Gipsul polimeric: nuanțele utilizării unui dressing imobilizator | pangudownloads.com
Frumusețe și sănătate

Gipsul polimeric: nuanțele utilizării unui dressing imobilizator

Gipsul polimeric este considerat o alternativă excelentă și convenabilă la gipsul standard. Este deosebit de convenabil să se impună fracturile care se află în zona pliurilor membrelor. Astfel, acest instrument medical protejează pacientul rănit de contracții severe, care sunt dificil de dezvoltat după îndepărtarea fixativului tradițional.

Care sunt avantajele?

Gipsul polimeric: nuanțele utilizării unui dressing imobilizator

Un alt avantaj evident al imbracamintei imobiliare este usurinta in purtarea ei. Pacientul nu simte în sensul literal al cuvântului „Constrâns“, deoarece poziția sa este similară faptului că brațul sau piciorul după fractură este legat de un turniet elastic simplu. În același timp, materialul din care este produs produsul este extrem de puternic și câștigă în acest sens chiar și fixativele conservatoare.

Este demn de subliniat faptul că materialul din care producția de bandaj polimer, complet non-toxic, și, prin urmare, nu poate provoca reacții alergice și iritații ale dermatologice pacient.

Tratamentul fracturilor și al sindroamelor post-traumatice în bandajele polimerice este mult mai rapid și mai ușor decât în ​​cazul terapiei clasice clasice. Ele sunt indispensabile în ortopedie și terapie de reabilitare a persoanelor cu leziuni ale membrelor superioare și inferioare. Gipsul din materiale plastice reduce semnificativ perioada de reabilitare. Aceasta conduce la o concluzie cu totul obiectivă că purtarea ghipsului din plastic în fracturi este mult mai confortabilă și mai utilă decât utilizarea unui material standard de gips.

Cum sunt fixate bandajele polimerice?

Unele personalități deosebit de conservatoare pot speria oferta unui traumatolog care să se așeze pe un membru deteriorat "Plastic" (cum este altfel numit) gips. Sunt de acord, este un pic neobișnuit și neobișnuit. Cu toate acestea, dacă în cazul dumneavoastră există o astfel de oportunitate, asigurați-vă că ați instalat acest bandaj. Mai întâi, pentru că va fi mult mai ușor să dezvoltați contracția articulației flexionale sau extensor. Din păcate, cu toate avantajele evidente ale acestui dispozitiv, fixarea lui este posibilă nu în toate cazurile.

Să luăm în considerare dezavantajele gipsului standard, care de multe ori strică procesul de reabilitare după vânătăi și fracturi severe:

Gipsul polimeric: nuanțele utilizării unui dressing imobilizator
 • Ele sunt destul de grele și, paradoxal, foarte fragile. În cazul în care acestea sunt situate pe membrele inferioare, cu greutate medie și mare a pacientului aproape începe imediat să se năruie. Firimituri au acumulat în interiorul structurii și în contact cu pielea, care este deja în curs de dezbatere constantă și de frecare, începe să-i enerveze chiar mai mult, provocând mâncărimi insuportabile și iritații teribil;
 • Împrăștierea prelungită a gipsului clasic duce la o încălcare a fluxului sanguin. Sânge bogat, oxigenat și bogat în nutrienți, rupe microcirculația și este extrem de dificil de pătruns în mușchi. Pe fundalul acestui proces distructiv, structurile musculare sunt supuse atrofiei;
 • Imposibilitatea de a mișca membrele duce, de asemenea, la o atrofie articulară, ca urmare a faptului că acestea încep „Concrescute“ țesutul osos din interior. Se formează contracții osoase, care în procesul de reabilitare sunt extrem de dureroase și dificile;
 • Gipsul tradițional aproape întotdeauna trece printr-o deformare severă la umezeala cea mai mică. Aceasta duce la pierderea proprietăților de fixare, iar fractura însăși, mai ales dacă este proaspătă, se poate schimba bine sau se poate consolida incorect;
 • Gipsul tip clasic au rentgenprovodimostyu săraci, astfel încât medicul este extrem de dificil de a urmări dinamica fuziunii prin urmărirea stării țesutului osos în imagine;
 • Ei, de asemenea, nu scurgeri de aer și să acopere complet pielea de acces la oxigen, astfel încât există dureroase centuri de protectie si presiune răni, de la care este dificil de a scăpa de.

În final, materialul standard de gips nu diferă estetic. Nu numai că este vizual "Piling up" și leagă membrele, astfel încât și ele devin repede murdare, ca urmare a faptului că acestea arată neplăcute.

Este dureros să impuni un gips de plastic?

Gipsul polimeric: nuanțele utilizării unui dressing imobilizator

Oricine analizează elementele enumerate mai sus devine aproape complet pregătit pentru experimentul de instalare a unui analog polimeric. Cu toate acestea, unii sunt îngroziți de impunerea unui astfel de dispozitiv. Nu este un secret că orice stimul în fracturi pare foarte dureros și „Înșirare“ aproape un ham de cauciuc și e greu de imaginat. De fapt, procesul de aplicare a gipsului polimer diferă puțin de cel tradițional.

Structura solidă a gipsului este obținută prin combinarea mai multor materiale - pudră de siliciu și apă. Materialul finit este etanșat și, prin urmare, nu permite circulația aerului liber pe suprafața pielii. "Plastic" bandajul este fabricat din poliester și are o impregnare cu rășină poliuretanică. Datorită polimerizării rășinii se obține o duritate optimă a bandajului.

Gipsul polimer este o soluție excelentă atunci când se fixează o fractură de toc. Materialul de imobilizare poate fi folosit ca pansamente funcționale și inserții puternice. Acestea trec aer pe piele și rană (dacă există), sunt radiopatice și au cea mai mare rezistență.

După ce ați stabilit un specialist în bandaj, așteptați o jumătate de oră înainte să se îngroape. După material „Apuca“, va deveni tare și puternic. Chiar și cu contact ulterior cu apă, gipsul nu se deformează și nu își pierde proprietățile necesare.

Gipsul polimeric: nuanțele utilizării unui dressing imobilizator

Pansamentul din polimeri este fabricat dintr-o materie primă specială inovatoare «Intraric Caste», din cauza care persistă stabilizează tonusul muscular, a redus probabilitatea de a dezvolta osoase, musculare și articulare atrofie, dezvoltarea redusă a edemului și stagnare.

"Plastic" Gipsul este potrivit pentru fixarea călcâiului, cotului, coapsei, gâtului și a altor părți ale membrelor care au fost deteriorate. Apropo, acest dispozitiv este potrivit nu numai pentru tratamentul fracturilor.

Pe lista patologiilor care pot fi vindecate cu "Artificial" gips, includ entorse, ruptura tendonului, tulburări musculare. Este, de asemenea, potrivit pentru reabilitare după intervenția chirurgicală la nivelul membrelor.

Obiective avantajoase ale bandajului polimer

În principiu, dacă comparați acest dispozitiv cu un gips standard, toate "Carduri Trump" va fi în favoarea lui. Pur și simplu, dacă analizați deficiențele celui de-al doilea, puteți înlocui doar un semn negativ pentru fiecare și obțineți caracteristicile gipsului polimeric.

De asemenea, trebuie să fiți conștienți de avantaje precum:

Gipsul polimeric: nuanțele utilizării unui dressing imobilizator
 • Puritatea ecologică a materialelor, din care se face un mijloc de imobilizare a membrelor după leziuni mecanice;
 • Radiație înaltă (penetrarea optimă a razelor, care ajută la urmărirea corectitudinii și a vitezei aderenței osoase);
 • Forța, fiabilitatea și durabilitatea materialului;
 • Estetica atractivă a designului;
 • Absența fibrei de sticlă în bază și a materialului suplimentar (care asigură o protecție fiabilă împotriva reacțiilor alergice);
 • Asigurarea unui schimb normal de aer între suprafața pielii și mediul înconjurător;
 • Rezistența la umiditate și protecția la deformare pentru orice udare;
 • O potrivire excelentă pentru piele, netezirea și modelarea optimă a bandajului;
 • Abilitatea de a suprapune repede, în condiții de siguranță și cu ușurință zona afectată, eliminând disconfortul și durerea la pacient.

Bandajul este fabricat din materiale colorate, fără a crește costul.

Cum pot scoate un imobilizator?

Unii pacienți cărora li sa permis să scape de elementul de fixare, gândiți-vă cum să eliminați gipsul polimer acasă? Vom face imediat o rezervă - nu este necesar să fii angajat într-o singură operațiune. Este mai bine să consultați un medic care ți-a făcut un bandaj.

Gipsul polimeric: nuanțele utilizării unui dressing imobilizator

Sau, cel puțin, la traumatologul de serviciu din raionul său raional. Faptul este că bandajul polimeric este mai dificil de decolat decât gipsul convențional. Deși în ambele cazuri este obligatorie o consultare preliminară a unui specialist.

În plus, nu aveți acasă acele instrumente cu care este obișnuit să îndepărtați bandajele de imobilizare de orice tip. De exemplu, un ferăstrău special care taie un bandaj poate tăia pielea.

Și va trebui să căutați din nou un ajutor de la un medic. Prin urmare, nu se angajează în amatori și încearcă să scape de bandaj pe cont propriu.

Lasati ca tot ce a fost spus sa ramina pentru tine doar un material introductiv si sa fii sanatos!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

87 − 81 =