Homeopati untuk wanita hamil: faedah atau bahaya? | pangudownloads.com
Saya ibu!

Homeopati untuk wanita hamil: faedah atau bahaya?

Ramai wanita mengalami penyakit semasa kehamilan yang memerlukan rawatan wajib. Adalah diketahui bahawa mana-mana ubat-ubatan perubatan mempunyai kesan negatif pada tubuh bayi, satu-satunya cara yang selamat adalah mereka yang mempunyai asas semulajadi. Persiapan ini terdiri daripada sekumpulan ubat homeopati. 

Homeopati untuk wanita hamil tidak melakukan apa-apa kemudaratan, dan memohon, anda boleh menyelesaikan banyak masalah kesihatan. Semua persiapan homeopati dikenali dengan komponen semulajadi mereka, jadi kesan sampingan sangat jarang berlaku. 

Apakah intipati homeopati?

Homeopati untuk wanita hamil: faedah atau bahaya?

Pada masa ini, kaedah rawatan homeopati adalah kaedah yang paling popular di dunia, terutamanya jika kanak-kanak menjadi kanak-kanak, wanita mengandung dan menyusu. Tujuan teknik ini adalah untuk membantu tubuh dalam pengurusan diri penyakit ini. Jika homeopati digunakan semasa mengandung, kebarangkalian kelahiran bayi yang sihat oleh usaha wanita sendiri tanpa rangsangan tenaga kerja dinaikkan. 

Penggunaan persediaan kumpulan farmakologi seperti ini bukan sahaja dapat meningkatkan kesihatan seseorang sendiri kepada ibu masa depan, tetapi juga untuk menguatkan tubuh bayi, kerana keadaannya secara langsung bergantung pada kesehatan wanita hamil.

Mengikut pakar, rawatan yang selamat itu memungkinkan untuk mengecualikan perkembangan penyakit kronik pada bayi pada masa akan datang. Kehadiran kelebihan teknik ini tidak memberi alasan untuk meragui sama ada homeopati mungkin kehamilan. 

Jangan mengelirukan homeopati dengan ubat herba: yang terakhir adalah berdasarkan penggunaan ekstrak tumbuhan ubatan secara eksklusif. Persiapan homeopati hanya bertujuan untuk merangsang kekuatan tubuh sendiri, yang membolehkan untuk memerangi proses patologi, dan komponen semulajadi digunakan untuk ini: tumbuhan, mineral, serangga, sebatian kimia. 

Perancangan kehamilan

Homeopati untuk wanita hamil: faedah atau bahaya?

Kadang-kadang, nampaknya, dalam orang yang sihat, mustahil untuk mengandung anak, sementara pakar tidak selalu tahu apa yang harus dirawat dan apa yang dirawat oleh narkoba. Dalam kes sedemikian, pasangan itu boleh beralih ke homeopath. Teknik ini membolehkan untuk memperbaiki kesihatan ibu bapa yang akan datang, untuk memastikan kursus kehamilan dan melahirkan anak. 

Memohon homeopati sebagai persediaan untuk kehamilan, kanak-kanak boleh dilahirkan walaupun oleh orang-orang yang sebelum ini mengalami kemandulan. Homeopati mencadangkan rawatan penuh untuk kedua-dua pasangan. Selepas terapi, peredaran organ pelvis meningkat, aktiviti sistem saraf dan endokrin normal, yang meningkatkan kebarangkalian konsepsi.

Selalunya, pakar merumuskan dadah sedemikian sebagai persediaan untuk konsepsi:

 • Lachezis;
 • Thuya;
 • Gammamelis;
 • Carbonicum;
 • Apis;
 • Ovarium Compositum;
 • Hormel;
 • Galium-Hel;
 • Psorino-Hel.

Homeopati digunakan bukan sahaja untuk menyiapkan badan untuk konsepsi, tetapi juga semasa mengandung, semasa buruh dan buruh itu sendiri. 

Ubat yang berkesan

Kehamilan di setiap wanita berjalan dengan cara yang berbeza: ada yang tidak menyedari perubahan mendadak dalam tubuh mereka, yang lain terganggu oleh aktiviti penting yang biasa disebabkan oleh kesihatan yang tidak baik. Mual adalah gangguan biasa pada kehamilan, yang biasanya berlaku awal atau lewat. 

Untuk menghilangkan loya, mungkin dengan bantuan homeopati dengan toksikosis kehamilan, yang diwakili oleh sejumlah besar ubat. Tanda-tanda seperti ini dapat membantu menghilangkan tanda-tanda toksikosis:

 1. Sepia;
 2. Ipecacuana;
 3. Colchicum;
 4. Kokkulyus indikus;
 5. Asid laktikum.

Setiap ubat-ubatan dengan toksikosis perlu diambil 3 kali sehari untuk peningkatan yang ketara. Apabila anda meneruskan tanda-tanda toksikosis, perjalanan mengambil ubat yang ditetapkan boleh diulangi. 

Jika keguguran mengancam, ubat homeopati juga boleh membantu. Dengan keguguran yang mengancam, ubat yang ditetapkan diambil 4 kali sehari sehingga keadaan berbahaya dihapuskan. Wanita yang sebelum ini mempunyai pengguguran spontan harus mengambil ubat 3 kali sehari dari pembuahan hingga 16 minggu kehamilan. 

Persediaan sedemikian boleh membantu menyelamatkan buah:

Homeopati untuk wanita hamil: faedah atau bahaya?
 • Aconite - berkesan semasa serangan marah, yang mungkin mengakibatkan penamatan kehamilan;
 • Arnika - apabila ancaman timbul terhadap latar belakang kecederaan;
 • Belladonna - ubat ini ditetapkan dengan pelepasan berdarah yang berlimpah, sakit di bahagian belakang dan di bahagian bawah abdomen;
 • Sabina - ubat ini ditunjukkan untuk pendarahan dengan gumpalan darah, apabila terdapat rasa sakit yang tajam pada perut bawah;
 • Viburnum - dengan ancaman keguguran pada peringkat awal kehamilan, apabila seorang wanita bimbang tentang sakit di bahagian bawah, kemudian melewati pinggul dan perut.

Jika anda mengambil homeopati semasa tempoh buruh, anda boleh meningkatkan aktiviti wanita, mengurangkan kesakitan dan kemungkinan kecederaan semasa buruh. Ditetapkan dadah dan wanita menyusu dengan jumlah susu yang tidak mencukupi. 

Memohon homeopati semasa mengandung, anda boleh melindungi diri anda dari tanda-tanda toksikosis yang tidak menyenangkan dan meningkatkan kesejahteraan anda sendiri. Juga, seorang wanita boleh yakin dengan cara kerja yang baik dan kelahiran bayi yang sihat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 1