van patiënten moet worden verzorgd door ervaren artsen met de betrokkenheid van psychologen. Experts helpen de patiënt te overtuigen dat hij het verdient om gelukkig te zijn, ze leren de zieken om zichzelf te waarderen en te respecteren.

Behandeling van anorexia in een ziekenhuis zorgt ervoor dat patiënten zich beter voelen en terugkeren naar het normale leven. Het is noodzakelijk om te begrijpen dat het herstelproces lang duurt, omdat de ziekte in de regel zowel om fysiologische redenen (erfelijkheid) als psychologisch (omgevingsinvloeden, lage zelfwaardering) plaatsvindt.

Contents

Symptomen van anorexia

Het anorexia-leven draait om zaken die verband houden met eten. Vanwege de angst voor vermoeidheid of afkeer van het eigen lichaam, is elke maaltijd gespannen. Bijna alle gerechten en gerechten zijn verboden.

De psychologie van anorexia ligt in het feit dat de gedachten aan diëten, methoden van gewichtsverlies, calorische inhoud van bepaalde producten voortdurend naar het hoofd van de patiënt komen. Omdat dergelijke reflecties het grootste deel van de dag in beslag kunnen nemen, hebben het gezin, werk, vrienden of hobby’s geen tijd.

De horizon versmalt, en al het leven komt neer op de wens om af te vallen. Paradoxaal genoeg voldoet het resultaat van hun inspanningen niet aan de anorexia-patiënten. Wat het figuur ook wordt na lange diëten en lichaamsbeweging, dit lijkt niet voldoende.

De ziekte heeft twee vormen:

anorexia
 • beperkingen – gewichtsverlies wordt veroorzaakt door constante, vaste diëten;
 • reiniging – lichaamsgewicht wordt verminderd doordat na een maaltijd – vaak grote hoeveelheden eten – de patiënt kunstmatig veroorzaakt braken of ander brengt voedsel uit het lichaam (diuretica, laxeermiddelen, speciale preparaten).

Anorexia is moeilijk te behandelen omdat de verstoorde waarneming van het gewicht ervan, de abnormale benadering van het eten van voedsel, slechts het topje van de ijsberg is.

In feite vermomt het gedrag van de patiënt diepe psychologische problemen.

Symptomen van anorexia worden aangevuld door manifestaties zoals depressie, een pijnlijke ervaring van eenzaamheid, een gevoel van controle over je leven verliezen. Dit zijn problemen die een persoon niet kan oplossen met behulp van gewichtsverlies.

Hoe te begrijpen of je ziek bent?

U kunt de ziekte alleen behandelen als een persoon begrijpt dat hij ziek is. Helaas ontkennen de meeste patiënten koppig het bestaan ​​van een probleem.

Bovendien vermommen ze zorgvuldig hun ongezond gedrag, verbergen ze hun gedachten, zelfs van nabije mensen.

Identificeer de tekenen van anorexia zal een eenvoudige test helpen:

 • Heb je angst om aan te komen?
 • Beschouw jij jezelf als een compleet persoon in weerwil van anderen, bewerend dat je slank bent?
 • Verberg je je voor anderen, in welke hoeveelheden eet je voedsel? Lieg je over hoeveel je eet?
 • Zijn uw familie en vrienden bezorgd over uw gewichtsverlies en eetgewoonten?
 • Is het mogelijk dat u na overeten of het gevoel dat u te veel hebt gegeten braken opwekt of medicijnen gebruikt om voedsel uit het lichaam te krijgen?
 • Voelt u voldoening tijdens de vastenperiode of na het reinigen van het lichaam met laxeermiddelen of braken?
 • Is je zelfvertrouwen afhankelijk van de grootte en het lichaamsgewicht?

Het testen van anorexia helpt bepalen of een persoon geneigd is tot de ziekte en symptomen identificeren. Als familieleden of goede vrienden bleek een verandering eetgewoonten, merkten we dat een man maakt zich overgeven of kunstmatig radicaal weigert te eten, moet je hem meteen naar de dokter.

Effecten van anorexia

Constante honger heeft ernstige gevolgen op fysiek niveau. Wanneer het lichaam minder krijgt dan de calorieën die het nodig heeft, begint het zichzelf te eten. Alle processen in het lichaam vertragen, omdat de energie voor normaal functioneren niet voldoende is. Bij langdurige hongersnood lijden geest en lichaam, complicaties en bijwerkingen aan de zijkanten als een sneeuwbal.

Hier zijn slechts enkele van de gevaarlijke gevolgen van de ziekte:

anorexia
 • Vertraagd denken, geheugenproblemen;
 • depressie, plotselinge stemmingswisselingen;
 • slaperigheid, zwakte, verval van energie;
 • problemen met huid en nagels;
 • opgeblazen gevoel en frequente obstipatie;
 • hartproblemen, druksprongen;
 • schade aan het tandvlees, tandbederf;
 • hoofdpijnen, flauwvallen, duizeligheid;
 • schending van de structuur van het haar.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de ziekte in ernstige vormen buitengewoon gevaarlijk is.

Onder de anorexia-patiënten is een hoog zelfmoordcijfer.

Dodelijke afloop is ook mogelijk als gevolg van complicaties veroorzaakt door regelmatige uithongering.

Stappen voor herstel

De eerste stap naar herstel is meestal het moeilijkst. Allereerst is het belangrijk om het probleem te begrijpen en hulp te zoeken. Het is normaal om te voelen dat de ziekte een soort vriend is geworden en helpt om voldoening te krijgen door het proces van het absorberen van voedsel te beheersen. Maar het is uitermate belangrijk om de schadelijke effecten van anorexia te realiseren en te beginnen met genezing.

Je moet praten met iemand die kan steunen en niet kan veroordelen. Dit is belangrijk, omdat anorexici hun probleem in de regel verbergen voor nieuwsgierige blikken.

Om toe te geven kan het eng en beschamend zijn, maar het zal niet mogelijk zijn om zelfstandig met de ziekte om te gaan. Met de hulp van familieleden en vrienden, moet je een professionele psycholoog zoeken, naar de kliniek gaan.

moet de eerste ding om te weigeren om te communiceren met mensen die geobsedeerd zijn met het idee van harmonie, bevorderen streng dieet en een gezonde voeding wordt bekritiseerd, verwijzend naar modetrends zijn – In de zaak van een tot anorexia te genezen, is het belangrijk om te onthouden. Vermijd plaatsen waar je constant praat over diëten, gewichtsverlies en slanke vormen.

Alleen de ondersteuning en het advies van een ervaren specialist zullen helpen om een ​​gezonde houding ten opzichte van voedsel en je lichaam te herstellen, lage zelfrespect te verwijderen, de vreugde van het leven terug te brengen.

Behandeling brengt een aantal taken met zich mee:

 • geef het normale gewicht terug;
 • herstel van de gewoonte van gezonde voeding;
 • verander houdingen tegenover jezelf en de wereld.

Steun zieke persoon

Een geliefde helpen is de primaire taak van een anorexia-gezin. Het is belangrijk om het voorzichtig naar het idee van de behandeling te brengen, maar overschrijd de stick niet.

Overmatige druk zal de patiënt alleen afstoten, hij zal zichzelf sluiten. Je moet zoveel mogelijk luisteren en zijn kleinste pogingen ondersteunen om terug te keren naar het normale leven.

Om anorexia maximaal te kunnen helpen, moet u een rolmodel worden bij het volgen van een gezonde levensstijl. Bekritiseer niet uw uiterlijk of, vooral, het gewicht en de vorm van de patiënt. Het is noodzakelijk om de negatieve toon, de tactiek van bedreigingen en intimidatie te vergeten.

Positieve emoties, begrip en uitgebreide ondersteuning hebben een genezend effect.

Het maakt niet uit hoe ernstig anorexia is, het kan worden overwonnen! Het is noodzakelijk om geduld en liefde te hebben.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply