Fesyen

Pemotongan hiasan T-shirt: memberikan benda-benda lama kehidupan baru!

Anda terpaksa membuang benda-benda yang seolah-olah dikasihi hanya kerana mereka bocor, memudar atau memperoleh apa-apa kotoran yang tidak dapat dipulihkan? Mungkin kita masing-masing menghadapi masalah sedemikian.

Tetapi adakah ia pantas diberkati jika anda boleh memberikan sesuatu yang lama kepada kehidupan anda?

Kreatif adalah segala-galanya!

Kemeja-T yang dipakai mempunyai ciri yang luar biasa – seseorang boleh membuat benang rajutan untuk crocheting!

Walau bagaimanapun, jika anda tidak mahu berpisah dengan perkara yang sesuai dengan anda sendiri dan memberi penekanan kepada maruah penampilan anda dengan naungan menarik, anda boleh … memotongnya!

Jadi, anda boleh mendapatkan satu perkara yang cukup asal yang akan menjadi tambahan yang sempurna «Striluka» atau gaya jalanan. Ia tidak sukar untuk memotong T-shirt – hanya penting untuk memberikan beberapa butir-butir pemotongan dan lokasi benang dalam bahan, supaya tidak merosakkan benda itu sama sekali.

Ramai kanak-kanak perempuan suka memotong lengan baju untuk mendapatkan sweater romantis dengan jalur nipis di bahagian bahu yang lembut dan anggun.

Satu alternatif yang baik untuk ini ialah untuk membuat pinggiran menegak pada lengan.

Beberapa ketika dahulu, T-shirt ini adalah gaya fesyen, dan dijual dalam butik pada harga yang agak tinggi. Dan semua yang baru, seperti yang mereka katakan, adalah satu-satunya yang lama dilupakan, jadi kami mencadangkan anda mengambil beberapa gambaran yang bergaya dari masa lalu, dan memperkenalkannya ke dalam imej semasa anda.

Bila “Resusitasi” dan penyegaran perkara lama apa-apa impuls kreatif adalah baik. Kualiti dan keunikan produk siap bergantung kepada keluasan imajinasi anda. Tetapi jangan lupa bahawa hanya reka bentuk seni kadang kala tidak mencukupi, dan agar perkara itu keluar dengan kemas, anda perlu mengikuti prinsip-prinsip teknologi tertentu untuk penamatnya.

Kami mengemas semula kemeja-T dengan memotong kain

Ia tidak sukar untuk membuat semula T-shirt – akan ada keinginan dan kesungguhan. Seperti biasa, kami mengesyorkan agar anda mempersiapkan struktur kain yang serupa untuk anda “Draf” pilihan. Perhatikan bahawa gunting untuk tujuan ini tidak akan berfungsi. Anda hanya boleh menggunakannya jika anda pernah menangani jenis pembantu tangan yang sama, dan anda tahu cara membuat potongan dengan alat ini.

Harus diingat bahawa dalam kes ini, hanya gunting yang mempunyai petua yang tajam diperlukan, supaya mereka dapat menanggalkan kain rajutan dengan lembut. Adalah optimum untuk pemula untuk menggunakan pisau perkeranian (pemotong). Ini adalah sejenis jaminan bahawa band dan serpihan lain akan berubah menjadi licin dan simetri, seperti yang anda bayangkan.

Katakan anda mempunyai bahagian depan baju anda yang koyak atau koyak. Biarkan ia menjadi kawasan kolar, yang paling sering tertakluk kepada pelbagai ganti rugi.

Cuba buat dari sini satu perkara yang bergaya dan bergaya!

Untuk melakukan ini, lukis pensil atau dihiris beberapa jalur separuh bulatan di kawasan kolar (anda boleh memotong tali getah depan dengan selamat, tetapi tanpa memecahkan keseluruhan potongan). Sekarang letakkan perkara tersebut pada permukaan yang stabil (biarkan ia menjadi papan yang tidak perlu, sekeping papan serat atau plastik).

Sila ambil perhatian bahawa jaket itu sepatutnya seperti “Pasang” sejenis “Papan memotong”. Ini penting, kerana jika tidak, bersama-sama dengan bahagian hadapan, anda juga akan memotong bahagian belakang, yang bukan sahaja kelihatan pelik, tetapi tidak kurang aneh untuk duduk di atas anda.

Pada garis yang telah ditandakan dengan teliti, tetapi tegas dan berterusan, melakukan pisau alat tulis. Cuba untuk tidak merobek bilah dari kain itu, supaya tidak mendapat yang tidak diingini “Jagged”. Apabila jalur potong pertama siap, ambil dua pangkalan bertentangan potongan dengan ibu jari dan jari telunjuk, kemudian perlahan-lahan dan tarik jersi itu ke arah yang berbeza.

Struktur kain untuk kemeja-T standard adalah seperti itu “Lipat” apabila diregangkan, maka anda akan mendapat “Renda” jalur, seperti kita biasa melihat mereka pada perkara yang bergaya.

Adakah manipulasi di atas dengan bahagian lain yang ditandakan. Jangan lupa meregangkan pakaian rajutan selepas setiap potongan – jadi produk itu akan menjadi harmoni dan juga.

Bagaimana untuk memotong T-shirt dengan indah: peraturan dan cadangan

Anda boleh menggunakan bukan sahaja arahan mendatar, tetapi menegak, dan pepenjuru. Jangan lupa bahawa adalah perlu untuk menarik incisions dengan ketat ke arah di mana insisi itu dibuat. Jika anda memotong jaket dengan garis menegak, dan tariknya secara mendatar, ia hampir dijamin merosakkan produk.

Ingat beberapa peraturan mudah:

  1. Jangan terbawa oleh bilangan pemotongan: apabila terdapat terlalu banyak daripada mereka dan mereka hampir semua perkara itu, ia lebih seperti mauveton daripada sifat fesyen yang cerah;
  2. Ia tidak perlu membuat bahagian longitudinal atau melintang panjang. Anda boleh menguruskan jalur kecil dengan lokasi yang menarik – jadi T-shirt akan kelihatan lebih bergaya dan unik;
  3. Garis siap, jika dikehendaki, boleh dibentuk seperti braids dan unsur tenunan lain, jika anda mahir mengasah dan bersatu;
  4. Apabila membuat pinggiran pada lengan, ia adalah wajar untuk mengikat hujung setiap benang ke simpul kuat yang standard. Juga perlu untuk menyambung pada benang yang diterima benang besar – jadi produk akan kelihatan lebih elegan;
  5. Anda boleh memotong T-shirt di mana-mana – tiada peraturan dan peraturan yang jelas. Ia semua bergantung pada pilihan anda dalam hal ini, dan juga apa yang anda lihat “Lively” benda. Dan tentu saja, adalah penting untuk menyetempatkan kerosakan pada sweater, yang anda ingin menyamarkan.

Adalah wajar untuk menggunakan potongan kecil, tetapi ada gadis yang lebih suka memotong potongan yang lebih besar dari kain itu. Sila ambil perhatian bahawa ini tidak selalu menjadi estetika yang menyenangkan, terutamanya jika kualiti kain pada produk lama meninggalkan banyak yang diinginkan.

Dengan lengan hampir sama cerita – jika T-shirt anda pada masa memberi dia kehidupan baru sudah cukup diregangkan dan “Lemah” oleh tekstur, lebih baik tidak bereksperimen dengan mereka – ada risiko bahawa jalur tidak akan “Lie down” pada bahu dalam keadaan dan rupa yang betul.

Beberapa idea untuk memotong t-shirt

Sekiranya anda membuat keputusan untuk memotong t-shirt dengan cantik dan memberikan kehidupan baru sepenuhnya kepada perkara-perkara lama, kami akan memberikan beberapa idea untuk idea anda.

Betapa menariknya untuk memotong baju T?

Cuba lukiskan kain dari beberapa bentuk, sebagai contoh, bunga atau rama-rama. Potong kain mengikut corak yang dimaksudkan, supaya potongan potong itu keriting. Memohon incisions kecil pada pakaian rajut, anda boleh membuat perhiasan dibelah, yang kelihatan lebih halus dan segar. Ini paling sesuai untuk perkara ringan – jadi mereka akan kelihatan lebih ringan, lapang dan romantis.

Gadis-gadis yang memuja gaya batu dan glam batu suka bereksperimen dengan idea-idea yang lebih berani, ukiran di belakang atau perut sosok dalam bentuk tulang rusuk manusia yang bergaya. Pilihan ini sangat cantik jika “Ribs” luas di atas dan sempit ke bawah. Angka-angka sedemikian perlu dipotong serpihan yang luas – penebalan padat yang dekat dengan satu sama lain di sini tidak mungkin menjadi sesuai.

Anda juga boleh memotong T-shirt dalam bentuk sayap di bahagian belakang. Kanak-kanak perempuan romantis terutamanya menghiasi kain dengan bulu dan manik-manik mutiara, jadi perkara segar yang segar dapat bersaing dengan keasliannya dengan keseronokan pereka.

Pilihan lain yang menarik – pemakaian potongan menegak di bahagian bawah T-shirt. Dalam kes ini, adalah wajar bahawa jalurnya cukup panjang, dan daripada itu ia boleh menenun corak tambahan yang simetris.

Kaedah ini akan membantu anda mengecilkan bahagian bawah bahagian atas dirajut anda jika ia diregangkan. Teknologi ini adalah kegemaran kanak-kanak perempuan dalam gaya Hippies.

Anda boleh membuat jalur mendatar di belakang (yang akan diketatkan secara sistematik ke bawah), dan kemudian mengikat mereka bersama-sama di tengah-tengah corak yang terhasil.

Perkara asal diperoleh, di mana di bawah renda luka, kain atau guipure lain dijahit.

Akhirnya, katakan bahawa walaupun perkara anda tidak dapat dipulihkan dengan cara sedemikian – jangan putus asa. Adalah lebih baik untuk memikirkan aksesori menarik dari benang rajutan, yang anda juga boleh membuat sendiri.

Tunjukkan imaginasi dan semangat anda dalam perniagaan ini, dan mungkin tidak lama lagi anda akan bangun kemampuan yang lebih serius dari pereka pereka. Jadilah bergaya!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Gabrielt 28.06.2024 at 12:32

    Very well written! The insights provided are very valuable. For additional information, check out: LEARN MORE. Looking forward to the discussion!

  • Leave a Reply