Gebrek aan hartpulp: oorzaken, symptomen, behandeling | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Gebrek aan hartpulp: oorzaken, symptomen, behandeling

Cardiale sluitspier (pulp) scheidt de maag van de slokdarm. Het is ontworpen om de omgekeerde passage van voedsel vanuit de maag naar de slokdarm te blokkeren. De incompetentie van pulp leidt tot het feit dat gal en maagsap de holte van de slokdarm binnendringen.

Gebrek aan hartpulp: oorzaken, symptomen, behandeling

Klinisch gezien is de tekort aan hartpuisten een onvolledige sluiting van de onderste slokdarmsfincter, de ontspannen toestand ervan, het onvermogen om de maaginhoud te behouden.

In de geneeskunde wordt deze aandoening cardia-deficiëntie of chalazie genoemd. Bij afwezigheid van behandeling en progressie, leidt het tot gastro-oesofageale refluxziekte.

Als u geen maatregelen neemt, dan is het slijmvlies beschadigd, ulceratieve laesies van het ingangsgat van de maag optreden. Gebrek aan sluitspier - een van de predisponerende factoren voor de ontwikkeling van precancereuze pathologieën, bijvoorbeeld de slokdarm van Barrett of metaplasie van het darmtype.

Waarom de hartsluiting sluit, maar niet helemaal

De redenen voor de overtreding zijn zeer divers:

Gebrek aan hartpulp: oorzaken, symptomen, behandeling
 • Regelmatige overeten, overtreding van de juiste voeding;
 • Aanzienlijke mate van obesitas;
 • zwakte;
 • Ziekten van de maag in chronische vorm, bijvoorbeeld gastritis, maagzweer, tumoren, hypertensie van zijn spierapparaat;
 • Organische oorzaken - hiatale hernia;
 • Avondmaal voor het naar bed gaan;
 • Functionele oorzaken - sterke druk in de maagholte, verhoogde intra-abdominale druk (ascites, zwangerschap), spierspasmen van de pylorus;
 • Chirurgische interventie in de geschiedenis met resectie van de cardiale sluitspier;
 • Overmatige en regelmatige fysieke activiteit verhoogt de intra-abdominale druk, bevordert het optreden van hernia van de slokdarmopening van het middenrif. Je kunt zeggen dat ze om indirecte redenen zijn.

Symptomen en mate van ziekte

Endoscopisch verschillende stadia van pathologie onderscheiden. De eerste wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door onvolledige sluiting van mobiele pulp. Maar de resterende kloof is niet meer dan 1/3 van de diameter met diepe ademhaling. In dit geval lanceert een persoon vaak boeren met lucht.

De tweede graad, zoals de eerste, is een aandoening waarbij de sluitspier losjes sluit, maar de resterende opening is ½ of meer in vergelijking met de diameter van de slokdarm met diepe ademhaling. Een eruptuur van lucht wordt veel vaker waargenomen en bij sommige patiënten is er sprake van een verzakking van het maagslijmvlies.

De derde en laatste graad wordt gekenmerkt door een volledige opening van de cardia. Dit handhaaft de normale peristaltiek van de slokdarm, maar er zijn symptomen van slokdarmontsteking.

Er zijn verschillende basistekens dat hartpulp gedeeltelijk of volledig hypotoon is geworden:

 • Pijnsyndroom. Onaangename gevoelens van verschillende intensiteit zijn gelokaliseerd op de plaats van de slokdarm, achter het borstbeen, branden in de natuur;
 • Brandend maagzuur. Dit fenomeen treedt op ongeacht de voedselinname;
 • Een oprisping, naar smaak aangepast aan de inhoud van de maag, of gewone lucht. Ze kunnen een bittere smaak hebben als ze galzuren bevatten en ook zuur zijn;
 • Vaak zijn er dyspeptische symptomen: constante of periodieke misselijkheid, wat kan leiden tot braken;
 • Soms zijn er algemene symptomen, die duiden op een overtreding in het lichaam - duizeligheid, zwakte, vermoeidheid.

Om de aandoening te identificeren, wordt een oesofagothoimogram uitgevoerd, een monster wordt genomen voor de zuurgraad in de slokdarm.

Behandeling van verschillende gradaties van hart-longinsufficiëntie

Therapie is voornamelijk gericht op het elimineren van de oorzaak die de stoornis heeft veroorzaakt. Bij obesitas is het belangrijk om overtollig gewicht te verliezen en met ascites om de intra-abdominale druk te verminderen. De patiënt moet zich houden aan een speciaal dieet.

Een goede rol wordt gegeven aan de juiste voeding, dus naleving van de principes ervan is een belangrijke stap op weg naar herstel. Neem voedsel altijd op de ingestelde tijd, en in kleine porties, om de vorming van voedselknobbels te voorkomen, om voedsel terug te krijgen. Je kunt maaltijden niet overslaan en tijdens die razernij haasten. Na het eten, ga niet langer dan 2 uur liggen.

Het menu moet halfvloeibare granen, soepen en gehomogeniseerde gerechten bevatten. Het dieet is gericht op het beschermen van het slijmvlies tegen thermische, chemische en mechanische irritatie. Om deze reden moeten alle maaltijden, inclusief drank, op tafel worden geserveerd in een warme vorm, niet koud en niet heet. Het wordt aanbevolen om in het dieet meer groenten, fruit en bessen te introduceren.

Voordat u gaat eten, kunt u een glas water drinken, maar in het algemeen is het vloeistofverbruik iets beperkt. Het menu sluit de zogenaamde agressieve producten volledig uit: alcohol, chocolade, gerookt vlees, augurken, kruiderijen, marinades, gefrituurd en vet. Het avondeten moet 3-4 uur voor het naar bed gaan worden gehouden.

Bovendien, wanneer hartpulp onvoldoende is, zijn ook beperkingen van verschillende aard noodzakelijk:

 • Draag geen riemen, strakke kleding;
 • Je moet rusten en slapen met opgeheven hoofd van het bed;
 • Vermijd frequente hellingen en overmatige fysieke inspanning;
 • Als het werk wordt geassocieerd met schadelijke factoren (bijv. Chemie), fysieke inspanning, constante torso, moet het worden veranderd.

Met betrekking tot medicamenteuze therapie betreft het de toediening van stoffen die de slokdarmsfincter reguleren, meer bepaald de motoriek ervan. Deze medicijnen omvatten domperidon, metoclopramide (dimetramipid, cerucal, raglan, bimaral). De laatstgenoemden nemen in de regel 10 mg driemaal daags, soms voegen artsen een ander apparaat toe.

Gebrek aan hartpulp: oorzaken, symptomen, behandeling

Enkelvoudige intramusculaire dosis - niet meer dan 2 ml. Intraveneus middel wordt tweemaal daags toegediend voor 2 ml. Domperidon wordt gebruikt voor 0,01 g, het aantal recepties wordt bepaald door een specialist. Drink het voor het eten. In sommige gevallen verhogen artsen dit percentage met de helft.

Wanneer een pathologische gastrointestinale reflux optreedt, wordt een preparaat van propulside (cisapride) gebruikt. Neem het tweemaal of driemaal per dag in hoeveelheden van 5 tot 10 mg. Dit product is ook verkrijgbaar in de vorm van kaarsen. Bij gebruik van deze vorm van medicatie is de dagelijkse dosis 30 mg. In dit geval kan het worden gebruikt in de vorm van monotherapie of in combinatie met andere geneesmiddelen.

Als klachten over brandend maagzuur worden ontvangen, worden Gastal, Rennie, Gelusil enz. Aangewezen Soms wordt baking soda gebruikt, maar moet u vooraf een arts raadplegen.

Bij gebrek aan een adequate behandeling treden ernstige complicaties op. Vaak is deze vernauwing van de slokdarm, maagzweren, gastro-intestinale bloedingen. Dat is waarom wanneer u de eerste angstige symptomen hebt, u een arts moet raadplegen. Een tijdige behandeling is de sleutel tot een snel herstel met een minimum aan negatieve gevolgen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 76 = 80