Schoonheid en gezondheid

Polymeergips: de nuances van het gebruik van een immobiliserend verband

Polymer gips wordt beschouwd als een uitstekend en handig alternatief voor standaard gips. Het is vooral handig om fracturen op te leggen die zich in het gebied van ledemaatplooien bevinden. Dit medische instrument beschermt de gewonde patiënt dus tegen ernstige contracturen, die moeilijk te ontwikkelen zijn na het verwijderen van het traditionele fixeermiddel.

Contents

Wat zijn de voordelen?

Polymeergips: de nuances van het gebruik van een immobiliserend verband

Een ander duidelijk voordeel van het immobiliserende verband is het gemak om het te dragen. De patiënt voelt zich niet in de letterlijke zin van het woord “Beperkt”, omdat de positie vergelijkbaar is met het feit dat de arm of het been na de breuk is verbonden met een eenvoudige elastische tourniquet. Tegelijkertijd is het materiaal waaruit het product is gemaakt uitzonderlijk sterk en wint het in dit opzicht zelfs conservatieve fixatieven.

Het is de moeite waard om te benadrukken dat het materiaal waaruit de polymeerverbanden zijn gemaakt absoluut niet-toxisch is en daarom geen allergische reacties en dermatologische irritaties bij de patiënt kan veroorzaken.

Behandeling van fracturen en post-traumatische syndromen in polymeerverbanden is veel sneller en gemakkelijker dan met conventionele, klassieke therapie. Ze zijn onmisbaar in orthopedie en revalidatietherapie voor mensen met letsels van de bovenste en onderste ledematen. Gips uit plastic materialen vermindert de revalidatieperiode aanzienlijk. Dit leidt tot een volledig objectieve conclusie dat het dragen van plastic gips in breuken veel comfortabeler en nuttiger is dan het gebruik van een standaard gipsmateriaal.

Hoe worden polymeerverbanden gefixeerd?

Sommige bijzonder conservatieve persoonlijkheden kunnen het aanbod van een traumatoloog afschrikken om op een beschadigde ledemaat te plaatsen “Plastic” (zoals het anders wordt genoemd) gips. Mee eens, dit is een beetje ongewoon en ongebruikelijk. Als er in uw geval een dergelijke mogelijkheid is, moet u dit verband echter wel installeren. Allereerst omdat het voor u veel gemakkelijker zal zijn om een ​​gezamenlijke flexie of extensor contractuur te ontwikkelen. Helaas, met alle voor de hand liggende voordelen van dit apparaat, is de fixatie niet altijd mogelijk.

Laten we de nadelen van het standaard gips beschouwen, die vaak het revalidatieproces bederven na ernstige kneuzingen en breuken:

Polymeergips: de nuances van het gebruik van een immobiliserend verband
 • Ze zijn behoorlijk zwaar en, paradoxaal genoeg, erg broos. Als ze zich op de onderste ledematen bevinden, begint een gemiddeld en groot gewicht van de patiënt bijna onmiddellijk af te brokkelen. De kruimels verzamelden zich binnen de structuur en in contact met de huid, die al constante wrijving en wrijving ondergaat, beginnen het zelfs nog meer te irriteren, met ondraaglijke jeuk en vreselijke irritaties;
 • Langdurig dragen van klassiek gips leidt tot een schending van de bloedstroom. Vers, zuurstofrijk en voedingsrijk bloed breekt zijn microcirculatie en is uiterst moeilijk in de spieren te penetreren. Tegen de achtergrond van dit destructieve proces ondergaan spierstructuren atrofie;
 • Onmogelijkheid om de ledemaat te bewegen leidt ook tot gewrichtsatrofie, waardoor ze beginnen “Overgrown” botweefsel van binnenuit. Botachtige contracturen worden gevormd, die in het proces van revalidatie buitengewoon pijnlijk en moeilijk zijn;
 • Traditioneel gips ondergaat bij de geringste bevochtiging bijna altijd ernstige vervorming. Dit leidt tot een verlies aan fixerende eigenschappen en de breuk zelf, vooral als deze vers is, kan goed verschuiven of verkeerd consolideren;
 • Klassiek gips heeft een slechte röntgeleidingsvermogen, dus het kan voor een arts buitengewoon moeilijk zijn de dynamiek van adhesie te volgen door de staat van het botweefsel in het beeld te bewaken;
 • Ze laten ook geen lucht door en blokkeren de toegang van de huid tot zuurstof volledig, wat resulteert in pijnlijke luieruitslag en doorligwonden, wat moeilijk kan zijn om kwijt te raken.

Uiteindelijk verschilt het standaard gipsmateriaal niet esthetisch. Niet alleen is het visueel “Opstapelen” en bindt het ledemaat, zodat het ook snel vies wordt, waardoor het er slordig uitziet.

Is het pijnlijk om een ​​plastic gips op te leggen?

Polymeergips: de nuances van het gebruik van een immobiliserend verband

Iedereen die de bovenstaande items analyseert, is bijna helemaal klaar voor het experiment om een ​​polymeeranalogon te installeren. Sommigen zijn echter doodsbang voor het opleggen van zo’n apparaat. Het is geen geheim dat elke stimulus bij fracturen erg pijnlijk lijkt, en “Stringing” bijna rubber harnas en het is moeilijk voor te stellen. In feite verschilt het proces van het aanbrengen van polymeergips weinig van het traditionele.

De vaste structuur van gips wordt verkregen door verschillende materialen te combineren – siliciumpoeder en water. Het afgewerkte materiaal is verzegeld en laat daarom geen vrije luchtcirculatie op het huidoppervlak toe. “Plastic” het verband is gemaakt van polyester en heeft een impregnering met polyurethaanhars. Door de polymerisatie van de hars wordt de optimale hardheid van het verband bereikt.

Polymeergips is een uitstekende oplossing voor het fixeren van een hielbreuk. Hard immobiliserend materiaal kan worden gebruikt als functionele verbanden en sterke inzetstukken. Ze geven lucht door aan de huid en wond (indien aanwezig), zijn radiopaque en hebben de hoogste sterkte.

Wacht na het fixeren van een verbandspecialist een half uur voordat ze uitharden. Na het materiaal “Grab”, het zal hard en met hoge weerstand worden. Zelfs bij daaropvolgend contact met water vervormt gips niet en verliest het zijn noodzakelijke eigenschappen niet.

Polymeergips: de nuances van het gebruik van een immobiliserend verband

Polymeerverband is gemaakt van een speciale innovatieve grondstof «Intrarische kaste», dankzij welke de spierspanning wordt behouden en gestabiliseerd, neemt de waarschijnlijkheid van ontwikkeling van bot-, spier- en articulaire atrofie af, de ontwikkeling van oedemateuze en stagnerende verschijnselen neemt af.

“Plastic” Het gips is geschikt voor het vastzetten van de hiel, elleboog, dij, scheenbeen en andere delen van de ledematen die zijn beschadigd. Overigens is dit apparaat niet alleen geschikt voor de behandeling van fracturen.

Naar de lijst met pathologieën die kunnen worden genezen “Kunstmatige” gips, omvatten verstuikingen, peesruptuur, spierverstoring. Het is ook geschikt voor revalidatie na een operatie aan de ledematen.

Objectieve voordelen van polymeerverband

In principe, als je dit apparaat vergelijkt met een standaard gips, alles “Troefkaarten” zal in zijn voordeel zijn. Simpel gezegd, als je de tekortkomingen van de tweede analyseert, kun je gewoon een negatief signaal voor elk vervangen en de kenmerken van het polymeergips verkrijgen.

U moet ook rekening houden met voordelen zoals:

Polymeergips: de nuances van het gebruik van een immobiliserend verband
 • Ecologische zuiverheid van materialen, waaruit een middel voor immobilisatie van ledematen na mechanische letsels wordt gemaakt;
 • Hoge radiopaque (optimale penetratie van de stralen, wat helpt om de juistheid en snelheid van botadhesie te volgen);
 • Kracht, betrouwbaarheid en duurzaamheid van het materiaal;
 • Esthetische aantrekkingskracht van het ontwerp;
 • Afwezigheid van glasvezel in de basis en aanvullend materiaal (dat een betrouwbare bescherming tegen allergische reacties biedt);
 • Zorgen voor een normale luchtuitwisseling tussen het huidoppervlak en de omgeving;
 • Vochtbestendigheid en vervormingsbescherming voor elke bevochtiging;
 • Uitstekende pasvorm op de huid, zachtheid en optimale modellering van het verband;
 • Het vermogen om het gewonde gebied snel, veilig en gemakkelijk te laten overlappen, waardoor ongemak en pijn bij de patiënt worden geëlimineerd.

Het verband is gemaakt van felgekleurde materialen, zonder de kosten te verhogen.

Hoe verwijder ik een startonderbreker?

Sommige patiënten die van het fixeerelement af mochten komen, denken erover na hoe polymeer gips thuis te verwijderen is? We zullen meteen een reservering maken – het is niet nodig om een ​​zelfbehandeling te ondergaan. Het is beter om een ​​arts te raadplegen die u een verband heeft gegeven.

Polymeergips: de nuances van het gebruik van een immobiliserend verband

Of, tenminste, voor de dienstdoende traumatoloog in zijn districtskliniek. Het feit is dat het polymere verband moeilijker is uit te trekken dan conventioneel gips. Hoewel in beide gevallen een voorafgaande raadpleging van een specialist verplicht is.

Bovendien hebt u niet thuis die instrumenten waarmee het gebruikelijk is om immobiliserende verbanden van welk type dan ook te verwijderen. Een speciale zaag die een verband snijdt, kan bijvoorbeeld de huid snijden.

En je zult opnieuw hulp van een arts moeten zoeken. Ga daarom niet in op amateur en probeer het verband alleen te verwijderen.

Laat alles wat gezegd is, voor u slechts een inleidend materiaal zijn en gezond zijn!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply