psihologie

Tradițiile de nuntă din Turcia

Deși fiecare nuntă din orice națiune are același scop: căsătoria a doi (și, în unele culturi, câțiva) oameni, ceremonia de nuntă însăși pare diferită peste tot. Cum arata o nunta simbolica in traditiile turce?

Contents

Traditii de nunti si logodna in Turcia

Ceremonia turcească după căsătoria oficială prin căsătorie durează câteva zile.

Tradițiile de nuntă din Turcia

O fată se poate întoarce la casa părinților în dimineața următoare după sărbătoare, pentru a-și vedea familia și prietenii, care apoi efectuează un ritual pe corpul ei sub formă de pictură cu henna.

Ceremonia de nuntă musulmane și nunta din Turcia constau în ceremonii separate ținute de familiile tinerilor. La fel ca în tradiția din Pakistan, noii mireni nu pot vedea primele câteva zile în care sărbătoarea continuă. Mireasa turcească este de obicei îmbrăcată într-o frumoasă rochie de mătase brodată, cu un voal roșu de catifea.

Ofertă și implicare

Printr-o veche tradiție turcă, nunta este precedată de un angajament. Familia băiatului face o ofertă pentru familia fetei, după adoptarea căreia cuplul este considerat a fi angajat. Viitoarele rude merg adesea să se viziteze pentru a se familiariza mai bine. Acum, acest obicei și-a pierdut importanța, totuși, unele familii încă mai aderă la ea.

În cultura turcă, propunerea nu este mai puțin importantă decât căsătoria în sine. Rudele viitorului mirec trimit un mesaj despre nunta unei persoane pe care ambii familii o cunosc bine sau un reprezentant al familiei (de obicei, o tânără). Mama viitorului soț, după discuția cu soțul ei, trimite familiei mirelui același răspuns.

Tradițiile de nuntă din Turcia

Apoi, viitorul mire, împreună cu cei doi membri cei mai vechi ai familiei, ia flori, dulciuri sau alte dulciuri și se duce în casa iubitului ei pentru a-i face o ofertă oficială.

În cultura islamică, joi și vineri sunt considerate zilele cele mai favorabile ale săptămânii, astfel că astfel de vizite ar trebui făcute în această perioadă.

Mama fetei îl întreabă pe fiica ei pentru ultima oară când se gândește să propună un potențial
mirele. Dacă fetița nu este de acord cu căsătoria, mama este de asemenea din ofertă. Dacă fată este de acord, atunci îi spune părinților: “După cum doriți”.

Când familia fetei acceptă oferta, este timpul să aveți o mână de cafea turcească pregătită de mireasa viitoare. În unele regiuni sherbetul este servit în loc de cafea. Există, de asemenea, o tradiție în care o soție viitoare pregătește cafea cu sare în loc de zahăr.

  "Sufletul altcuiva este întunecat", sau de unde știi dacă soțul tău te iubește?

Dacă mirele potențial bea această cafea fără plângere, atunci se consideră că va deveni un soț bun. Întâlnirea se încheie cu alegerea datei acordului sau a angajamentului.

Acord și ritual de logodnă

La o dată fixă, familia mirelui pregătește cadouri pentru fată și le trimite la ea. Fata îi arată cu mândrie prietenilor și rudelor. Ritualul logodnirii poate diferi în diferite regiuni, în unele există doar bărbați. În funcție de dorințele familiilor, poate fi o ceremonie destul de simplă sau de lux într-un salon de nunți de elită.

Ceremonia de logodnă, de regulă, are loc în timpul zilei. Toată lumea dansează Halay (un fel de dans într-un cerc), alte dansuri populare însoțite de muzicieni locali. Când se termină divertismentul, ceremonia în sine este realizată.

Mama mirelui dă mirelui un inel de logodnă și un cadou de nuntă. Apoi, toți oaspeții schimbă cadouri, începând cu rudele din partea mirelui. Când se ține ceremonia, mâinile, încheieturile, degetele și gâtul mirelui devin acoperite cu aur și fata, pentru a-și arăta bucuria, ar trebui să se rotească în dans. La această ceremonie se termină. Toate darurile sunt ambalate cu grijă.

În plus, este necesar să vă amintiți cine a dat acest dar sau acel cadou, deoarece atunci când este timpul să se căsătorească cu această persoană, va trebui să dea un lucru nu mai puțin valabil.

Noaptea lui Henna

Tradițiile de nuntă din Turcia

Conform tradiției turcești, celebrarea durează trei zile. În prima zi, zestrea miresei este transportată în casa mirelui și apoi în casa unde se vor trăi noii mireni. Aceasta este o ceremonie foarte pitorească. În fața vehiculului care transportă zestrea, există muzicieni care se joacă pe tobe și o tamburină. Procesiunea se îndreaptă spre destinație, unde tânărul cuplu va trăi după nuntă. În această zi sau în ziua următoare, rudele miresei ajută la aranjarea zestrei în casă.

A doua zi este ziua hamamului miresei. Cel ales, prietenii și rudele sale merg împreună într-un hamam (acesta este numele băii turcești). Se spală acolo și luminează lumânări. După aceea, fata părăsește hamamul, capul său este acoperit solemn cu o batistă frumos brodată.

  Cum să scapi de amanta soțului ei

Noaptea va fi noapte de henna. Această ceremonie este numai pentru femei. Muzicienii locali îi distrează pe oaspeți în timp ce henna se pregătește. Când henna este gata, cea aleasă se îmbracă într-un costum național. Stă în mijlocul mulțimii, iar capul este acoperit cu un șal roșu cu broderie. Muzicienii și invitații încep să cânte melodii tradiționale triste pentru a aduce mireasa și părinții ei lacrimi. În același timp, mama mirelui sau altă femeie în vârstă din familie impun henna pe mâinile fetei. Apoi dansurile încep.

Există o tradiție de a cumpăra haine înainte de logodnă sau căsătorie și păstrați-o în așa-numitele “Nod de nunta”. Familia mirelui cumpără, de regulă, undeva de la trei la cinci costume, lenjerie și pantofi pentru mireasă și le trimite împreună cu rochia de mireasă pentru noaptea de henna. Familia miresei face același lucru pentru mire.

Cum este nunta in Turcia?

În ziua de după henna, se face un ritual. Mirele merge în casa mirelui într-o mașină frumos decorată cu flori, însoțită de un cortegiu solemn și muzicieni care se joacă pe tobe și tamburine. Înainte ca viitoarea soție să părăsească casa, tatăl sau fratele mai mare leagă o panglică roșie în jurul taliei, ca simbol al virginității. Apoi, cortege de nunta se deplasează la locul unde va avea loc ceremonia principală.

Aspectul vacanței depinde de regiunea Turciei. În partea de vest a țării, un bufet cu alcool este acceptat în mare parte. Adesea, astfel de nunți sunt ținute în hotel, numărul de vizitatori este de aproximativ 400 de persoane.

Tradițiile de nuntă din Turcia

Eșantionul meniului de nuntă include gustări: brânză, măsline, pâine, plăcintă cu spanac și roșii uscate la soare. Principalul fel de mâncare este servit cu picioare umplute de pui, cartofi și roșii. Tradiția tăirii unui tort de nuntă este interesantă. La început tinerii din mijlocul sălii de nuntă săbloaceau imitația de plastic a tortului, astfel încât să poată fi fotografiată, apoi tortul adevărat este tăiat în bucăți, după care este servit tinerilor și oaspeților.

Astăzi, nunțile sunt, de regulă, ținute în saloane speciale. Acolo, un cuplu tânăr are șansa de a organiza o ceremonie de căsătorie civilă, dacă nu a fost deja. Când această parte se termină, distracția începe – acesta este primul dans al tinerilor.

  Ce este infantilismul și cum să scapi de el?

Primul dans al miresei si mirelui

Muzicienii interpretează melodii moderne și cântece populare, invitând fete și băieți să se alăture distracției pe ringul de dans. Cei nou-veniți dansează tot timpul, distrând și alți oaspeți.

Ceea ce dau nunții pentru noii mireni din Turcia

În Turcia nu este obișnuit să oferiți cadouri pentru mireni direct la nuntă. În loc de daruri, monedele de aur sau facturile pot fi strânse pe frânghii, iar oamenii apropiați de familie dau aur sub formă de colier. Young, deci, poate face schimb de aur pentru bani.

Gifting și drumul spre casă

Apoi toată lumea este invitată la următoarea parte a serii – o ceremonie de cadouri. Toți oaspeții felicită cuplul și dau un cadou de monede sau bani de aur, atingând în același timp hainele. Atunci când noii bătrâni părăsesc camera de zi, oamenii aruncă pe capul lor bani, dulciuri și orez.

Apoi, însoțită de o procesiune de nuntă, ei merg la casă. În unele regiuni, o fată nu poate intra în casă înainte ca ea să nu spargă o sticlă, oală sau castron în jurul pragului. Mirele este împins de obicei de prieteni care l-au lovit din spate.

Ritualul din centrul Turciei este puțin diferit. Aici vedem deja ritualurile supraviețuitoare
mireasa tradițională musulmană. În procesul de nuntă participă întregul sat.

Tradițiile de nuntă din Turcia

La început, mașina cu mirele începe să se miște, apoi bărbații o urmează, viitoarea soție îi urmărește pe un catâr cu sprijinul tatălui ei, urmată de femei. O mașină cu copii mici completează procesiunea.

Recepția de nuntă este similară cu araba tradițională și durează câteva zile. Meniul nunții se limitează la produse de patiserie, băuturi și prăjituri. Alcoolul este strict interzis. Aranjați dansuri, în care noii soții nu participă. Uneori tinerii stau mereu mereu. Femeile și bărbații dans în camere separate.

Ceremonia tradițională în estul Turciei poate dura până la două săptămâni. Aceasta include pregătirea pentru nuntă, de la spălarea paturilor și a fețelor de masă la cumpărarea de berbeci.

Toate acestea se fac cu mare solemnitate.

Chiar si fata de masa aduce acasa mireasa cu un zgomot mare. Nunta include și o petrecere de bacalaureat, iar semnarea lucrărilor oficiale nu este o ceremonie semnificativă.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply