Cum sa scapi de bacteriurie in timpul sarcinii? | pangudownloads.com
Sunt mama!

Cum sa scapi de bacteriurie in timpul sarcinii?

În timpul sarcinii, fiecare femeie trebuie să treacă multe teste, dintre care prima este luată în stadiul de planificare sau când se înregistrează la consultația femeilor. În această perioadă, rezultatele pot fi intimidante, deoarece organismul trece printr-o restructurare și ratele normelor se modifică ușor.

Cum sa scapi de bacteriurie in timpul sarcinii?

În special, doamnele sunt îngrijorate atunci când fac teste de urină, deoarece foarte des sunt detectate bacterii în ea. Ginecologul vă va putea spune despre motivul apariției lor. În unele cazuri, acestea sunt norme, în altele – un simptom al tulburării.

Bacteriurie și sarcină

Când bacteriile se găsesc în urină, acest fenomen se numește bacteriurie. În perioada de gestație, acest termen se numește bacteriurie a femeilor însărcinate.

La o persoană sănătoasă, urina trebuie să fie curată, nu sunt permise microorganisme străine. Dacă analiza a arătat că bacteriile sunt detectate, atunci aceasta indică o infecție a sistemului. În primul rând, ei suspectează prezența proceselor inflamatorii în rinichi – cistită și pielonefrită. Riscul aparitiei acestor patologii in timpul sarcinii este semnificativ crescut.

Bacteriuria nu face nici un bine, doar rău, mai ales pentru copil. Mai ales periculoasă este bacteriuria asimptomatică sau asimptomatică. După cum sugerează și numele, încălcarea nu este însoțită de semne, deci nu este adesea detectată la timp.

Foarte adesea bacteriurie și pielonefrită, care este un simptom de declanșare travaliu prematur sau avort spontan integrală. Astfel, 80% din urină este detectat în E. coli, dar poate fi, de asemenea, găsite bacterii mai rare, cum ar fi Enterobacter, Proteus, Klebsiella, Enterococcus faecalis, Streptococcus și Staphylococcus.

Cum se produce bacteriuria în timpul sarcinii?

Practic, aceasta se datorează stagnării urinei. Rinichii nu pot funcționa normal, deoarece uterul le apasă. Pe lângă rearanjările hormonale, caracteristicile fiziologice ale femeilor joacă un rol, de exemplu, o uretra scurtă, proximitatea uretrei până la rect.

Grupurile de risc includ femei, promiscuu, în nerespectarea igienei personale, intime cu boli sexuale din istoria diabetici cu anomalii ale sistemului urinar. Scăderea imunității și a bolilor dentare, în special a cariilor, poate provoca, de asemenea, o creștere a numărului de microbi.

Un rol major îl joacă progesteronul hormonal. Aceasta afectează tonul mușchilor ureterelor. Ca rezultat, viteza de trecere a urinei încetinește. Mediul benefic pentru înmulțirea microorganismelor patogene este creat în timpul formării unei hidronefroză fiziologice, reducând în același timp un mochevika ton, cantitati mari de urina reziduala si schimba caracteristicile fizico-chimice.

Tratamentul bacteriuriei detectate în timpul sarcinii

Cum sa scapi de bacteriurie in timpul sarcinii?

Nu întotdeauna acest fenomen este asociat cu inflamația. Bacteriile pot apărea în urină din stagnarea obișnuită a acestora din urmă, deoarece uterul în creștere crește pe uretere și vezică, provocând slăbiciune în funcția renală. În plus, compoziția urinei depinde de sistemul hormonal, care în această perioadă este foarte instabil.

Prin urmare, după ce ați găsit o încălcare, este necesar să efectuați o reexaminare pentru a confirma sau a refuza diagnosticul. Dacă numărul de microorganisme dăunătoare depășește rata stabilită, atunci este prescris tratamentul cel mai blând, dar în același timp eficient.

Primul lucru pe care medicii de obicei îl fac este să activeze urinarea sau trecerea. Al doilea este o scădere a pH-ului. Pentru a face acest lucru, se utilizează o varietate de băuturi aseptice, de exemplu, un suc de fructe bine dovedit din afine.

După acești doi pași sunt prescrise medicamente din mai multe cefalosporine sau peniciline. De obicei luate intern timp de 3-5 zile, dar nu mai mult. Acesta este numărul de zile considerat optim: există un atac unic asupra bacteriilor, în timp ce mama și fătul nu suferă.

În primele luni de sarcină sunt permise medicamente semisintetice, de exemplu, ampicilină, amoxicilină, iar în al doilea trimestru – macrolide.

Pentru a evalua eficiența antibioticelor, permiteți culturi repetate pentru bacteriurie.

Medicii evită să prescrie tetracicline, antifungice, fluoroquinolone. Ca terapie de întreținere pot fi utilizați nitrofurani, care sunt administrați noaptea.

bacteriurie asimptomatică în timpul sarcinii include un tratament mai blând, care constă în metode de prevenire, cum ar fi medicina pe bază de plante, remedii homeopatice (Cystone, Kanefron). Uneori sunt folosite droguri mai active și mai puternice, dar sunt luate o singură dată.

Unul dintre acestea este mono-uroantiseptic. Se administrează de 2-3 ori pe zi, o doză constând din 3 g de substanță. Dacă o singură doză de astfel de medicament nu dă rezultate pozitive, atunci recurg la antibiotice. În unele cazuri, tratamentul poate dura mai mult de o săptămână.

Este foarte important în timpul terapiei să goliți vezica urinară în timp, să nu permiteți stagnarea urinei. Gestul ar trebui să bea Morse din merișor sau trandafir de câine, infuzii diuretice de ierburi.

Principalul pericol al bacteriuriei asimptomatice este faptul că poate provoca infecții ale tractului urinar. Când se întâmplă acest lucru, se creează condiții favorabile pentru dezvoltarea pielonefritei. Este de remarcat faptul că forma asimptomatică a bolii afectează fătul și poate duce la nașterea unui copil cu o greutate corporală redusă.

În plus, provoacă o întrerupere prematură a apelor, gestozei, anemiei, insuficienței placentare, moartea fătului. Toate aceste patologii afectează în mod negativ copilul în uter, astfel încât tratamentul bolii trebuie să fie adecvat și să aducă beneficiul maxim pentru a preveni eventualele complicații.

Atunci când alegeți un curs de terapie, medicul respectă următoarele principii:

  • A se prescrie numai medicamente sigure care respectă standardele de biodisponibilitate;
  • Atunci când alegeți medicamente, luați în considerare trimestrul de sarcină, în special până la 5 luni;
  • Terapia se desfășoară sub supravegherea medicilor, include teste de urină și sânge.

Prevenirea întreținerii bacteriuriei la femeile gravide

Este foarte important să se ia măsuri preventive menite să prevină astfel de patologii. Înainte de fiecare vizită la ginecologul observator, trebuie să luați urină și sânge pentru teste biochimice și clinice. Examinarea bacteriologică obligatorie a urinei.

Cum sa scapi de bacteriurie in timpul sarcinii?

Dacă este necesar, medicul îl conduce pe pacient la o examinare cu ultrasunete a rinichilor. Uneori, trebuie să ia un curs de tratament cu medicamente antimicrobiene speciale pentru a reduce riscul de pielonefrita purulente, precum și pentru a preveni malnutriția a fătului și a nașterii premature.

După terminarea cursului terapiei, o femeie trebuie să ia în mod regulat teste pentru a diagnostica în timp util recaderea bolii. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci este prescrisă terapia de sprijin, care durează până la naștere.

Dar acest tratament nu se termină acolo. Medicamentele prescrise sunt luate timp de 2 săptămâni după nașterea copilului. Nu numai agenții antibacterieni sunt utilizați, ci și urosepticele.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

49 − 42 =