Hepatita C în timpul sarcinii | pangudownloads.com
Sunt mama!

Hepatita C în timpul sarcinii

Hepatita C este o boală inflamatorie care afectează ficatul cauzat de natura virală. Femeile însărcinate, când se înregistrează pentru consultarea unei femei printre alte teste trebuie să treacă și pentru prezența hepatitei C.

Hepatita C în timpul sarcinii

Această măsură este obligatorie, deoarece adesea boala este ascunsă, trece asimptomatic și nu se trădează. Există cazuri în care o femeie află boala pentru prima dată numai în timpul sarcinii.

În acest caz, mulți se întreabă imediat cum aceste două stări sunt compatibile? Deci, ce trebuie să știți despre această patologie? Și, de asemenea, ce teste pot determina prezența acestei afecțiuni?

Ce să știți atunci când combinați hepatita C și sarcină

Datorită faptului că boala nu se poate manifesta de mult timp, mulți oameni nu suspectează nici măcar că sunt purtători ai virusului hepatitei.

Infecția este posibilă în mai multe moduri:

  • Administrarea intravenoasă a medicamentului nu este un instrument steril (seringă). Aceasta este cea mai comună variantă a infecției;
  • În timpul tatuajului și în procesul de perforare cu ace nesterile;
  • Contactați-vă cu sângele infectat. Grupul de risc include personalul medical;
  • Proceduri dentare cu instrumente slab sterilizate;
  • Contact sexual cu transportatorul;
  • Utilizați un aparat de ras, foarfece, accesorii pentru manichiură, periuță de dinți care aparțin unei persoane infectate. Virusul poate trăi în sânge uscat timp de câteva săptămâni.

Deși simptomele bolii nu se pot manifesta, pot duce la astfel de patologii atât de severe ca ciroza și cancerul hepatic. Când se observă infecția primară, sănătatea generală slabă, slăbiciunea, oboseala. Este demn de remarcat faptul că foarte rar există icter atunci când este un tip particular de virus afectat.

Simptomele hepatitei cronice B in timpul sarcinii nu diferă de simptome care insotesc adesea sarcina in sine: dureri musculare, greață, oboseală severă, depresie, anxietate, tulburări de memorie și de concentrare.

Multe mame viitoare vor experimenta condițiile de mai sus fără a fi chiar bolnavi. Și numai analiza pentru anticorpi de hepatită C în timpul sarcinii vă permite să aflați despre prezența acestei patologii foarte neplăcute.

Merită menționat faptul că medicamentele utilizate în mod obișnuit pentru tratamentul (Ribavirin, Interferon) în timpul sarcinii sunt absolut contraindicate. Acestea pot provoca consecințe nedorite pentru făt sub formă de vicii multiple.

Descoperind boala unei femei, medicul va da recomandări privind cursul terapiei și dietă. În unele situații este recomandabil să se prescrie un medicament gravid cu acid ursodezoxicolic. Acest lucru este necesar pentru a elimina semnele de colestază - o încălcare a fluxului de bilă în duoden.

Consecințele hepatitei C pentru făt și femeia gravidă

Potrivit experților, boala nu este o contraindicație pentru purtarea unui copil și sarcina nu trebuie să fie întreruptă. De asemenea, el nu afectează funcțiile reproductive ale femeii.

Studiile multiple au stabilit că transmisia virusului de la mamă la făt este posibilă, însă această probabilitate este de numai 5% (destul de puțin probabil). Boala poate fi transmisă copilului în timpul procesului de naștere, alăptând, precum și în timpul îngrijirii copilului. Cel mai adesea, copiii se infectează imediat în timpul nașterii.

Hepatita C în timpul sarcinii

Probabilitatea de infectare depinde în mod direct de ARN-ul acestui tip de virus în serul de sânge. Cu cat indicele este mai mare, cu atat este mai mare probabilitatea transmiterii de la mama la copil. Dacă nou-născutul a fost încă infectat, imediat se iau măsurile necesare și se efectuează o terapie specială. Foarte rar, hepatita C provoacă nașteri premature sau bebeluși cu greutate mică la naștere.

În timpul sarcinii, o femeie cu hepatită C poate dezvolta diabet gestational. Această patologie în cercurile medicale este numită diabetul zaharat al femeilor însărcinate, deoarece se dezvoltă numai la mamele în așteptare și după nașterea copiilor trece prin ea însăși, fără intervenția medicului și tratamentul.

În cazul diabetului gestațional, în sânge se detectează un conținut ridicat de glucoză. Dacă evoluția bolii este suficient de gravă, mama insarcinată trebuie să fie supusă unui tratament special.

Anticorpi de hepatită C după analiză în timpul sarcinii

O femeie care este înregistrată pentru sarcină trebuie supusă unui test de sânge pentru acest tip de virus imediat după prima întâlnire cu medicul și apoi în a 32-a săptămână de sarcină. În timpul analizei, sângele este luat din venă.

Analiza cu privire la o hepatită se face în timpul sarcinii printr-o metodă ELISA (o imunotestă enzimatică). În procesul de cercetare nu este determinată prezența virusului în sine, ci anticorpii acestuia, căutând proteinele pe care sistemul imunitar le produce după ce virusul a pătruns în organism. Trebuie remarcat faptul că anticorpii pot fi foarte diferiți.

Unii dintre ei pot fi prezenți în organism pentru viață, iar virusul în sine poate fi absent. Rezultatele negative indică faptul că o persoană nu a avut niciodată hepatită. Dar aceleași rezultate vor fi și cu infecția recentă (până la 6 luni după infectare). Din acest motiv, toate femeile gravide trebuie să se supună cercetării de două ori.

Rezultatele pozitive indică o infecție. Dar există cazuri când acestea diagnostichează hepatita C fals pozitivă la femeile gravide. În acest caz, rezultatele studiilor sunt pozitive, dar virusul în sine este absent în organism. Acest lucru se poate întâmpla dacă mama insarcinată are tulburări autoimune sau hormonale, precum și întreruperi ale metabolismului.

Fals pozitiv hepatita C poate fi detectat chiar daca o femeie este pur si simplu mai mult gripa sau ARI. Pentru a explica acest fenomen este destul de simplu: în această situație în proteine ​​capturate de răspuns cu o structură similară, care sistemul imunitar a dezvoltat ca răspuns la pătrunderea altor organisme patogene, analiza lor, apoi a relevat.

Din acest motiv, după ce a fost găsit un rezultat pozitiv, femeia este trimisă pentru studii suplimentare - metoda PCR (reacția în lanț a polimerazei) și determinarea genotipului viral. De asemenea, medicul va recomanda efectuarea unei examinări cu ultrasunete a cavității abdominale, care, la rândul său, va permite să se vadă modificări structurale în ficat, dacă există.

Tratamentul în timpul sarcinii

Cursul terapiei este urmat mai mulți medici: Hepatologie, imunologie, și, desigur, un obstetrician-ginecolog. Tratamentul este prescris numai atunci când simptomele yarkovyrazheny din cauza curs acuta a bolii este adesea însoțită de intoxicație generală severă a organismului, care de multe ori duce la pierderea copilului sau de nastere prematura.

Hepatita C în timpul sarcinii

În toate celelalte cazuri, medicii iau o atitudine "așteaptă-și-vezi", observând constant starea mamei și a fătului.

Farmacologia modernă a dezvoltat mai multe medicamente care sunt utilizate pentru a trata în timpul sarcinii, de exemplu, Viferon. Acestea au acțiune antivirală și imunomodulatoare, ele conțin antioxidanți, care întăresc efectul principal al medicamentelor. De asemenea, un medic poate prescrie hepatoprotectorii - medicamente care susțin funcția hepatică.

O femeie ar trebui să fie pentru a face ajustări în dieta dumneavoastră, trebuie să rămânem la o dietă specifică: nu mâncați prăjit, picant, alimentele grase și sărate, revigorantă și băuturi tari. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

40 + = 44