Voorzichtig – hoge temperatuur! Breng de azijn aan!

Wanneer de kwikkolom op de thermometer op 38 ° C wordt gehouden, wordt het beschouwd als dat het te vroeg is om het alarm te slaan. Om de temperatuur te verlagen door af te vegen met azijn of met behulp van antipyretische middelen is noodzakelijk wanneer het voorbij het merk gaat – 38 ° C.

Waarom neemt de lichaamstemperatuur toe?

Voorzichtig - hoge temperatuur! Breng de azijn aan!

Maar alle reacties op de koorts zijn anders. Sommige verdragen gemakkelijk 38 ° C, in andere gevallen komt de stoornis voor wanneer de kwikkolom 37 ° C bereikt met een kleine “staart“. Wat moet ik doen? Antipyretica met bijna koortsige temperatuur worden niet aanbevolen.

Een manier om koorts te helpen koelen, is door met azijn bij een verhoogde temperatuur af te vegen.

De rol van temperatuurstijging in de strijd tegen ziekten is niet wetenschappelijk vastgesteld. Er is een theorie dat op deze manier het lichaam zijn afweer activeert. Maar hoe, om dat uit te leggen bij een hoge temperatuur – meer dan 40? C – begint het lichaam met pathologische veranderingen, soms onomkeerbaar? “Alles is goed met mate“- deze zin kan op alledaags niveau worden uitgesproken, maar de wetenschap werkt met feiten.

Verhoging van de temperatuurwaarde veroorzaakt de ontwikkeling van het immuunsysteem van speciale stoffen – pyrogenen. De impuls voor hun reproductie kan interne organische processen of een reactie op de penetratie van pathogene flora in het lichaam geven.

  Welke dag van de week is het beter om haar te knippen: volksborden en aanbevelingen van astrologen

Bij de productie van pyrogenen neemt de belasting van het hart en de longen toe, vandaar dat koorts optreedt. Om de processen die in het lichaam plaatsvinden niet onomkeerbaar te worden, moet de lichaamstemperatuur worden verlaagd bij het bereiken van een kritisch punt, dat elk zijn eigen kenteken heeft.

Stabilisatie van de temperatuurwaarde bij kinderen

Kinderen afvegen met azijn bij hoge temperaturen wordt al sinds de oudheid beoefend. Maar nu is er een theorie dat deze procedure voor zeer jonge kinderen als schadelijk wordt beschouwd. Azijnzuur, dat door de poriën van de huid dringt, kan een vergiftiging van het lichaam veroorzaken.

De beslissing blijft bij de ouders – de bijwerkingen op medicijnen kunnen meer uitgesproken zijn dan de effecten van goed verdunde appelazijnazijn.

We hebben het hier over appelciderazijn, omdat deze tool niet alleen minder agressief op het lichaam werkt, maar ook geneeskrachtige eigenschappen heeft. Geabsorbeerd door de huid normaliseert het de toestand van het zenuwstelsel.

Wanneer de azijnoplossing verdampt, versnelt het metabolisme in de huidcellen, het huidoppervlak wordt warmer, de rillingen verdwijnen.

Maar toch, als je baby’s afveegt, moet je voorzichtig zijn. Om het risico op ongewenste verschijnselen tot een minimum te beperken, vegen baby’s alleen handen en voeten, zonder de azijnoplossing te wrijven.

Hulp bieden aan een kind ouder dan 3-4 jaar, werken volgens een ander algoritme:

  • Het lichaam van het kind wordt afgeveegd met een zachte doek gedrenkt in een oplossing, met speciale aandacht voor okselholten, elleboog- en knievouwen;
  • Op het voorhoofd kun je een doek bevochtigen met een oplossing, die de rol van een kompres zal spelen.
  Haveloze huid op verschillende delen van het lichaam. Hoe dit lelijke cosmetische defect verwijderen?

Tieners worden op dezelfde manier afgeveegd met azijn bij hoge temperaturen als volwassenen.

Azijn wraps voor volwassenen

Afgeveegd met volwassen azijn bij een temperatuur volgens het volgende algoritme:

  • Eerst de handpalmen en de voeten;
  • Vervolgens verwerken ze de gebieden waar grote vaten zijn: okselholtes, nek en popliteale fossa;
  • Je kunt een kompres maken en het op het voorhoofd leggen of de romp wikkelen met een natte laken.
Voorzichtig - hoge temperatuur! Breng de azijn aan!

Bij ernstige hoofdpijn wordt een volwassene gewreven met een azijnoplossing van whisky en voorhoofd. Verander de azijnkompressen gedurende de dag, als ze op een klein gebied worden aangebracht. De manier waarop het vel wordt gebruikt, kan slechts eenmaal per dag worden gebruikt.

Als de toename van de totale temperatuur wordt gecombineerd met het koelen van de ledematen, wordt er geen azijnslijpen toegepast. De procedure is niet effectief.

Hoeveelheden azijnzuuroplossing om de temperatuur te verlagen

Om de voordelen af ​​te vegen, moet azijn correct worden geplant. Azijn wordt gekweekt in glazen of metalen vaten – keramiek of kunststof kan reageren met het reagens onder invloed van het reagens en schadelijke stoffen komen dan in het lichaam van de patiënt.

De hoeveelheden azijn voor het afvegen van kinderen op een temperatuur: 1 eetlepel per 500 ml warmgekookt water. Het is warm – niet heet. Het moet een graad warmer zijn dan de normale lichaamstemperatuur.

Azijn is beter om appel te nemen – 9%. Als er geen appelciderazijn is, wordt de gebruikelijke azijn gebruikt, maar de hoeveelheid ervan in de oplossing moet enigszins worden verminderd. Kinderen vanaf 3-4 jaar kunnen een meer verzadigde oplossing maken, 2-3 eetlepels per 500 ml water.

  Wat is het verschil tussen een wasepilatie van een diepe bikini en een klassieke scheerbeurt?

Volwassenenazijn met water wordt verdund in een verhouding van 1/1. Om de verdampingssnelheid van de oplossing te verhogen, wordt er wodka of alcohol aan toegevoegd: voor 500 ml water, 2 eetlepels. In een oplossing voor kompres wordt 1 deel van de azijn verdund met 5 delen water.

Ondanks het feit dat deze folk remedie al vele generaties is getest, moet azijnwrijven voorzichtig worden gedaan:

  • Het doek, bevochtigd met azijn, wordt vrij op de huid aangebracht, azijn wordt niet in het lichaam gewreven;
  • Zuigelingen tot zes maanden oud, de azijnwatten kunnen niet worden uitgevoerd;
  • Dampen uit azijn die in de luchtwegen terechtkomen, kunnen een hoestaanval veroorzaken. Als het kind een diagnose heeft: bronchiale astma, of een stijging van de temperatuur wordt veroorzaakt door een luchtwegaandoening, wordt alleen het gebied van de onderste ledematen afgeveegd met azijn.
Voorzichtig - hoge temperatuur! Breng de azijn aan!

De toestand, als de warmte wordt vastgehouden, kan niet vanzelf normaliseren. Het organisme moet worden geholpen. Azijnwikkelingen geven een impuls aan de stabilisatie van de temperatuurwaarde.

Dat zou je moeten weten! Azijn is geen wondermiddel en geen remedie! Azijn wraps zijn een soort van “ambulance“. Bij volwassenen wordt het in de meeste gevallen gelijktijdig met antipyretica gebruikt om de temperatuurdaling te versnellen.

Wanneer azijn niet hielp de temperatuurwaarden bij kinderen te stabiliseren, zijn antipyretische geneesmiddelen vereist. Als dit niet helpt, moet je een ambulance bellen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector