Waarom doet de wortel van de tong pijn? | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Waarom doet de wortel van de tong pijn?

De tong is een spierorgaan, voorzien van een groot aantal zenuwuiteinden en een overvloed aan bloedvaten. Dankzij hem voelen we de smaak en temperatuur van voedsel, begint het verteringsproces ermee. Het orgel bestaat uit drie delen - de punt, het lichaam en de wortel van de tong. Pijn in de wortel is zeldzaam en is geen zelfpathologie, maar een symptoom van verschillende ziekten.

Mogelijke oorzaken

Waarom doet de wortel van de tong pijn?
 1. Ontwikkeling van struma. Dit is een aangeboren pathologie, waarbij in het deel waar de wortel is gelegen, er een extra deel van de schildklier is. Nadat de diagnose is bevestigd, verdwijnt het probleem op een effectieve manier. Het belangrijkste in dit geval is het handhaven van de werking van de schildklier.
 2. Verwonding van de wortel van de tong. Het kan snijwonden, nyxes en verwondingen door vreemde voorwerpen zijn. Als de verwondingen klein zijn, moet u analgetica nemen en een tijdje wachten. Meer ernstige verwondingen worden in het ziekenhuis behandeld.
 3. Virale infecties. In dit geval, de wortel van de tong doet niet alleen pijn, maar wordt ook blaren in de vorm van kleine zweertjes. Ze verstoren de juiste spraak en normale inname van voedsel. Het ontstekingsproces strekt zich uit tot de amandelen, strottenhoofd en keelholte. Therapie is primair gericht op het behandelen van de ziekte van virale etiologie.

Er zijn minder vaak voorkomende factoren die pijn veroorzaken bij de wortel van de taal:

 1. Blokkering van de speekselklier. Bijzonder heldere pijnlijke sensaties manifesteren zich tijdens het slikken;
 2. Bacteriële infecties. Vaker komt het probleem voor bij kinderen die hun handen, groenten en fruit niet wassen;
 3. Kanker van de wortel van de tong. De ziekte veroorzaakt al in de vroege stadia een ontsteking, maar er zijn al ernstige pijnen op de laatste;
 4. Ongecontroleerd gebruik van medicijnen, met name antibiotica;
 5. Allergische reactie van het lichaam;
 6. Actief roken;
 7. bloedarmoede;
 8. Hormonale aandoeningen;
 9. Neuralgie van de glossofaryngeale zenuw, wanneer de zenuw wordt samengeperst door tumoren en ontstoken.

Als het probleem niet is opgelost en een chronische vorm aanneemt, kan het worden geassocieerd met een schending van de hygiënenormen of een gebrek aan inzicht in de oorzaak van de ziekte. In ieder geval is medische zorg onmisbaar.

Gelijktijdige tekenen en symptomen

Ontstekingsprocessen in de weefsels van de tong gaan gepaard met externe manifestaties en symptomen:

Waarom doet de wortel van de tong pijn?
 • verhoogde speekselvloed;
 • witte coating op de wortel van de tong;
 • vervorming van smaaksensaties en waarneming;
 • onaangename gewaarwordingen in de mond tijdens kauwen en praten;
 • rode pijnlijke tong;
 • gevoel van verbranding en het verschijnen van blaren op de tong;
 • ontsteking van de papillen aan de wortel van de tong.

Behandeling van tandplak en pijn in de wortel van de tong hangt direct af van de oorzaken van het uiterlijk. De oorzaak zal worden weggenomen - de pijn zal verdwijnen. Daarom zal praten over algemene behandelingsmethoden niet helemaal waar zijn.

Het zuivere oppervlak van het mondslijmvlies is vrij zeldzaam geworden. Vaak kan men een witte coating op de wortel van de tong waarnemen, waarvan de oorzaak gastro-intestinale problemen zijn. Meestal is het een gastritis of een maagzweer, die zich mogelijk nog niet manifesteert, dus maak u geen zorgen. Als de plaque duidelijk zichtbaar is, begin dan het dieet te gebruiken en verwijder enkele van de producten uit het dieet. En als er al pijn in de maag is, is het tijd om naar een dokter te gaan. Plaquette op de wortel van de taal, waarvan de oorzaken duidelijk zijn, is behandelbaar.

Waarom doet de wortel van de tong pijn?

Als de wortel van de tong in de puistjes zit, kan dit duiden op een ziekte in de mondholte. Als het een stomatitis is, zijn de puistjes wit, in de vorm van puistjes. Een teken van dermatitis zijn de rode puistjes aan de basis van de tong. Om het oorzakelijke agens van de ziekte te identificeren, scrapt u. Ze kunnen verschijnen en in strijd zijn met normale voeding: te veel eten, gebakken, heet. Dan is dit de toekomstige ziekte van het maag-darmkanaal. Angina komt ook tot uiting in de vorm van uitgroeiingen van felrode kleur. Puistjes «kan waarschuwen"Over een afname van immuniteit, een gebrek aan vitamines en uitputting.

De taal weerspiegelt in de regel de tekenen van interne kwalen, dus je moet de oorzaak van de ziekte behandelen. Voor overleg moet je eerst contact opnemen met de therapeut. Hij oreert bij welke specialist verder te gaan: een tandarts, een oncoloog, een gastro-enteroloog of een chirurg.

Aan de basis van de wortel van de tong bevindt zich de linguale amygdala. Als er een ontstekingsproces is, dan is er bij het slikken veel pijn, amandelen zwellen en een witte laag op de wortel van de tong is merkbaar. Gebruik voor de behandeling antibiotica en spoelen.

Ontsteking van het strottenhoofd en de keelholte is een veel voorkomend verschijnsel (keelpijn, faryngitis). symptomen:

 • hees stem,
 • temperatuur,
 • keelpijn,
 • hoest en loopneus.

Ontstekingsremmers helpen. Er zijn gevallen waarbij de weefsels van de tong ontstoken raken (glossitis). De smaak verdwijnt, er is overvloedige speekselvloed, de tong wordt pijnlijk. Behandeling is hetzelfde.

Behandelingsmethoden

Wanneer de wortel van de tong blijft kwetsen en bedekt is met een aanraking, en je hebt de redenen nog niet bepaald, dan kun je folkmethoden gebruiken:

Waarom doet de wortel van de tong pijn?
 • Peony-infusie van cultureel. Bladeren worden gestoomd met kokend water, een tijdje aangedrukt, en dan kan het worden gebruikt om 2 keer per dag te spoelen, totdat de pijn stopt.
 • Tinctuur van propolis. Verdun de tinctuur met water in gelijke delen en spoel de mond na het eten. U kunt dit hulpmiddel gebruiken in combinatie met de infusie van eikenschors: de actie zal effectiever zijn.

Als het om concrete behandeling gaat, betreft het de behandeling van een kanker van een tongwortel. Symptomen van de ziekte manifesteren zich in de laatste stadia en daarom begint de behandeling met een vertraging.

In 80% van de gevallen worden patiënten al behandeld met uitzaaiingen. Dit type kanker van de tong wordt als een van de meest ongunstige beschouwd. De tumor beïnvloedt de weefsels van de mondholte, wat het uitvoeren van chirurgische ingrepen compliceert. Na een operatie kan een persoon niet praten. Andere complicaties zijn mogelijk. Maar het wordt in elk geval uitgevoerd, omdat naburige weefsels kunnen worden aangetast. Na de operatie wordt bestralingstherapie uitgevoerd. Dit verhoogt de overlevingskansen.

Behandeling van pijn in de wortel van de tong is rechtstreeks afhankelijk van de oorzaken van het uiterlijk. De oorzaak zal worden weggenomen - de pijn zal verdwijnen. Raadpleeg daarom eerst uw arts.

En we zullen het hebben over de algemene behandelingsmethoden:

Waarom doet de wortel van de tong pijn?
 1. Juiste definitie van de ziekte. Dit zal de effectiviteit van de behandeling bepalen.
 2. Spoelen van de mond met verschillende oplossingen van antiseptica (chloorhexine, furaciline, nystatine idr). In sommige gevallen - het nemen van antibiotica (op advies van een arts).
 3. Afspoelen met kruiden (gebruik van traditionele behandelingsmethoden).
 4. Gebruik van kompressen met wondgenezing en analgetisch effect.
 5. U kunt de zieke delen van de tongwortel behandelen met oliën (duindoorn, dogrose) om de microflora te herstellen.
 6. Om de immuniteit te verhogen, wordt de inname van vitamines en mineralen van gerichte werking aanbevolen.
 7. De belangrijkste preventie is mondhygiëne.

Dit zijn slechts algemene aanbevelingen in de beginfase van de ontwikkeling van de ziekte. Diagnose zal de juiste behandelmethode bepalen.

Ziekten van de wortel van de tong met 80% zijn problemen die zich voordoen in het lichaam. Bij onjuiste behandeling of gebrek daaraan kunnen orgaansystemen lijden, en een persoon zal ernstige complicaties krijgen. Vertrouw niet "willekeurig", omdat dit uw gezondheid is.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =