Hvordan gjøre håndskriftet vakkert: hemmelighetene til kalligrafi | pangudownloads.com
psykologi

Hvordan gjøre håndskriftet vakkert: hemmelighetene til kalligrafi

Følger du håndskriftet ditt? Det er fint å skrive - ikke en utdatert ferdighet i vår alder, men en måte å uttrykke respekt for deg selv og for de som vil lese dine opptegnelser. Hvordan lære å skrive i en vakker håndskrift, les i vår dagens artikkel.

Hvorfor skrive i en vakker håndskrift?

Hvordan gjøre håndskriftet vakkert: hemmelighetene til kalligrafi

Det synes som hvert år vi gjør færre oppføringer håndtere og mer og mer å skrive på tastaturet, og personlige notater i bærbare vil ikke komme til utstilling av de vakreste håndskrift i verden, så mange folk ikke gjør en innsats for å rette opp feil og foredle eget brev .

Du trenger imidlertid en jevn, lesbar og estetisk håndskrift av mange grunner: 

 • eliminerer feilen og bidrar til å forstå teksten riktig;
 • forårsaker ikke irritasjon i leseren
 • tenkte på skrivingstidspunktet;
 • nyttig for gratulasjonskort og donative påskrifter;
 • gir alltid den samme og vakre personlige signaturen;
 • snakker for karakteren din. 

Det siste punktet er ikke bare forbundet med leserens underbevisste reaksjon på notatene dine - det er ganske naturlig at selv linjer gir respekt og sympati for forfatteren. En egen vitenskap omhandler analysen av funksjonene i et personlig brev - grafologi.

Alle våre krøller og skribler, samt skråningen av bokstaver, linjer og til og med trykket på pennen, kan fortelle om karakterenes egenskaper ikke mindre enn utseendet. Å vite om disse mønstrene er kanskje verdt å betale litt mer oppmerksomhet til hvordan vi skriver - det er en del av vår individuelle stil, som de omkringliggende menneskene nødvendigvis vil være oppmerksom på. 

Hvem har den vakreste håndskrift

Uten å nøle, kan du svare på hvem han er kvalmt og forårsaker flest klager - Dette, selvfølgelig, de ansatte i medisin, hvis posten kortene er forvirrende, ikke bare for pasientene, men også blant andre leger.

Men det finnes også slike spesialiteter, der et leselig eksemplarisk brev er et profesjonelt krav. Disse inkluderer skolelærere, arkivarister og bibliotekarer, samt representanter for den sjeldne til enhver tid spesialkaligraferartisten.

Hvis vi ignorerer yrker, kan vi trygt si at folk har vakker håndskrift rolig, selv-varmebehandlet, de som tar seg tid til å lage en plate, som er flytende i hånden (finmotorikk), og aller viktigst - som bevisst søker å skrive klart og jevnt.

Dermed er skrivevitenskapen gjenstand for sterk viljeinnsats og avhenger av trening. Du kan lære dette i alle aldre ved å bruke visse teknikker. 

Kalligrafi er kunsten å skrive vakre

Hvordan gjøre håndskriftet vakkert: hemmelighetene til kalligrafi

I verden i dag, er det 15 skoler eller retninger, kalligrafi, som hver er laget av en bokstav i alfabetet på grunnlag av den nasjonale ekte mesterverk (persisk ligatur, kinesisk kalligrafi og så videre.).

Cyrillisk kalligrafi har en gammel tradisjon, og prinsippene er fortsatt brukt i dag for å undervise barn i grunnskolen.

Forenklet Cyrillisk kalligrafi er kjent for oss fra barndomsopptak, hvoretter elevene lærer å skrive, og voksne, om ønskelig, kan forbedre kvaliteten på deres skriving betydelig. 

Tren din hånd: grunnleggende øvelser

Hvordan gjøre håndskriftet vakkert hvis du ikke lenger er skolelærer? Er det virkelig for sent å omskole, og dine skribenter vil alltid forbli et problem? Dette er ikke nødvendig hvis du vil fikse situasjonen. Og du må begynne med å sette hånden. For dette, før sesjonen, utfør en liten gymnastikk: sirkulære bevegelser, komprimering av knyttneve, strekker børsten, bøye forlengelsen av fingrene. 

La oss starte med penn og papir: 

 • Tegn store mønstre av figurer i form av spiraler, zigzags, gjentatte små bokstaver W, bokstav A, G;
 • Sakte, styre bevegelsene, tegne prøvene langs konturen;
 • konsentrere seg om følelsene i fingrene og hendene når pennen beveger seg;
 • Gjenta tallene til du oppnår effekten av automatisme;
 • ha mestret en figur, prøv å tegne det raskere;
 • Etter å ha mestret den raske tegningen av figuren, fortsett å tegne den, men mindre. 

Det er nødvendig å jobbe i stillhet og ro, med god belysning, på tykt papir med godt håndtak. For daglige økter, tilordne 15-20 minutter, eller trene i 30-40 minutter annenhver dag.

Vakker håndskrift starter med alfabetet. For å skrive i en vakker håndskrift, bruk et kalligrafisk kyrillisk alfabet. Du kan kjøpe den i en kontorvarebutikk eller gjøre det selv ved å bruke en mal fra Internett.

Din første mål - å lære å utlede individuelle bokstaver (øvre og nedre) i perfekt samsvar med prøvene, og deretter gå til bokstavkombinasjon, koblet flytende linjer. 

Hvordan utvikle en vakker håndskrift

Hemmeligheten med suksess er i hyppig praksis, noe som betyr at du må skrive mer for hånd enn vanlig. Skriv om treningsteksten, ikke haste, men ikke "hover"På hvert brev.

Se etter nyansene: 

 • alle bokstaver må være av samme størrelse;
 • Skriv, jevnt plassere bokstaver og ord, mens du observerer skråningen;
 • Bruk skrå linjalen først første gang, på slutten av treningen, bytt til ikke-lineært papir;
 • Kantene på bokstavene trenger ikke å bryte ut eller krype ned linjene;
 • lag samme mellomrom mellom ord;
 • Vær oppmerksom på tegnsetningene - skriv ut det samme, klart og lesbart. 

Kalligrafi for venstrehåndere

Til tross for det faktum at, i henhold til regler for kalligrafi, er et skriftlig instrument holdt i høyre hånd, i håndfødt, venstrehåndet håndskrift, er håndskriftet vanligvis mer nådig. Opplæring endrer situasjonen noe, og ofte blir de barn som lett ga skolens forskrifter til venstre, blitt eiere av ulastelig og sløv håndskrift med sin høyre hånd.

Egenheten ved å bruke venstre hånd er at det er fysisk vanskelig for de venstre håndtakere å observere kalligrafisk tilbøyelighet til høyre. Derfor er den naturlige produksjonen de finner seg en endring i skråningen til venstre, ofte svært merkbar.

Hvordan gjøre håndskriftet vakkert: hemmelighetene til kalligrafi

Dette alternativet betraktes ikke som en klassiker, men med det kan du oppnå større forståelighet, mestre stavingen av lange ord og observere en rett linje av linjen. Det er ikke tillatt å utfolde arket, noe som skaper en kunstig skråning av linjen

Et annet tips som hjelper venstrehåndsfører til å kontrollere trykk, noe som ofte er for sterkt for dem. For å gjøre dette må du først kontrollere kvaliteten på pennen.

I stedet for en ball, tar det mer innsats og flere strøm (venstrehendte kjente flekker på papiret, hånd og arm), er det bedre å bruke en penn eller kapillær gel, noe som gir glatthet og klarhet i linje uten anstrengelse og ikke etterlater blekk flekker. Tro meg, slike småbiter vil i stor grad forbedre brevet selv og gi tillit til hånden. 

Først kan det virke som leksjonene ikke gir resultater. Kanskje du er vant fra barndommen for å vise bokstavene på en spesiell måte, eller ikke overmanne nøyaktig smeltet staving. Ikke fortvil, men vær oppmerksom på humøret ditt - mye avhengig av fred og hardhet, inkludert hvordan bokstavene under hånden din viser seg.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

42 − = 41