Skönhet och hälsa

Exfolierande produkter för ansiktet: Vad är bättre för folk- eller professionella lösningar?

Varje kvinna drömmer om en vacker och slät hud. Men tyvärr börjar epidermis med ålder bilda ett tjockare lager av döda celler. Naturligtvis har vår kropp en renningsmekanism, men med en ökning av antalet sådana celler förblir reningshastigheten densamma.

Exfolierande produkter för ansiktet: Vad är bättre för folk- eller professionella lösningar?

Följaktligen förblir en viss mängd keratiniserade celler och huden upphör att se sig frisk.

Det är också värt att notera det faktum att för intensiv rening kan vara skadlig, eftersom de keratiniserade cellerna i ett litet antal utför skyddande funktioner, vilket inte tillåter skadliga influenser från den yttre miljön att skada vår hud. 

Contents

Vilka verktyg hjälper till att hantera problemet?

I dag är det i kosmetologi så att man exfolierar huden:

  • skrubba;
  • kräm;
  • mask;
  • Tonic. 

Och idag kommer vi att överväga hur du kan använda dessa verktyg för att exfoliera huden. Och vi kommer att prata om nationella och professionella medel. Men först och främst kommer vi att prata om proceduren för peeling som helhet. 

Exfoliating Face Peeling

Peeling eller peeling kan vara av tre typer: mekanisk, hårdvara eller kemisk. Vi kommer att prata mycket om mekanisk idag, för att du kan använda den hemma. Enkelt uttryckt är mekanisk peeling användningen av skrubber, geler, masker och krämer för att maximalt rensa vårt ansikte av det kåta lagret. 

För hårdvaruläggning används en laser eller en speciell ultraljudsutrustning. Med den här metoden kan du bli av med små mimiska rynkor, åldersfläckar och ojämn hud.

Mekanismen för proceduren är följande: lasern tränger in i de epidermis djupa skikten och förångar fukten. Följaktligen dör de skadade cellerna och de ersätts av nya och friska.

OBS! Ett sådant förfarande har ett antal kontraindikationer. Under inga omständigheter kan denna metod användas om du har irritation och hyperpigmentering.

Avstå från detta förfarande är också för de personer som lider av diabetes eller epilepsi. Det är värt att vara försiktig i närvaro av kroniska sjukdomar. Om du är i tvivel, kontakta din läkare innan du går till ett sådant förfarande. 

Nu när det gäller kemisk peeling. Denna procedur använder speciella sura föreningar, som i stort sett helt enkelt bränner det övre lagret av död hud. Oftast använder denna procedur glykolsyra, som ska appliceras med ett gasbind och hålla ansiktet i cirka fem till sju minuter.

Därefter tvättas syran med en stor mängd vatten. Denna typ av peeling har också ganska signifikanta kontraindikationer. Dessa inkluderar graviditet och allergi mot droger som används. Riskera inte och de som lider av herpes.

Salon Exfoliating Facial Scrub

Exfolierande produkter för ansiktet: Vad är bättre för folk- eller professionella lösningar?

Låt oss börja med professionella verktyg. Den mest populära är Fresh Look Facial Bio Peeling. Detta israeliska botemedel rengör huden noggrant och djupt. Dessutom stimuleras restorativa processer under reningsprocessen, vilket har en mycket positiv effekt på utseendet på vår hud.

Ett bra verktyg är La Colline Cellular Modeling Bio-Peel. Dess huvudsakliga skillnad från det föregående läkemedlet är en ganska lätt form av skrubba, vilket gör den lämplig för känslig hud.

Förresten kan du använda och exfoliera gel för ansiktet från samma kosmetiska företag, som kan användas för daglig kvällssvättning. 

Folkmetoder

Nu när det gäller folkrättsmedel. Kanske är den mest populära kaffeskrubben. För att förbereda den behöver du en liten mängd kaffebryggor.

OBS! Den mest effektiva är en skrubbberedd från nybryggt kaffe.

Om du bestämmer dig för att använda färskt kaffe ska du föredra det fina malet. Annars kan du repa ditt ansikte, och sedan måste du bota irritation under lång tid.

Skrubbe är beredd enligt följande: Häll kaffegrunderna med kokande vatten, täcka med lock och låt det infiltrera i cirka femton minuter. När skrubben är klar lägger vi den på ansiktet. Detta bör göras med försiktiga massagerörelser, försök att inte skada huden.

Om du är ägare till torr hud, då kan den ångade kaffegrunden blandas med en liten mängd mager gräddfil. 

Mask exfoliating för ansiktet

I det här fallet kommer vi att tala om hemmetoder för det keratinerade skiktet. Och vi kommer att välja rätt lösning, med tanke på hudens typ. Så, för torr och känslig hud är en kombination av en handfull vita druvor och en tesked honung idealisk.

Förbered blandningen enligt följande: bären är ordentligt mashed och blandad med honung. Sedan appliceras den erhållna blandningen på ansiktet och lämnas i ungefär tjugo minuter. Intressant i detta fall är metoden att tvätta bort.

Du måste avlägsna rester av remediet från huden med en bomullspinne som doppas i mjölk. Om huden redan är ganska svår kan du ersätta druvorna med papaya frukter. I detta fall kommer reningen att bli djupare. 

För oljig hud kan du använda kaffegrunder. Receptet är ganska enkelt: du måste blanda det med yoghurt eller kefir och massera massage på huden. Masken ska hållas på ansiktet i högst fem till sju minuter, för annars riskerar du att få en ljusbrun hudton. 

Exfoliating face cream

Krämens betydelse under avskalningsproceduren är ganska hög, för hur oavsett hur mjuk det är, blir huden fortfarande stressig. Ja, och mikroskador på ansiktet är inte heller ovanliga.

För att minimera de negativa konsekvenserna av avlägsnande av keratiniserade celler behöver du därför använda en speciell grädde som kan stärka effekten av exfolierande medel, liksom mildt lugna huden och minimera sannolikheten för irritation. 

Idag är en av de mest effektiva krämerna Sisley Creme Gommante Gentle Facial Buffing Cream. Den aktiva delen av denna lösning är kamomill som lugnar och mjukar huden.

Förresten kan du använda denna grädde och inte i kombination med exfolieringsproceduren, eftersom det med en längre applicering innebär att huden blir mjukare och mjukare. Samtidigt försvinner sådana problem som små finnar, liten rodnad och fläckig hud. Dessutom kan det här verktyget användas som förberedande före en rad olika förfaranden. 

Tonic exfoliating för ansikte

Exfolierande produkter för ansiktet: Vad är bättre för folk- eller professionella lösningar?

Betydelsen av att använda toniken beror på det faktum att med hjälp kan du avlägsna från huden ogenomtränglig för våra ögon rester av skum eller skrubba. Använd tonic bör vara innan du applicerar grädden, för med det hjälper du porerna att krympa. Följaktligen kommer grädden inte in i de djupa skikten i huden och blockerar dem inte. 

Dessutom är tonics nästan alltid berikad med speciella vitaminkomplex som ger näring åt huden med alla nödvändiga vitaminer och mikrodelar. I detta avseende förbättras blodmikrocirkulationen, vilket i sin tur bidrar till att bevara ungdom och skönhet längre. 

Som du kan se, kan peeling hud vara möjligt både med hjälp av professionella och med hjälp av folkliga metoder. Du behöver bara bestämma vilken metod som passar dig och börja rengöra din hud. Det viktigaste är att inte överdriva det!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply