Ett förtidigt barn är hur många fulla veckor av graviditet? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Ett förtidigt barn är hur många fulla veckor av graviditet?

I medicinen är det troligt att den normala perioden med att bära barnet varar i 40 veckor. Sådana beräkningar är emellertid mycket tveksamma och det är omöjligt att bestämma den exakta åldern, även om man känner till datumet för uppfattningen. Men de flesta läkare är benägna att det hela barnet blir efter 38 veckor.

Dess vikt vid denna tidpunkt är ca 3,5 kg och höjd – från 45 till 54 cm, bröstomfång och huvud – ca 35 cm men hur mycket ska väga barnet och vad det borde ha tillväxten till stor del beror på fysiologi föräldrarna och arv. faktor.

Vad är en fullvuxen baby?

Ett förtidigt barn är hur många fulla veckor av graviditet?

Om dess tillstånd kan bedömas av huden: den ska vara mjuk, elastisk, rosa, täckt med generisk fetthärdig konsistens. Den nyföddes första gråt ska vara högt, rörelserna – aktiva, muskeltonen – konstant och bra. En helårig bebis har två fontanel (små och stora) på huvudet – det här är områden där kranbenen är löst anslutna. När barnet växer normalt kommer de att växa över med benvävnad. En venerated nyfödd eller inte, kommer läkare att bestämma efter sin födsel.

Hos den nyfödda hörs normalt en viss minskning, men den kan svara på starka ljudsignaler. Visionen vid denna tidpunkt är begränsad till uppfattningen av ljusa färger, men hittills finns ingen rumslig uppfattning.

Andning omedelbart efter födseln är snabb, ytlig, oregelbunden, det är en stor rörlighet i buken, snarare än bröstet. Slimkörtlar utsöndrar lilla hemlighet, en slemaktig ljus röd färg. Ett viktigt villkor för fullhet är den normala funktionen i tarmarna, njurarna, urinen och andra vitala system.

37 veckor av graviditet: vid denna tidpunkt är barnet fullt eller inte?

I vissa fall kan barnet vara fullformat och vid denna tidpunkt. Om förlossning börjar i detta
tiden kommer läkarna inte att stoppa dem. Denna vecka väger barnet ca 3 kg, har en höjd på ca 47 cm. Vid vecka 37 kan de så kallade falska striderna bli frekventare och längre. Vaginal urladdning ökar också.

Om det finns blodstreck i slem, betyder det att slempluggen ligger i livmoderhalsen. Hon skyddade barnet genom hela tiden och kommer ut i slutet av termen. I den här situationen kan vi anta att födelsen börjar inom de närmaste dagarna.

Ett förtidigt barn är hur många fulla veckor av graviditet?

Vid den här tiden måste du vila mer, för att spara energi för själva processen med förlossning. Dessutom börjar barnet från och med denna tid falla i moderns lilla bäcken. Denna process indikerar leveranssättet. Dessutom ökar urineringen signifikant. Detta beror på det faktum att barnet pressar på blåsan. Undvik inte och ländryggsmärta. Falska sammandragningar, som blir frekventare, liknar menstruationskramper. I vissa fall kan det finnas diarré på grund av hormonella förändringar i kroppen.

Vid 37 veckors graviditet med utseendet av dragande och värkande smärta, är det nödvändigt för gynekologen att visas, så att han utesluter den ökade tonen i livmodern. När de dyker upp, undvik fysisk ansträngning.

Från vilken vecka blir barnet fullt?

Som vi redan har upptäckt, är barnet i ett antal fall redo för självständigt liv vid den 37: e gravidveckan. Ibland händer det att barnet är fullt format och vid 36 veckor. Detta ses ofta genom ultraljudsförfarandet. Om det är 36 veckor är barnet fullt format, så det kan anses vara komplett.

Ett förtidigt barn är hur många fulla veckor av graviditet?

Den framtida mamman bör komma ihåg att 40 veckors graviditet inte är en korrekt indikator, och den kan fluktuera beroende på organismens individuella egenskaper. Standard testmetod för mognad av barnet – vikt: pojkar födda, vanligtvis väger ca 3,5 kg, flickor – 3,3 kg. Tillväxten av båda är ca 50 cm (+/- 5 cm). Dessutom får kvinnan efter den 30: e veckan de nödvändiga dokumenten från kvinnors samråd, ett utbyteskort som behövs i barnsjukhuset.

När graviditetskalendern slutar, måste du utesluta långa resor, bär alltid dokument med dig, eftersom leveranser kan börja när som helst.

Malous och samtidigt full-term children

Trots att alla människor är olika, har nyfödda barn stränga gränser, vilket de måste mötas – det är höjd och vikt. Från nyfödd kroppsvikt beror till stor del på utvecklingen i framtiden, men det händer ofta att små barn under det första levnadsåret ikapp och även förbi även mycket stora barn.

Barn, små, men fulla, anpassning till nya förhållanden är sämre, de har ofta utvecklingspatologier. Men det betyder inte att små smulor i framtiden inte anpassar sig och inte kommer ikapp med andra barns vikt. Ett litet barn betraktas, om de är födda i en period av 38-42 veckor, med en kroppsvikt på mindre än 2,6 kg. Till dess att hans vikt ökar till den här siffran kommer läkare inte att skriva ut smulan från sjukhuset.

Konsekvenser av ett litet foster

Ett förtidigt barn är hur många fulla veckor av graviditet?

Otillräcklig vikt kan utgöra ett hot mot krummens hälsa, även om det är fullt. K
Till exempel kan graviditeten sluta. I en sådan situation är det nödvändigt att genomföra en utrensning som inte har en positiv effekt på kvinnans fysiska och emotionella hälsa. Sådana konsekvenser av malovessia är dock en sällsynthet.

Dessutom finns det hela familjer där barn föds med låg kroppsvikt. I det här fallet talar de om ett konstitutionellt litet foster.

Sådana smulor har inte avvikelser i hälsotillståndet och utvecklas som alla barn. Läkare anser att ett litet barn är född som norm i en kvinna med asthenisk kroppsbyggnad och låg tillväxt.

Den låga vikten av en fullfödd bebis kan vara en följd av fetoplacental insufficiens – en patologi som är fylld av hypoxi och brist på näringsämnen. Detta tillstånd leder till fosterhypotrofi och kräver konstant medicinsk övervakning. Om inte att börja eliminera kan barnet födas med hjärnans hyperkonfektion, vilket leder till olika neurologiska problem. Dessutom är sådana barn mindre toleranta av leveransprocessen och i vissa fall har kvinnor en planerad kejsarsnitt.

Malösa barn kan föda mammor med kroniska patologier, liksom i tidiga graviditeter (18-20 år). Skadliga vanor påverkar också fostrets utveckling negativt.

Vid viktproblem ordinerar läkaren behandlingen, vilken direkt beror på den bakomliggande orsaken till patologin. Med adekvat behandling och konstant övervakning LBW barn når främst den minsta gränsen för normal vid tidpunkten för leveransen, vilket gör det lättare att anpassa och utveckla under de kommande månaderna i livet.

Hur man levererar barnet före förfallodagen – 40 veckor

För att uthärda barnet är det nödvändigt att utesluta orsakerna som leder till för tidig födsel:

Ett förtidigt barn är hur många fulla veckor av graviditet?
  1. Nikotinberoende. Om en kvinna röker och vill ha en bebis, är det rekommenderat att ge upp denna vana ett år innan det antagna datumet för uppfattningen. Detsamma gäller alkohol och droger, vilket inte bara leder till graviditetspatologier utan även avvikelser från fostrets utveckling.
  2. Tar mediciner Du kan inte ta sådana pengar utan att först rådfråga en specialist. Varje framtida mamma bör veta att mediciner som kan tas utan rädsla för att ta tidigare, under graviditeten kan utgöra ett hot mot fostret.
  3. Överensstämmelse med kost. Vissa kvinnor begränsar sig i näring för att rädda en siffra. Detta får under inga omständigheter ske, eftersom den växande frukten förlorar näringsämnen. För att informera krummen kan du inte gå ner i vikt kraftigt. Maleness av en kvinna kan leda till missfall
  4. Överdriven intensiv fysisk aktivitet. Under graviditeten kan du inte stå eller gå för länge. Fysisk aktivitet bör givetvis vara närvarande, men endast måttlig;
  5. Separata problem är sexuella relationer. Vissa rekommenderar att du inte har sex under den här perioden, andra – kategoriskt emot det. Det bör bara sägas att en kvinna bör styras av sina egna känslor och, när obehag uppstår, ge upp sexuellt liv.

Hur man berättar barnet före förfallodagen: framtida möders sjukdom

För tidig födelse kan provoceras:

  • infektionssjukdomar;
  • svag eller liten livmoderhals
  • intensivt emotionellt tillstånd
  • efter ålder (efter 35 år är det nödvändigt att vara under full övervakning)
  • aborter.

Anledningarna, som du kan se, kan vara mycket olika, så du måste förbereda dig väl för den kommande graviditeten och utesluta alla riskfaktorer även under planeringen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 3 =

Adblock
detector