Fesyen

Pantyhose badan: mengapa mereka dianggap bentuk buruk

Pakaian ketat Kapron adalah salah satu komponen utama imej mana-mana wanita pada musim sejuk. Di samping itu, sebilangan besar syarikat memerlukan gadis-gadis pergi bekerja dengan ketat walaupun pada musim panas. Dan berdasarkan peristiwa sedemikian, penting untuk dapat memilihnya dengan betul. Dan sebelum kita mula mempelajari kebijaksanaan ini, mari kita mengetahui ciri-ciri apa yang khusus untuk subjek pakaian ini.

Bagaimana pakaian ketat berbeza

Pertama sekali, mari kita mencirikan apa yang ditakrifkan. Dan ini hanya stoking biasa, digabungkan dengan seluar dalam bahan yang sama. By the way, mengenai bahan tersebut. Untuk pembuatannya, nilon, lycra, poliamida atau sutera paling kerap digunakan. Juga anda boleh mencari pada jualan kapas, dirajut atau produk bulu. Tetapi ini adalah varian sepenuhnya musim sejuk.

Ia harus diperhatikan dan hakikat bahawa parameter utama model mana-mana adalah kekuatan mereka. Kami digunakan untuk menentukan dengan bantuan nombor den. Dan lebih besar nilai den, semakin padat bahan tersebut akan menjadi.

Dan sekarang mari kita lihat apa jenis spesies bergantung kepada kepadatan:

 1. Sangat tipis. Nombor den dalam kes ini tidak melebihi sepuluh. Pakaian ketat ini boleh dipakai untuk acara sosial, di mana kehadiran mereka dikekalkan oleh peraturan pesanan yang baik. Tetapi itu mengenai kepraktisan atau kehangatan, maka jenis ini sama sekali tidak dapat dipertahankan;
 2. Nipis. Bilangan den adalah sepuluh hingga lima belas. Model ini boleh dipakai pada hari-hari panas, kerana ia lebih kuat daripada yang ultra tipis. Di samping itu, ia digabungkan dengan warna cahaya dalam pakaian;
 3. Sederhana. Bilangan den adalah dari dua puluh ke empat puluh. Pantyhose semacam itu sesuai untuk musim luruh musim bunga. Mereka agak padat dan anda boleh meletakkannya pada but.
 4. Tebal. Bilangan den adalah dari lima puluh hingga dua ratus. Ini pasti varian musim sejuk. Di samping itu, anda boleh memakai pakaian ketat untuk lebih daripada satu musim, kerana ketumpatannya agak tinggi dan mereka sangat kebal terhadap kuku dan sumber kerosakan lain.

Bagaimana untuk memilih warna yang betul

Sekiranya kita telah menyusun ketumpatan itu, maka dengan warna, tidak semuanya sangat jelas. Hari ini, yang paling popular adalah pantyhose hitam dan kopral. Mari bermula dengan hitam, mungkin. Pertama sekali, ia mesti dikatakan bahawa bayangan sedemikian sangat baik untuk mencipta imej harian dan cuti.

Di samping itu, jangan lupa bahawa warna sedemikian akan membantu anda mengembang kaki dan menjadikannya kurang berisi. Dan satu lagi rahsia kecil: jika anda ingin menekankan kaki anda, maka pakaian ketat hitam akan berguna kepada anda. Anda boleh menggabungkan teduhan pakaian ketat ini dengan kasut hitam. Tetapi pada masa yang sama, pastikan bahawa keseluruhan imej tidak kelihatan terlalu suram.

Kini untuk warna daging. Ia paling kerap digunakan sekiranya anda perlu melihat gaya rasmi. Dalam kes ini, jangan lupa, pakaian ketat mestilah warna yang sama seperti kulit anda. Jika tidak, terdapat perbezaan yang ketara antara kulit kaki dan tangan. Dan ini sudah dianggap sebagai mauveton. Juga, dengan kehadiran sebaliknya, integriti imej akan hilang, yang agak penting.

Saya perlu mengatakan beberapa perkataan mengenai kombinasi ketat kulit dengan kasut. Gabungan terbaik adalah dengan kasut putih atau beige. Tetapi kombinasi pakaian ketat badan dengan kasut hitam adalah sesuai hanya jika keseluruhan imej adalah pejabat.

Mengapa pantyhose badan dianggap bentuk buruk

Jika anda sentiasa menonton semua pertunjukan fesyen, maka anda mungkin menyedari bahawa tidak satu model mempunyai sebarang pilihan tubuh. Apakah punca fenomena ini. Ternyata hari ini di Eropah untuk memakai pakaian ketat badan hanya tidak boleh dipakai. Selain itu, hanya wanita selepas lima puluh dapat menambah imej mereka, dan bagi mereka, dengan cara ini, imej ini tidak akan dianggap sebagai mauvais.

Tetapi mari kita terus terang, untuk pakaian ketat badan tidak selalu dirawat dengan teruk. Sebagai contoh, walaupun pada abad yang lalu dalam pakaian ketat, anda dapat melihat wanita terkenal seperti Donna Karan, Anna Wintour dan Princess Diana. Tetapi selepas model mula muncul di kedai-kedai warna lain, populariti warna berwarna daging mula jatuh mendadak.

Apakah sebabnya sikap negatif terhadap pakaian ketat badan?

Lawan-lawan yang kuat dari warna ini berhujah bahawa pantyhose semacam itu terlalu banyak. Sebagai contoh, mereka berlebihan bersinar dan, dengan itu, menjadikan kaki lebih tebal daripada yang sebenarnya. Di samping itu, seluar ketat ini lebih banyak lipit dan perlu menghabiskan lebih banyak masa untuk menyembunyikannya di bawah kasut. Tetapi untuk tidak menjadi tidak berasas, mari berurusan dengan setiap tolaknya secara berasingan.

Ciri-ciri pantyhose corporal dengan bersinar

Seseorang tidak boleh tetapi bersetuju bahawa ketat itu benar-benar kelihatan buruk pada kakinya. Lagipun, capron bersinar menjadikan kaki kami lebih tebal. Terutama ia menyangkut orang-orang yang hidupnya dihubungkan dengan cahaya terang atau berkelip kamera. Mereka bersinar ketat walaupun di bawah matahari.

Tetapi jangan putus asa, hari ini di kedai-kedai anda boleh mencari warna matte. By the way, pada pembungkus pakaian ketat dengan warna matte ia boleh ditulis bahawa model dengan kesan 3D, kosmetik atau tidak mencolok.

Jika anda melihat tanda itu, ini bermakna bahawa pakaian ketat ini dibuat secara khusus untuk tidak menarik perhatian. Anda mungkin perlu kelihatan sedikit untuk bayangan yang anda perlukan, tetapi penampilan cantik bernilai menghabiskan sedikit wang dan masa untuk penampilan anda.

Dan kebetulan warna kapron dan kulit, maka anda hanya perlu berhati-hati memilih. Jangan beli pakaian ketat kapron, tanpa membuangnya sebelum itu. Dan untuk memeriksa pencocokan warna sangat mudah.

Anda hanya perlu menarik sekeping nilon kecil di lengan anda. Jika nada itu berbeza, maka anda harus memilih warna yang berbeza.

Seperti yang anda dapat lihat, anda boleh membeli pakaian ketat badan. Perkara utama bukanlah untuk memilih nilon yang cemerlang. Dan ingatlah: tidak ada yang akan percaya bahawa anda berada di laut hanya kerana alasan bahawa pakaian anda lebih gelap daripada warna kulit. Lagipun, tangan akan tetap menjadi warna yang lebih ringan.

Ciri-ciri ketat badan dalam grid

Nampaknya ini terutamanya dalam ketat dalam grid?

Tetapi jika anda bertanya di sekeliling mereka tentang pemikiran mereka tentang topik ini, ternyata bahawa sebahagian besar persekitaran membezakan kanak-kanak perempuan dengan ketat kepada orang-orang yang tingkah laku yang dipersoalkan. Terutamanya jika anda memutuskan untuk menggabungkan pantyhose tersebut dengan denim pendek atau skirt hitam.

Jadi perempuan yang memakai pakaian ketat dalam mesh harus memahami apa kesan yang mereka buat pada orang lain. Alternatif dalam kes ini boleh menjadi ketat hitam pepejal biasa. Anda juga boleh menggunakan untuk mencipta nilon imej asal warna yang berbeza. Perkara utama, ingat bahawa dalam imej anda semua warna harus betul digabungkan dengan satu sama lain.

Peraturan untuk memilih pantyhose

Sekarang kita telah mengetahui bahawa pantyhose badan dalam mesh dan dengan bersinar adalah bentuk yang buruk, sudah tiba masanya untuk membincangkan peraturan am untuk memilih bahagian almari pakaian ini. Lagipun, kami memerlukan anda untuk membeli barang yang dibeli selama mungkin.

Oleh itu, apabila anda memilih pakaian ketat, anda perlu mengikuti peraturan ini:

 1. Jangan membelinya di tempat yang tidak disahkan. Adalah lebih baik untuk membayar lebih, tetapi untuk mendapatkan produk yang lebih baik;
 2. Sebelum membayar pembelian, pastikan untuk memeriksa sama ada capron telah koyak. Selepas keluar dari kedai untuk mengembalikan barangan akan menjadi agak sukar;
 3. Berhati-hati mempelajari pembungkusan. Jika ia kotor dan koyak, lebih baik memberi keutamaan kepada kedai lain;
 4. Pastikan untuk memberi perhatian kepada lipit. Dalam model yang lebih murah, lipit adalah bulat, yang bermaksud ia akan kelihatan di bawah pakaian. Tetapi jahitan rata hampir tidak kelihatan.

Dan beberapa tip untuk menjaga ketat. Jangan membasuhnya di dalam mesin.

Hanya basuh tangan! Detergen perlu lembut. Tidak perlu jika anda memutar atau memecut nilon. Jika tidak, lubang tidak boleh dielakkan.

Hari ini kita telah mengetahui dengan apa yang anda boleh memakai pakaian ketat badan. Kami bercakap sedikit dan mengenai ketat warna lain. Seperti yang anda faham, untuk kelihatan hebat, anda perlu mengambil masa bukan sahaja untuk menjaga penampilan anda, tetapi juga memilih perkara-perkara kecil seperti pakaian ketat. Jika tidak, semua usaha anda akan menjadi sia-sia.

Jadi buat imej dengan betul dan gembira! Semoga berjaya!  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Irmat 28.06.2024 at 11:22

  Your humor made this topic so engaging! For further reading, click here: DISCOVER MORE. Looking forward to the discussion!

 • Leave a Reply