Gezellig huis

Hoe maak je zelf een pelsjas op bestelling?

Onze rijkdom en mentaliteit suggereren dat dingen die van bont zijn gemaakt, meestal jaren of zelfs tientallen jaren worden gedragen. Bontjassen, schapenvachtjassen, hoeden, kragen van poolvossen, konijnen, nutrias, vossen en andere pelsdieren worden immers vies en versleten, dus het probleem van het schoonmaken van dergelijke dingen is.

Hoe maak je zelf een pelsjas op bestelling?

Als het ding zich in zo’n toestand bevindt dat u niet weet hoe u de natuurlijke vacht thuis kunt reinigen, is het logisch om het aan stomerijen te geven. Als we het hebben over een kleinschalige vervuiling, dan kunnen we alles zelf doen.

Contents

Voorkomen gemakkelijker dan correct

Sinds lang wordt bont beschouwd als een luxeproduct en heeft als belangrijkste voordeel schoonheid en een representatieve uitstraling. Natuurlijk zijn pelsproducten erg warm, maar op dit moment is deze functie nog steeds niet belangrijk, omdat producten gemaakt van natuurlijke huiden in de eerste plaats de status van de eigenaar tonen. Bovendien moet het uiterlijk van dergelijke dingen in perfecte staat worden gehouden.

Voordat u nadenkt over het schoonmaken van uw vacht thuis of in stomerijen, moet u op de hoogte zijn van de basisvereisten voor reiniging.

Op welke grond kun je vaststellen dat het tijd is om de harige skins te reinigen?

  • stofvlekken en plaque op het product;
  • geen vorige kleuruniformiteit;
  • Tussen de haren zichtbaar vuil en vuil;
  • Het haar is verkreukeld en de haartjes zijn verward.

Alle bovenstaande tekens zijn een waar getuigenis dat het tijd is om te beginnen met schoonmaken.

Elementaire reinigingsmethoden

Wat echt niet kan worden gedaan met bontproducten, is om ze te onderwerpen aan normaal wassen, geen vuile plekken te doorweekt, je kunt nooit dingen drogen over warmtebronnen, vooral over vuur. Ook kan bont niet worden gestofzuigd en gestreken, dit zal de stapel negatief beïnvloeden. Om niet te leiden tot een slechte staat, is het het beste om regelmatig dingen te controleren en op tijd schoon te maken.

Hoe maak je zelf een pelsjas op bestelling?

Als de vacht of kraag niet te vuil is, kunt u de vacht thuis schoonmaken. Voor het kammen is de beste kam voor dieren, die kan worden gekocht bij een dierenwinkel.

Deze kam ruimt de stapel op met zijn ruwe metalen tanden. Bewaar hetzelfde product gemaakt van bont wordt aanbevolen in een kamer die goed geventileerd is en waar de zon niet doordringt.

Om te beginnen, om te weten hoe u een pelsproduct moet reinigen, moet u dus weten aan welk soort dier de vacht heeft toebehoord. Als het product van een vossenvos is, wordt de behandeling van het besmette gebied als volgt uitgevoerd: eerst wordt een oplossing bereid – een theelepel ammoniak en drie eetlepels zout worden toegevoegd aan een halve liter water. Daarna worden de doordrenkte schijven in de oplossing bevochtigd en vuile gebieden worden eruit gekamd.

Voor nertsvacht, die trouwens snel zijn glans kan verliezen door het wegspoelen van het vet van de villi, is er een recept voor het herstellen van het prachtige uitzicht. Allereerst wordt door verwarming een oplossing bereid in de vorm van een emulsie, waarvoor één gram visolie en tien gram zeep worden opgelost.

Voeg vervolgens tot tien gram ammonia toe en meng alles grondig, en het resulterende mengsel wordt gekoeld tot 36 graden Celsius. Vervolgens wordt deze emulsie met een borstel op het oppervlak aangebracht en laat men de nerts drogen, hangende in een rechtopstaande positie. Als gevolg van dergelijke eenvoudige acties, zal het eruit zien als een nieuw product.

Hoe maak je zelf een pelsjas op bestelling?

Bontproducten van het konijn moeten zorgvuldig worden gekamd en een katoenen schijf bevochtigd met waterstofperoxide, om de verontreinigde locaties in de richting van de groei van de villi te behandelen. Resten waterstofperoxide worden verwijderd met een schone, vochtige doek.

Om de schapenvacht schoon te maken, bestrooi met bloem, en bestrooi het met water en afwasmiddel.

Hierna slijp het resulterende mengsel en laat het drogen. Droge schapenvacht is goed losgemaakt van alles wat er is en zorgvuldig gekamd.

Er is ook een eenvoudige universele manier om pels te reinigen met talk of zetmeel. Het pelsproduct wordt vervolgens besprenkeld met een van hun poeders en gekneed met de handen. Daarna moet je alles uit je hoofd zetten. Voer verschillende bewerkingen uit totdat het zetmeel ophoudt van kleur te veranderen na het uitschakelen.

Witte vacht

Sneeuwwit jas is een speciale luxe. Daarom is het erg belangrijk om te weten hoe je witte vacht thuis schoonmaakt. Om van de lelijke geelheid af te komen, zijn er een aantal manieren. Methode één: spray op het oppervlak van het bontzetmeel, opgelost in warm zeepwater. Wacht een tijdje en kam de kam na het drogen.

Hoe maak je zelf een pelsjas op bestelling?

De volgende manier is om de vacht met krijt te sprenkelen en nadat hij een tijdje heeft liggen liggen, is het noodzakelijk om het krijt goed uit het product te schudden, gebruikmakend van, zelfs indien nodig, een stomp.

Tot slot kunt u op het oppervlak van de blauwe oplossing spuiten, wachten tot deze droogt en kamt. De stapel na dergelijke procedures retourneert de vorige witheid en houdt op geel te geven.

Als je witte vacht kledingstuk vlekken krijgt, dan moet je het probleem een ​​beetje anders oplossen. Van de vettige vlek kun je talkpoeder besparen, dat moet worden bestrooid met een vuile plek, wacht dan een beetje, schud alles uit en kam het uit totdat de plek verdwijnt. Als de vlekken van stof zijn, moet een wattenstaafje worden gebruikt dat is bevochtigd met medische alcohol.

Je moet onder andere onthouden dat je niet te veel kunt opdringen, je kunt niet met rollen en zwabbers op het oppervlak van het dutje heen en weer rijden, het moet maar in één richting worden gedaan – door de groei van de stapel.

Elke reiniging van het pelsproduct wordt voltooid door het oppervlak af te vegen met een zwakke oplossing van azijnzuur. Dit geeft de vacht glans en een originele uitstraling.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply