psihologie

Ce este carisma și cum să o dezvolți?

Ați întâlnit oameni care radiază o energie incredibil de puternică fără a avea o frumusețe aparent canonică, o figură de lux și o minte strălucitoare? Asemenea persoane cel puțin odată în viața fiecăruia. Ele sunt misterioase, atractive și posedă calități surprinzătoare de conducere. Uneori se pare că pot conduce, acordându-ne doar cu o singură privire. Despre astfel de oameni spun – “El (a) radiază un farmec incredibil!”, sau “Aceasta este carisma!”. Și ce sunt drepturile de carisma?

Contents

înțelesul cuvântului “carisma”

Ce este carisma și cum să o dezvolți?

Semnificația unui cuvânt interesant “Charisma” este multifata, ca si definitia sa. De fapt, acest termen se referă la totalitatea calităților psihoemoționale care ajută o persoană să conducă pe alții și să devină un lider real în orice societate.

Unii psihologi cred că carisma – este exclusivă, talentul, naturale de calitate înnăscută, care este imposibil de a hrăni, de a educa și de a construi încrederea în maturitate. Cu toate acestea, oponenții lor pretind altfel. Dezvoltarea farmecului personal, cred ei, este în mâinile fiecăruia dintre noi. Semnificația carismei este deosebit de bună pentru cei care încearcă să conducă sau să cucerească alții cu talentele lor.


Cel mai adesea numim stele carismatice sau vedete de tip pop.

Cum să dezvolți carisma, dacă ai nevoie doar de ea pentru a ajunge la înălțimile carierei?

Este foarte simplu, dar cu condiția să fiți gata să lucrați și să faceți exerciții în mod constant. Amintiți-vă că orice abilitate este greu de obținut și este foarte ușor de pierdut. Prin urmare, orice lider carismatic va trebui să-și mențină în mod constant calitatea nou-infiintată.

caracteristicile unei persoane carismatice

Din păcate, știți dacă aveți „Magic“ calitate, aproape imposibilă. Din păcate, majoritatea testelor oferite de psihologi vă identifică mai degrabă conceția, decât prezența reală a carismei în personalitățile voastre. De exemplu, vi se cere: “Poți să convingi oamenii de ceva?”. Asigurați-vă că mulți vor spune „Da“, chiar dacă nu au întâmpinat niciodată o astfel de nevoie.

Dar, cu toate trăsăturile comportamentale ale unei persoane în viața de zi cu zi, puteți afla dacă are o astfel de proprietate magnetică?

Probabil că sunteți carismatic dacă:

Ce este carisma și cum să o dezvolți?
 • După ce auziți o melodie ritmică, începeți să mutați corpul în timp cu muzica;
 • Râzând, nu-ți închizi gura cu palma, dar îți desenezi dinții și râsul tău poate fi auzit de toți cei apropiați. Mai mult, râsul tău este adesea chemat „Contagios“;
 • În timp ce vorbești la telefon, nu mormăi, ci îți exprimi emoțiile la fel de clar și deschis, ca și când ai face-o direct în viața reală;
 • Oamenii sunt atrași de tine. Acest lucru este vizibil mai ales pe prietenii și cercul interior – prieteni de multe ori rândul său, pentru a vă pentru sfaturi și ajutor, și vă va rezolva aproape întotdeauna problemele lor doar un singur cuvinte de despărțire la acțiuni concrete;
 • Ei spun că te-ai fi dovedit a fi un artist excelent (actor dramatic, comedian, parodist etc.);
 • Se dau cu ușurință puzzle-uri diferite, șarade, rebusuri etc .;
 • Contactul tactil este extrem de important pentru tine: comunicând cu prietenii, aproape întotdeauna l-ai pus – îmbrățișare, atingere, palmă pe umăr;
 • La petreceri, seminarii și alte evenimente de masă, sunteți mereu în grosul oamenilor, chiar dacă nu vă stabiliți inițial acest obiectiv.
Ce este carisma și cum să o dezvolți?

După cum puteți înțelege, o persoană carismatică este aproape întotdeauna simpatică, optimistă, devine “Sufletul companiei”. Dar acest lucru nu este cel mai important lucru. Faptul este că emoțiile și sentimentele unei astfel de persoane sunt transmise instinctiv, fără o desemnare clară. Cu alte cuvinte, alții devin empații în societatea sa.

Realizând carisma lui “Treziți-vă” destul de ușor dacă îl aveți prin natură. Astăzi vă vom da cinci exerciții principale pentru dezvoltarea carismei, care implică lucrul cu propriile sentimente și emoții.

5 exerciții pentru dezvoltarea carismei

Cum poți dezvolta carisma?

Vom oferi cinci exerciții care vizează dezvoltarea celor mai importante calități ale unei persoane cu caracteristici pronunțate de conducere.

Ce este carisma și cum să o dezvolți?
 • Învățați să vă exprimați gândurile. Orice lider este, mai presus de toate, un vorbitor excelent. Chiar dacă aveți o frumusețe neagră sau “Inteligența artificială”, cu greu puteți convinge o persoană de orice, dacă discursul dvs. este confuz și fuzzy. Lăsați cuvântul să devină instrumentul vostru pentru a câștiga mințile și inimile celorlalți! Citiți mai mult literatura artistică clasică, învățați să vă exprimați gândurile într-un mod amplu și concis, dar inteligibil. Nu-i exagerați – goana goală cu siguranță nu vă va adăuga seducție. Mai degrabă, veți fi confundați cu un geamantan și nu veți mai asculta deloc. Antrenează în construirea de combinații de cuvinte și propoziții, învață noi cuvinte (da, nu mă doare nici pe cei care cred sincer că este “Guru” limbă maternă), știți cum să argumentați și să vă motivați poziția cu privire la orice problemă;
 • Controlează-ți emoțiile. Cum să-ți faci propria carisma? Doar prin monitorizarea atentă a emoțiilor. Amintiți-vă, acestea sunt transferate de la tine la alții, și, prin urmare, apatie, depresie, furie, agresivitate și ură doar displăcea pentru tine. Aflați cum să vă gestionați starea de spirit și atitudinea. Dacă astăzi totul merge prost, așa cum doriți, nu cădeți în disperare și încercați să extrageți din tot ce se întâmplă un sens ascuns. Știți că fiecare înfrângere este o lecție valoroasă care vă va ajuta de mai multe ori pentru a vă atinge obiectivele minunate!
 • Dezvoltați sensibilitatea socială. Nu uitați că liderul nu este cel care “Joacă într-o poartă”. Că oamenii au avut încredere în tine și ți-au apreciat opinia, trebuie să devii un excelent interlocutor, capabil nu numai să vorbești, ci și să asculți. Priviți ideile și problemele altor persoane, încercați să oferiți sfaturi eficiente, să dezvoltați capacitatea de a simți oamenii. Și veți fi în mod inevitabil trase, ceea ce, de fapt, este intenția voastră bună în acest moment;
 • Simțiți-vă starea de spirit a altor oameni. Persoana carismatică știe nu numai “Infect” propriile emoții, dar, de asemenea, simte delicat starea inițială a interlocutorului, ajustându-i abil și cu pricepere. Singura modalitate de a obține locația respectul și dragostea față de ceilalți, pentru că, din nou, indiferent de cât de puternic lider esti, lumea nu gravitează în jurul tău, ceea ce înseamnă că trebuie să ia în considerare sentimentele altora și să fie capabil să se adapteze la ele în anumite situații;
 • Învățați-vă în auto-management în comunicare. O trăsătură distinctivă a liderului este abilitatea de a ajunge la orice public și de a contacta reprezentantul oricărui strat social al populației. Nu trebuie să fii iritat de oameni doar pentru că sunt leneși, câștigă puțin sau nu caută să fii ca tine. Autocontrolul dvs. este prima cheie a harului delicios în comunicare, care vă poate regla manevra în orice companie. Amintiți-vă că fiecare dintre noi are calea proprie și nu putem judeca pe alții. Și dacă vei deveni furios peste nimic, vei câștiga mai multă glorie emoțional instabil și dezechilibrat coleric decât personalitatea carismatică puternică.

Am dat seama cum să ridice carisma în situații simple de zi cu zi. Dar chiar dacă totul a fost rezolvat pentru prima dată, nu uitați despre aceste lecții în viitor. În caz contrar, există riscul să nu numai să-și piardă abilitățile lor, dar, de asemenea, își pierd credibilitatea în trecere comunității pentru un lăudăros tiran banal și mărunte.

cum altfel să dezvolte carisma

Deci, pentru a-ți dezvolta farmecul personal, trebuie să înveți următoarele lucruri în practică:

Ce este carisma și cum să o dezvolți?
 • Respectați interlocutorul și puteți analiza punctul de vedere al acestuia;
 • Aflați limba corpului și bucurați-vă de folosirea acestuia într-un dialog cu străinii;
 • Adaptați la orice audiență și orice grupuri sociale;
 • Pentru a vă putea înțelege în mod inteligent ideea sau punctul de vedere, astfel încât să fie ușor de înțeles atât de profesor cât și de portar;
 • Gestionați-vă sentimentele, impresiile și emoțiile;
 • Să beneficieze de orice incident, chiar dacă pare catastrofic;
 • Controlează izbucnirea dvs. emoțională negativă.

Un astfel de concept ca charisma poate fi util pentru fiecare dintre voi, chiar dacă nu vizezi politicieni sau vedeți de la Hollywood. Dezvoltați în sine numai trăsături productive și utile!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply