De oorzaken van striae op de rug bij adolescenten, hun behandeling en preventie | pangudownloads.com
Ik ben mama!

De oorzaken van striae op de rug bij adolescenten, hun behandeling en preventie

Veel veranderingen in het adolescente organisme beangstigen kinderen en veroorzaken soms angst bij hun ouders. De manifestaties van deze periode zijn voor iedereen verschillend. Weinigen van de tieners voelen praktisch niet de manifestaties van hun lichaam, de meesten van hen ervaren deze keer.

Sommige tieners hebben striae op hun rug en dwingen hen om de complexen te testen. Een andere naam voor dit fenomeen – “Striae”. Jongens aarzelen om zwembroeken (en meisjeszwembroek) aan te doen, naar het strand of naar het zwembad te komen. Natuurlijk vereist dit probleem een ​​oplossing.

Oorzaken van Defect

Allereerst moet men begrijpen dat striae geen ziekte is, maar ze wekken de esthetiek van het lichaam op. In de regel ligt de oorzaak van het probleem meestal in het feit dat het lichaam snel begint te groeien, zoals het bottenstelsel, en dat de spieren en huid erachter geen tijd hebben.

De oorzaken van striae op de rug bij adolescenten, hun behandeling en preventie

Waarschijnlijk iedereen herinnert zich dat op een bijeenkomst met zijn klasgenoten na de zomervakantie op de middelbare school veel meisjes en jongens wisten het niet, omdat ze sterk zijn gegroeid. Soms is een paar maanden genoeg voor een tiener “Uitgestrekt” op 25-30 cm.

In verband met de snelle groei van inwendige organen, mist de huid tijd om het nodige aantal cellen te genereren, waardoor het volume voldoende wordt. Daarom moet ze zichzelf uitrekken. Deze omstandigheden leiden tot striae, die op de rug, billen, buik, oksel, op de borst (bij meisjes) kan zijn. In feite zijn het scheuren van een omslag, maar ze worden vastgemaakt door een verbindingsdoek.

Ze lijken qua uiterlijk op littekens en hun kleur is aanvankelijk rood. Zijn striae wordt gegeven door haarvaten, maar uiteindelijk sterven ze en striae wordt wit. De huid op deze plek wordt onelastisch, verliest elasticiteit, droogt uit.

Lichte kleurverblijven zijn moeilijk te verhullen, zelfs bruin, dus ze leveren kinderen van de puberteit een ernstig ongemak.

 Over het algemeen kunnen we dergelijke factoren noemen, wat de reden is dat de adolescentie wordt gekenmerkt door het verschijnen van striae:

  • Lage immuniteit;
  • Overtreding van de hormonale achtergrond;
  • erfelijkheid;
  • Snelle toename in lengte en gewicht;
  • Gebrek aan spiermassa.
De oorzaken van striae op de rug bij adolescenten, hun behandeling en preventie

Meisjes hebben dit probleem in de regel onmiddellijk vanwege twee factoren – ze hebben een sterke verandering in het hormoonniveau, in verband waarmee het gewicht toeneemt. De borst begint sterk te stijgen, waardoor om die reden ook striae kan verschijnen.

Vaak is het uiterlijk van striae te wijten aan het gebrek aan spierweefsel en dit wordt beschouwd als de limiet van de norm. In sommige gevallen zijn de oorzaken van hun uiterlijk gerelateerd aan de ziekte van inwendige organen.

Als dit gebeurt, is er een behoefte om een ​​arts te zien omdat ze een nogal ernstige ziekten, zoals het syndroom van Marfan kunnen wijzen, is de ziekte van Cushing, diabetes.

Rode striae bestrijden

Er zijn veel methoden om dit fenomeen te elimineren. Ouders van kinderen van deze leeftijd moeten weten dat hoe vroeger de striae verschijnt, hoe effectiever de strijd met hen is. Het is het beste om roze en roodachtige striae te behandelen, maar met witte coping is het veel moeilijker.

In het laatste geval raken ze er bijna nooit van af, maar de behandeling zal helpen hun omvang en diepte te verminderen en ze minder opvallend te maken.

De volgende methoden worden het meest gebruikt.

Cosmetische toepassing

De oorzaken van striae op de rug bij adolescenten, hun behandeling en preventie

Gebruik moisturizers om nieuwe striae te voorkomen. Je moet ze meerdere keren per dag aanbrengen, terwijl je niet alleen de plaatsen moet verwerken waar de striae al aanwezig is, maar ook het hele oppervlak van de huid van de rug.

Het wordt aanbevolen om cosmetische producten te gebruiken met collageen.

U kunt natuurlijke stoffen gebruiken – oliën die vitamine A bevatten. Het helpt de huidcellen te herstellen, verhoogt de elasticiteit.

Daarnaast worden scrubs gebruikt die het effect van exfoliatie hebben. Met hun hulp wordt de bovenste laag van de dermis verwijderd. Ze moeten ongeveer twee keer per week worden aangebracht voordat u gaat douchen, en daarna moet u de huid behandelen met een vochtinbrengende crème.

Vermogen aanpassen

Deze methode wordt in de eerste plaats aanbevolen aan die tieners, wier oorzaak van striae op de rug een snelle toename in gewicht was. Verbruikte voedingsmiddelen moeten voor het grootste deel eiwit bevatten. Producten die het bevatten, moeten koolhydraat- en vetrijke voedingsmiddelen praktisch vervangen.

Met deze aanpak worden twee problemen tegelijk opgelost:

  • Snellere spiermassa opbouwen, het gebrek daaraan en werd een van de oorzaken van striae;
  • Om af te vallen, waardoor er een probleem was.

massage

De oorzaken van striae op de rug bij adolescenten, hun behandeling en preventie

Hiermee kunt u de bloedstroom normaliseren, dus u moet het voornamelijk op uw rug doen, maar over andere delen van de huid moet u niet vergeten om te voorkomen dat nieuwe striae verschijnen.

In dit geval zal therapeutische massage het niet toelaten striae te verwijderen en in sommige gevallen zelfs bijdragen aan verergering van het probleem. Daarom moet massage zacht, gemakkelijk zijn en een ontspannende invloed hebben. Het zal het lichaam in staat stellen om in tonus te komen, in verband waarmee de bloedstroom zal verbeteren.

Voor de procedure kunt u een speciale borstel of een stimulator gebruiken.

Breng zalf aan

Als u met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd, kunt u ook medicinale zalven gebruiken die helpen scheuren in de dermis en de weefsels te verminderen. Onder invloed van medicijnen verkrijgt het zijn oorspronkelijke kleur, begint het collageen te produceren. Gebruik elke dag medicijnen met een frequentie van 1-2 keer.

Sportactiviteiten

De oorzaken van striae op de rug bij adolescenten, hun behandeling en preventie

Het kan zowel als een preventie van striae worden gebruikt en als een manier om van een bestaand probleem af te komen.

Specialisten merken op dat tieners die betrokken zijn bij sport dit verschijnsel veel minder vaak tegenkomen. Als gevolg van fysieke inspanning wordt hun huid elastisch, elastisch en daarom klaar voor het feit dat het nodig is om een ​​normale bedekking voor het lichaam te bieden.

Het wordt aanbevolen om betrokken te zijn bij aerobics-, sportteam-spellen. Zeer bruikbare soorten wateractiviteit.

Ze dragen bij aan de vorming van spieren, de juiste ontwikkeling van het botsysteem.

Bestrijding van witte striae

Verouderde stria’s thuis kunnen niet alleen worden geëlimineerd. Om hiervan af te komen, moet je contact opnemen met de salon. Volwassenen voor het oplossen van problemen worden meestal laserresurfacing of chemische peeling aangeboden. Maar voor de behandeling van striae die op de rug verschijnen bij adolescenten, zijn dergelijke methoden niet geschikt.

Voor hen, in de regel:

De oorzaken van striae op de rug bij adolescenten, hun behandeling en preventie
  • Wikkelen met algen. Deze methode wordt gebruikt in gevallen waarin striae niet erg opvallen en hun aantal klein is;
  • Spirulina verpakking. Dit is de meest effectieve manier om striae te verwijderen;
  • Pellen met fruitzuren. De methode verwijst naar de chemische stof, maar het is de meest spaarzame van deze categorie methoden. Het effect is pijnloos en het effect is dat de afgestorven deeltjes van de dermis samen met de striae worden verwijderd. De gebruikte stoffen activeren de regeneratie van de huid, waardoor in de loop van de tijd nieuwe cellen worden gevormd.

Maar hoe verwijder je de striae op de rug die verschijnt bij adolescenten, als al deze methoden niet hebben geholpen? U kunt proberen met laserstralen of mechanische peeling, maar om deze procedures uit te voeren, moet u wachten op het 18-jarig jubileum, want vóór die leeftijd is het gebruik ervan verboden.

Verbeter het dieet van uw kinderen, voeg ze toe aan de sport, let op hun gezondheid, om het risico op striae te verkleinen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 6 = 2