Stomatita ulcerativa la copii - cum si cum sa ajuti copilul? | pangudownloads.com
Sunt mama!

Stomatita ulcerativa la copii – cum si cum sa ajuti copilul?

Stomatita aftozno-necrotică la copii este o boală inflamatorie, principalul simptom al căruia este formarea defectelor ulcerative asupra mucoasei orale cu localizare diferită. Dacă la adulți această boală este cauzată în principal de introducerea de bacterii în formă de arbore, iar infecția secundară este atașată mai târziu, greutatea bolii, atunci la copii agenții patogeni sunt activi în ordine inversă.

Stomatita ulcerativa la copii - cum si cum sa ajuti copilul?

În primul rând, există un proces inflamator datorat creșterii activității streptococi, stafilococi sau flora oportuniste ale cavității bucale – Candida specii de fungi, și apoi la “treziți-vă“Bacillus fusiformis sau Borellia vincentii.

Cu toate acestea, pentru schema terapeutică ordinea de introducere a florei patogene nu contează. Al doilea nume al bolii este stomatita lui Vincent. Procesul inflamator poate confisca amigdalele.

Cauzele bolii

Ca principalii factori care determină manifestarea activității bacteriilor în formă de arbore, au fost identificate:

 • scăderea imunității datorată apariției bolilor cronice infecțioase sau recurente;
 • beriberi;
 • o problemă cu organele digestive;
 • reacții alergice de altă natură;
 • inflamația gingiilor cu creșterea dinților;
 • carii – atunci când dinții au apărut deja.

Cel mai adesea, stomatita lui Vincent se dezvoltă din cauza curiozității crescute a copilului. Stăpânind spațiul înconjurător, copiii gustă elementele absolut necorespunzătoare pentru acest lucru. Tratamentul antiseptic al întregului spațiu al copilului înconjurător nu poate menține nici părinții și banantele cele mai atenți. Nici nu-și pot imagina că un mic cercetător va trage în gură în următorul moment.

Unii copii linguează sau mestecați articole necorespunzătoare până la vârsta școlară.

Simptomele stomatitei lui Vincent

Stomatita ulcerativa la copii - cum si cum sa ajuti copilul?

În funcție de gravitatea bolii, pot fi identificate următoarele simptome.

În primul rând, părinții observă umflarea mucoasei, roșeața ei, copilul simte durerea în timpul procesului de sugere sau de mestecat, începe să fie capricios în timp ce mănâncă. Uneori există o ușoară sângerare a gingiilor.

Dacă începeți tratamentul în acest stadiu, atunci dezvoltarea ulterioară a bolii poate fi vindecată – cu condiția ca infecția secundară să nu se alăture.

Cu un grad mediu de severitate, există semne de debut al bolii:

 • necroza apare pe gingii;
 • Sângerările mucoase, defecte ulcerative acoperite cu fibrină apar pe ea;
 • gingiile umflate, dacă există deja dinți, pudră eliberată din buzunarele gingivale;
 • ganglionii limfatici cresc;
 • temperatura crește;
 • din gură miroase de putregai.

Desigur, copilul devine capricios și refuză să mănânce.

Mai mult, intoxicația generală a unui organism crește. Ulcerația crește, fragmente ale osului expus al palatului dur sau gingiilor pot fi văzute deja, vărsături, stres intestinal și crampe în abdomen.

Tratamentul stomatitei ulceroase aftoase

Înainte de a trata boala, trebuie să aflați cauza apariției acesteia. Sarcina de diagnosticare este de a diferenția stomatita lui Vincent de agranulocitoză sau de mononucleoză. Dacă medicul insistă asupra unor examinări suplimentare, nu trebuie să refuzați, mai ales dacă boala se reapare adesea.

Stomatita ulcerativa la copii - cum si cum sa ajuti copilul?

Apariția defectelor ulcerative poate indica o patologie a sistemului digestiv sau declanșarea proceselor oncologice. Uneori, copiii pot avea “adulți“Bolile – dacă există adulți bolnavi în apropiere. Ei pot infecta cu astfel de boli periculoase cum ar fi infecția cu HIV sau sifilisul.

Tratamentul stomatitei ulcerative la copii este destul de dificil nu pentru că nu inventează medicamente. Doar copiii sunt capricioși și nu-și deschid gura. Este foarte important să găsim o abordare corectă pentru un pacient mic, pentru a încerca să deschidem ușor gura copiilor.

Reține, ca la o actiune de putere este posibil sa provoace o traumatisme maxilo-faciala grave si sa ingraseasca conditia generala – astfel de precedente au fost atunci cand copiii incercau sa-si deschida gura aproximativ. Astfel de încercări se termină cu o dislocare sau fractură a maxilarului.

Înainte de a trece la măsuri terapeutice, este necesar să înfășurați un strat de tifon pe degetul arătător și să pregătiți soluțiile necesare pentru anestezia și dezinfectarea cavității bucale. Apoi, bebelușul este fixat cu un buzunar și un deget umezit cu medicamentul necesar este injectat în gură.

Cum se trateaza stomatita ulcerativa pentru a determina copilul cat mai putina suferinta posibil?

Începeți cu anestezia. Anestezicul este cel mai bine diluat în glicerină, astfel încât să nu mănânce defecte ulcerative.

Stomatita ulcerativa la copii - cum si cum sa ajuti copilul?

Apoi începe tratamentul antiseptic al cavității bucale. Pentru aceasta, se utilizează soluții de permanganat de potasiu, furacilină, peroxid de hidrogen, bulion de mușețel și scoarță de stejar.

Înainte de curățarea focarelor de necroză, mucoasa este înmuiată cu agenți enzimatici: “himopsina“”tripsină“”chimotripsina“. Numai după eliminarea deversării purulente începe terapia antimicrobiană și antibacteriană.

Mucoasa este tratată cu metronidazol în diferite forme de dozare și “clorhexidină“Dacă s-a aderat o infecție fungică, atunci”clotrimazolSau unguent nystatin.

Tratamentul stomatitei aftoase trebuie efectuat sub supraveghere medicală. La o anumită etapă a bolii, poate fi necesar să se utilizeze agenți antivirali sau antibacterieni de acțiune generală sau locală – medicul trebuie să ia decizia de a prescrie medicamente de acest tip.

Schema terapeutică include administrarea unor astfel de medicamente:

 • antihistaminice;
 • spectru larg de antibiotice sau medicamente antivirale;
 • terapie cu vitamine;
 • înseamnă că mărește imunitatea.
Stomatita ulcerativa la copii - cum si cum sa ajuti copilul?

Este foarte important să ajustați alimentele. Din dieta copiilor ar trebui să fie în momentul de a elimina alimente, care provoacă iritarea mucoasei. Acest grup include alimente acide, acute, uscate și sărate.

Fructele și legumele crude nu trebuie să fie administrate pentru un timp – suficient complex de vitamine. Chiar și în boabe dulci sau mere conține acid de fructe.

Meniul complet este facut din produse lactate, cereale diverse mucoase, chiftele, carne, biscuiți și pâine înmuiate într-un ceai slab sau apă ca o băutură sau da un decoct de măceșe zmeura. Chiar și copiii crescuți ar trebui să se traducă în alimente pentru copii – este foarte convenabil și această formă de hrană ia în considerare toate nevoile organismului în curs de dezvoltare al copiilor – are mineralele și vitaminele de bază.

Prevenirea bolilor

Nu tratați boala la copii independent prin remedii folclorice – acest lucru poate provoca complicații grave. 

Infecția se poate răspândi pe cale hematogenă și limfogenească în tot corpul, provocând un proces inflamator purulent în diferite organe și sisteme. Nu trebuie să uităm că în imediata vecinătate a nazofaringiului este creierul și atunci când se introduc flora patogenă, pot apărea maladii periculoase – meningită și encefalită.

Stomatita ulcerativa la copii - cum si cum sa ajuti copilul?

Prognosticul pentru recuperare este favorabil – tratamentul a început la timp. Dacă măsurile terapeutice sunt întârziate, există riscul dezvoltării bolii parodontale și expunerii gâtului dintelui. Condițiile necesită un tratament suplimentar.

Principalele măsuri preventive sunt: ​​respectarea măsurilor de igienă și curățarea cavității orale a reziduurilor alimentare după fiecare aport de alimente.

Sănătatea copiilor depinde în întregime de atenția părintească. Mama care alăptează ar trebui să-și spele sfarcurile înainte de fiecare hrănire, iar după masă, să trateze gura copilului.

Până la 2-3 ani să urmeze, astfel încât bebelusul să-și perie dinții și să-i clătească gura, în cazul părinților. În viitor, copiii înșiși să facă față măsurilor de igienă, părinții ar trebui să mențină procesul sub control.

Este necesar să se proceseze cu atenție jucăriile copiilor, să se explice în timp ce copilul crește, că nu trebuie să luați mâinile în gură și obiecte nepotrivite, ciugulește unghiile.

Amintiți-vă că respectarea igienei personale, creșterea stării imunitare și alimentației sănătoase raționale reprezintă principala prevenire a stomatitei.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

90 − = 83