Skönhet och hälsa

Hur man väljer salva från ärr och ärr i ansiktet?

Även om det finns en uppfattning att den här mannen är dekorerad med ärr ser de fortfarande inte så vacker ur estetisk synvinkel. Och för kvinnor kan närvaron av en sådan “prydnad” orsaka djup depression. Modern medicin har funnit effektiva sätt som hjälper till att bli av med olika defekter på huden: hårdvara, kirurgisk, injektionsteknik. Alla har egna kontraindikationer, därför är det nödvändigt att tillämpa dem med stor omsorg och endast efter att ha råd med en läkare.

Contents

Salvor, krämer och geler

Fler och mer populära är krämer, geler och salvor. De är lätta att använda, effektiva, de kan användas hemma utan att besöka en pre-kosmetologiklinik.

Hur man väljer salva från ärr och ärr i ansiktet?

En annan fördel är låg kostnad och överkomliga priser. De säljs i nästan alla apotek.

Salvan från ären är särskilt effektiv om de är grunda. För starkare och mer uttalade defekter, ultraljud eller laser resurfacing, bör hormonbehandling användas. Men salvor för resorption av ärr och ärr är föreskrivna som en extra terapi. Komplex behandling ger ett bra resultat.

Hur fungerar antiplatelet läkemedel?

Deras komposition kan skilja sig, men ofta innehåller de sådana komponenter:

 • ytaktiva ämnen;
 • hormonella medel;
 • mineraler;
 • vitaminer;
 • eteriska oljor.
Hur man väljer salva från ärr och ärr i ansiktet?

Alla droger påverkar bara applikationsplatsen – de blir av med ärr utan att påverka kroppen som helhet. De är utformade för att lätta äran, minska dess storlek, mjukna. Om du använder dem på nya skador, men med läka sår, kommer de att stoppa ytterligare tillväxt av ärret, minska rodnad och klåda.

Beroende på vilka aktiva ämnen som ingår i kompositionen kan preparaten förbättra blodcirkulationen, öka syntesen av kollagen, ha antibakteriell effekt, bibehålla hudens vattenbalans.

  Tatueringar på magen: Funktioner av proceduren och symbolerna på ritningarna

För att ordentligt välja ett botemedel måste du gå till ett samråd med en specialist. Han kommer att studera ärret, bestämma sin storlek och utse det mest lämpliga läkemedlet. Salvor för ärr med brännskador väljs först efter patientens undersökning.

Ett friskt ärr är alltid lättare att bota, eftersom metaboliska processer fortfarande är aktiva i den. Normotrofiska ärr är väl mottagliga för behandling med krämer. Och för att bli av med hypertrofisk, keloid och atrofisk är det nödvändigt att använda komplex terapi. Kanske kommer läkaren att ordinera en hårdvara eller kirurgisk behandling.

Användningen av salvor från ärr och ärr i ansiktet är motiverat om det finns:

Hur man väljer salva från ärr och ärr i ansiktet?
 • Keloidärr. Deras funktion är tillväxten bortom utbrottet, de stiger över hudens nivå. Kan uppstå som ett resultat av exponering för huden på kemikalier, ånga eller varmt vatten efter operationen.
 • Hypertrofiska ärr. De förekommer endast i det drabbade området och blir i tiden mindre märkbara.
 • ankylos;
 • Sträckmärken bildade efter graviditet eller på grund av plötslig viktminskning;
 • Atrofiska ärr. De kan förekomma hos personer som lider av omfattande akne, kokar som inte läker länge.
 • Efter kirurgisk ingrepp, för förebyggande ändamål, applicera salvor från ärr – sedan efter operationen finns inga ärr.

Vad ska jag överväga när jag väljer ett läkemedel?

Tillverkare försöker göra sin produkt inte bara effektiv, men också bekväm att använda. Formulär – “Bild” läkemedlet.

Hur man väljer salva från ärr och ärr i ansiktet?

Geler och salvor kräver ingen speciell ansträngning vid tillämpningen, dessutom innehåller de en viss mängd aktiv substans, som har en helande effekt på det skadade området.

Medel kan framställas i burkar eller rör av olika volymer. Det senare är att föredra, eftersom det alltid är möjligt att klämma ut rätt mängd utan att direkt kontakta det allmänna innehållet.

  Syndrom av "brinnande tunga"

Men för burkar är uppfunna specialpinnar, som det är bekvämt att skriva ett botemedel.

Användning av salvor under graviditeten

Antiinflammatoriska läkemedel har sina egna egenskaper. Alla rekommendationer kan läsas i instruktionerna. Där kommer det att anges, du kan ta dem i position och under amning.

Försiktighet måste tas till dessa agenter, varav några har förmåga att absorberas i den gemensamma blodbanan. I detta fall är sannolikheten hög att de kommer att utöva inflytande på fostret.

Under graviditeten kan du använda Vishnevskys salva, “Kontraktubeks”, “Klirvin”. Oavsett vad som står i instruktionerna är det bättre att konsultera en läkare i förväg.

Kontraindikationer för användning

Varje läkemedel har sin egen individuella sammansättning.

Beroende på komponenterna kan det finnas kontraindikationer:

Hur man väljer salva från ärr och ärr i ansiktet?
 • överkänslighet mot enskilda komponenter
 • ulcerativa nekrotiska processer;
 • öppna sår;
 • inflammatoriska processer;
 • allergiska utslag
 • neoplasmer i det skadade området
 • purulenta processer.

“Kontraktubeks”

Människor försöker alltid bli av med hudfel, speciellt om de är i öppna delar av kroppen. Om ärr på ansiktet, bör produkten väljas med stor omsorg, eftersom huden är mycket tunn och öm.

Experter rekommenderar användningen av “Kontraktubeks” Är en av de bästa salvorna för läkning av ärr. Den har en mjukgörande, anti-proliferativ, antiinflammatorisk effekt, släpper ut och minskar ärrbildning, påskyndar läkningsprocessen. effektiv “Kontraktubeks” för brännskador.

Hur man väljer salva från ärr och ärr i ansiktet?

Tack vare extraktet av lök som ingår i kompositionen minskar inflammationen, sannolikheten för allergiska reaktioner minskar. Dessutom har extraktet en bakteriedödande effekt. Allantoin främjar läkning, reducerar klåda och ger hög permeabilitet hos andra komponenter i salva.

Gnugga preparatet med lätta rörelser till ärrområdet tills det absorberas fullständigt. Om ärret är gammalt rekommenderas det att appliceras under bandaget två gånger om dagen för att förbättra resorptionen. Behandlingstiden beror på ärrets djup.

  Behandling av täppt näsa

“Dermatiks”

Denna åtgärd effektivt mot de bildade ärren. Den består av kiseldioxid och polysiloxaner.

Hur man väljer salva från ärr och ärr i ansiktet?

Efter applicering, fuktas huden, kliande, och risken för pigmentering av ärret reduceras.

Applicera endast på huden.

Tack vare silikon bildas en skyddande film som neutraliserar negativa effekter av yttre faktorer.

Heparinsalva

Detta läkemedel avser antikoagulantia. Kompositionen innefattar bensokain, benzilnicotinat, natrium heparin.

Hur man väljer salva från ärr och ärr i ansiktet?

Förhindrar utseende av nya ärr, blodproppar, minskar smärta.

Om du använder det i kombination med antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel, acetylsalicylsyra, ökar dess effektivitet ibland.

Om du använder det i kombination med antihistaminer och tetracykliner, minskar dess effektivitet.

Kan jag ta bort ärr efter vattkoppor?

Denna fråga är av stor betydelse för många. Ärr efter kycklingpoxar förblir oförmögna, men ibland händer detta om du inte följer vissa regler och kamma såren. Att bli av med sådana defekter hjälper till “Kontraktubeks”. Att ansöka är nödvändigt i tre månader. Applicera inte salvor från ärr kvar efter vattkoppor, på omslaget, om det är dåligt rengjort eller om det finns annan medicinering på den.

Efter behandlingen mjuknar ärrna, blir ärren mindre märkbara. För att förbättra effekten kan läkaren ordna ultraljud – då kommer komponenterna att penetrera djupare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply