Bucătăria gustoasă

Terci din porumb: cele mai bune retete

Porumbul din cereale de porumb nu este atât de popular, de exemplu, ca un fel de mâncare din hrișcă sau fulgi de ovăz. Acest lucru nu este absolut meritat, pentru că acest fel de mâncare nu este numai foarte gustos, ci și util. În România, Italia și alte țări au preparatele lor naționale din cereale de porumb.

Puteți găti în diferite moduri, și datorită unei combinații cu diferite ingrediente, puteți primi în mod constant un original și spre deosebire de orice.

Contents

Proprietăți utile ale cerealelor de porumb

Terci din porumb: cele mai bune retete

Chiar și după tratamentul termic, produsul păstrează un număr mare de vitamine, elemente micro și macro.

Utilizarea terciului de ovăz în primul rând este prezența de fibre, care ajută la curățarea intestinelor și a corpului de toxine, zguri și alte produse de dezintegrare. Toate acestea, la rândul lor, îmbunătățește sistemul digestiv.

De asemenea, merită menționat faptul că această crudă este de calorii scăzute, ceea ce înseamnă că o puteți mânca în siguranță pentru figura dvs. Utilizarea produsului afectează în mod pozitiv activitatea sistemului cardiovascular, reduce colesterolul în sânge, normalizează metabolismul și consolidează sistemul imunitar.

Cu utilizarea obișnuită de porridge, puteți îmbunătăți starea și tenul, starea dinților și a gingiilor. Nutriționiștii susțin că pentru a beneficia de un fel de mâncare din această cereală trebuie să mănânci de mai multe ori pe săptămână.

Cum și ce să gătești din porumbul de porumb?

Din această cereală, puteți pregăti multe feluri de mâncare diferite de la feluri de mâncare la coacere. Puteți găti pe apă sau pe lapte. În plus, cerealele din porumb se îmbină perfect cu diferite produse și chiar pot fi măcinate în făină.

Cea mai populară mâncare din cereale este homina, care este farfuria perfectă pentru carne și pește. Un alt fel de fel de mâncare celebru în Italia – polenta. Puteți găti budincă, bucăți, pâine, banosh și multe altele.

Desigur, cel mai popular fel de mâncare este porridge, care are propriile caracteristici de gătit.

Cum se prepară grâul de porumb și principalele recomandări pentru prepararea acestuia:

 • Cel mai delicios și fierbinte terci este obținut într-un cuptor rusesc. Din păcate, puțini oameni o au acasă acum, dar există o modalitate de a aborda astfel de condiții: se recomandă să folosiți o cratiță cu pereți groși, să gătiți într-un cuptor și apoi să înfășurați un vas cu un vas cu un văl;
 • Porridge poate arde, deci merită să se amestece în mod constant;
 • Dacă terciul a devenit lichid, atunci puteți adăuga puțin mai multe cereale și continuați să gătiți;
 • Pentru a obține un fel de mâncare gustoasă, trebuie să păstrați corect crupa. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să-l turnați într-un vas de sticlă cu capac de polietilenă;
 • Kasha poate fi folosit ca o farfurie separată sau suplimentat cu diverse aditivi, atât dulci, cât și săraci.

Cereale cereale rețete

În primul rând, luați în considerare rețeta clasică pentru gătit acest fel de mâncare. Cantitatea de produse se calculează pe 6 porțiuni. Timpul de gătire este de 1 oră.

Ingrediente utilizate:

 • Crupe – 1 articol;
 • Apă – 2 articole;
 • Unt – 2 linguri. linguri;
 • Sare, zahăr.

Procesul de gătit

Începeți cu spălarea ingredientului principal. Se fierbe apa, se adaugă sare și crupa. Gatiti timp de 25 de minute. în mod constant, amestecând. La sfârșitul timpului, adăugați puțin zahăr, amestecați și lăsați timp de 10 minute. sub capac. Înainte de servire, adăugați ulei.

Porumb din cereale de porumb se dovedește foarte gustos, dacă îl gătiți pe lapte.

Ingrediente utilizate:

Terci din porumb: cele mai bune retete
 • Crupe – 2/3 articole;
 • Apă – 2 articole;
 • Lapte – 2 articole;
 • Unt – 50 g;
 • Sare – 1 lingurita;
 • Zahăr – 3 linguri. lingură.

Procesul de gătit

Ingredientul principal este umplut cu apă și gătit, amestecând în mod constant. În mod separat, încălziți laptele și după ce aproape toată apa a fumat, se toarnă mai întâi un pahar de lapte, apoi celălalt. Adăugați sare, zahăr și gatiți timp de încă 30 de minute. Înainte de servire, adăugați unt.

Cum să pregătiți homine din corn de porumb?

Pentru a găti acest fel de mâncare este cel mai bun în vase de lut, așa cum au făcut strămoșii noștri. În plus, simplifică foarte mult procesul de gătit.

Ingrediente utilizate:

 • Crupe – 1 articol;
 • Apă, sare, grăsime topită.

Procesul de gătit

Gătirea hominei este cea mai bună într-o oală mică. Se toarnă un pahar de cereale, se adaugă sare și apă fiartă. Cantitatea de lichid depinde de consistența dorită, pentru că cineva iubește homina lichidă și cineva este densă.

În ciuda opțiunii alese, a doua zi devine foarte densă. La un foc mediu, puneți o oală timp de o oră.

Apoi focul poate fi redus și lăsat pentru o vreme. Scoateți vasul și adăugați grăsimea selectată, cum ar fi untul sau uleiul de măsline, grăsimea topită etc. Se amestecă bine și se lasă timp de 20 de minute.

Rețetă pentru grâu de porumb într-un multivariat

Această tehnică a devenit recent extrem de populară, deoarece simplifică gătitul.

Ingrediente utilizate:

 • Crupe – 1 multistaken;
 • Apă – 2,5 etaje;
 • Unt – 80 g;
 • Sare.

Procesul de gătit

Principalul ingredient trebuie să fie spălat și turnat în bolul multivarkului. Apoi trimiteți apă rece și sare. Selectați modul de gătire “șrot»Timp setat pentru 25 min. Acest lucru este suficient pentru a găti un terci, dar va fi puțin rigid.

Pentru a face mai fiert, puteți găti încă 10 minute, dar în “Mutipovar“, Și temperatura ar trebui să fie de 150 de grade. După ce terciul este gata, adăugați ulei.

mamaliga

Terci din porumb: cele mai bune retete

Acest vas din porumb poate fi independent sau poate acționa ca o farfurie groasă. Puteți să o utilizați în loc de pâine sau să o înlocuiți cu o pastă, adăugând brânză. Din polenta poți face brichete, apoi le poți coace în cuptor sau gătești pe grătar.

Ingrediente utilizate:

 • Crupe – 250 g;
 • Apă – 1 l;
 • Sare.

Procesul de gătit

Pentru a pregăti felul de mâncare este să folosiți o tavă cu fundul gros și, pentru a le mișca, merită luată o lopată din copac. Adăugați sare la apă și aduceți la fierbere. Nu opriți amestecarea, în porții mici, turnați prova.

Gatiti terciul pana cand este separat de tava. Ar trebui să apară și o crustă. Puneți terciul într-o placă plană și cu mâinile dați-i forma dorită. Puteți rupe brânza deasupra.

Alte feluri de mâncare

După cum sa menționat deja mai sus, este posibil să pregătim feluri de mâncare diferite de la cereale, care vor fi foarte gustoase și utile. Luați în considerare câteva opțiuni.

chiftelutele

O mare opțiune pentru cină. Acestea pot fi servite cu carne sau mananca separat.

Ingrediente utilizate:

 • Crupe – 0,5 elemente;
 • Apă – 1,5 articole;
 • Făină – 3 linguri. linguri;
 • Grâu de ardei – 2/3 articole;
 • Sare, ulei vegetal.

Procesul de gătit

Ar trebui să începeți cu grătarul de gătit, pentru aceasta puteți folosi prima rețetă discutată mai sus. Într-un recipient separat, combinați făina, boia și 0,5 linguriță de sare. Când terciul se răcește, faceți niște bucăți mici, asemănătoare cu clatite cunoscute de mulți.

Rolați-le într-o friptură pregătită și prăjiți-le pe fiecare parte cu ulei fierbinte. Răspândiți-vă pe o farfurie, acoperită cu un prosop de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.

chipsuri

O trăsătură originală și folositoare care va înlocui jetoanele dăunătoare pentru magazine. Făcând-o ușor și timpul va fi necesar puțin.

Ingrediente utilizate:

 • Crupe – 1 articol;
 • Supă de pui – 3,5 articole;
 • Unt – 30 g;
 • Parmezan ras – 0,5 masa;
 • Sare, piper, ulei vegetal.

Procesul de gătit

Terci din porumb: cele mai bune retete

Se toarna bulionul, se adauga cerealele si se gateste, amestecand constant, pana se obtine o consistenta groasa. Scoateți din căldură, adăugați unt, brânză, sare și piper.

Se amestecă bine, se pune pe o tavă, care este pre-acoperită cu hârtie pergament. Terciul trebuie să fie nivelat în 1 lingură. și lăsați să stea nemișcat.

Luați cuțitul și tăiați toate dungile de 10 cm lungime și 2 cm lățime. Lubrifiați totul cu ulei vegetal și puneți-l în cuptor, încălzit la 220 de grade timp de 20 de minute. cele mai bune servesc astfel de jetoane cu iaurt.

Acum știi cum să faci delicioase cereale și alte feluri de mâncare din cereale de porumb. Acest produs este unic, deoarece poate fi combinat cu alte ingrediente, ceea ce vă permite să obțineți soluții noi de aromatizare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply