Apakah tanda lahir di hidung bermakna dan boleh dikeluarkan? | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Apakah tanda lahir di hidung bermakna dan boleh dikeluarkan?

Hidung adalah perkara pertama yang menumpukan perhatian seseorang ketika melihat wajah orang itu. Bukan mata, bukan bibir - ia adalah hidung. Dan jika terdapat tanda lahir pada hidung, maka bahagian muka ini pasti tidak akan ditinggalkan tanpa perhatian.

Apakah tanda lahir di hidung bermakna dan boleh dikeluarkan?

Mol rapi, sayap kecil di sayap hidung, di hujung atau di dekat jambatan hidung boleh membuat kelihatan tidak dapat dilupakan dan menawan, menawan dan manis - terutamanya untuk wanita. Satu tanda kelahiran warna tepu yang besar, sebaliknya, menangkis.

Sehingga sekarang, persoalannya masih sama ada tanda lahir itu benar-benar mempengaruhi nasib dan sifat pemiliknya. Tetapi dalam satu orang yang berpengetahuan cukup yakin - pertumbuhan baru ini, di hidung atau bahagian lain muka dan badan, boleh menimbulkan ancaman yang nyata kepada kesihatan manusia, oleh itu perlu untuk memerhatikan mereka secara berterusan dan dengan berhati-hati. Dan jika terdapat petunjuk - menghilangkan tahi lalat secepat mungkin.

Kenapa ada nevi di muka

Apakah tahi lalat secara umum? Nevus adalah pengumpulan sel kulit yang berpigmen, yang agak berbeza dalam struktur dari yang biasa. Mereka tidak bersifat ganas. Tetapi dalam sesetengah kes adalah tanda lahir yang cedera yang menyebabkan melanoma - kanser kulit.

Fakta menarik: kanak-kanak yang baru lahir mempunyai tahi lalat di dalam badan dan muka - anda boleh menyemak sendiri kes itu. Nevus pertama kali menampakkan diri mereka selama dua hingga tiga tahun, sehingga mereka menjadi lebih gelap dan lebih dari 25 tahun, ini sangat normal. Pembentukan sedemikian hampir tidak pernah merosot menjadi yang malignan. Tetapi jika tahi lalat terus terbentuk selepas usia 25-30 tahun, perlu dibimbangkan dan menunjukkan kepada doktor, ini adalah isyarat yang membimbangkan.

Apa tahi lalat pada hidung?

Mentega pada hidung, sama ada di hujung atau pada jambatan bahagian muka ini, pertama sekali, bermakna berkomunikasi, keramahan dan kesungguhan.

Seseorang yang mempunyai tanda seperti di atasnya berbeza dengan kualiti berikut:

 • keikhlasan;
 • kelembutan;
 • rasa ingin tahu;
 • responsif;
 • keyakinan.
Apakah tanda lahir di hidung bermakna dan boleh dikeluarkan?

Tetapi, walaupun rasa ingin tahu, orang-orang ini bukanlah tukang gosip sama sekali dan tidak pernah memegang hidung mereka dalam hal ehwal orang lain. Mereka umumnya tidak suka memikirkan masalah dan kerumitan hidup, mereka ingin mendapatkan kesenangan darinya setiap hari dan setiap minit, bukannya menderita dan berduka cita.

Wanita dengan lalat di hidung adalah lucu, remeh, seperti masyarakat yang ceria dan mereka sendiri tahu bagaimana untuk menghibur.

Lelaki juga serius: ia Jokers dan riang, rehat sangat gembira dengan mereka, tetapi perbuatan yang serius tidak boleh mengharapkan dari orang itu:

 1. Mol pada sebelah kanan hidung bermaksud kesejahteraan kewangan dan nasib baik dalam perniagaan. Pemilik tanda itu tidak akan menjadi miskin, dia boleh dengan mudah memecah wang, tetapi juga tahu bagaimana untuk mendapatkannya lagi. Perkahwinan biasanya seperti orang menyimpulkan sekali dan untuk semua, keluarga itu kuat dan mesra.
 2. Nevus di sebelah kiri bercakap tentang wawasan yang besar. Tetapi pada masa yang sama orang itu tidak tahu bagaimana untuk membuang wang, sering masuk ke sebuah syarikat yang buruk. Kebolehannya dia tidak menggunakan arahan yang sama, dan oleh itu sering terjadi tidak berpuas hati dalam kehidupan.
 3. Mol pada hujung hidung adalah tanda orang yang sangat gelisah, aktif. Mereka sentiasa tergesa-gesa, tidak mempunyai masa, mereka semua memerlukannya, penting dan menarik. Tanda pada hujung hidung tidak boleh kecewa - jadi alam memberi penghargaan kepada mereka yang mencapai kejayaan dalam karier mereka dan dalam kehidupan peribadi mereka. Tetapi anda perlu belajar untuk membawa semua usaha ke akhir.

Yang penting ialah tanda pada jambatan hidung. Ia terletak sedikit di bawah "tanda Shiva" - titik karma. Dan ini bermakna pemiliknya dikurniakan kebolehan extrasensory, boleh menjadi penglihatan dan peramal, penyembuh berbakat.

Kaedah mengeluarkan tahi lalat

Apakah tanda lahir di hidung bermakna dan boleh dikeluarkan?

Adalah perlu untuk menyingkirkan tanda lahir pada hidung atau tidak, doktor hanya boleh membuat keputusan. Sekiranya terdapat anggapan bahawa tahi lalat terdedah kepada degenerasi dan lambat laun boleh berubah menjadi tumor malignan, lebih baik untuk mengeluarkannya.

Sekiranya tanda lahir itu kecil dan tidak memberikan pemilik tidak psikologi, atau ketidakselesaan fizikal, lebih baik tidak menyentuhnya.

Keluarkan tahi lalat pada ujung hidung adalah jika:

 • Nevus telah berubah dalam saiz, warna, bentuk atau struktur. Pada masa yang sama, tidak kira sama ada tahi lalat telah meningkat atau berkurang, cerah atau gelap;
 • jika tanda lahir itu cedera atau terletak di tempat ancaman kecederaan berlaku secara berterusan.

Untuk menghilangkan tanda lahir yang membahayakan atau berbahaya untuk hari ini adalah mungkin dalam pelbagai cara, tetapi cara terbaik untuk membuangnya, hanya menentukan doktor lagi. Masa kewangan dalam perkara ini memainkan peranan terakhir - pertama sekali keadaan kesihatan pesakit, ciri fisiologi dan kesesuaian menggunakan kaedah ini atau yang dinilai.

Setiap kaedah mempunyai kelebihan dan kekurangannya, petunjuk dan kontraindikasi. Keinginan pesakit akan diambil kira, tetapi kata terakhir dibiarkan untuk doktor.

Untuk menghilangkan tahi lalat pada ujung atau sayap hidung hari ini boleh dilakukan dengan cara dan cara seperti itu:

Apakah tanda lahir di hidung bermakna dan boleh dikeluarkan?
 1. Pembedahan. Dalam kes ini, memotong adalah bukan sahaja tahi lalat, tetapi juga tisu bersebelahan. Ini adalah sesuatu yang positif, jika ia disyaki kemungkinan kemerosotan nevus. Prosedur ini dilakukan di bawah bius tempatan dan tidak mengambil banyak masa, kelebihan yang sangat besar - anda boleh menghantar tisu dikeluarkan untuk pemeriksaan histologi dan tepat menentukan risiko kanser. Tolak - tempoh pemulihan akan mengambil masa lebih daripada satu minggu, iaitu, perlu pergi dengan pembalut hodoh seluruh mukanya. Dan kemudian pada hujung hidung akan terus menjadi parut hodoh.
 2. Cryotherapy. Kaedah ini juga dipanggil "cauterization with nitrogen cair," walaupun pada hakikatnya, rod dipengaruhi oleh suhu rendah. Tisu dibekukan, kemudian nekrotik dan ditolak dengan cara semula jadi. Kekurangan utama kaedah ini ialah dengan bantuan cryodestruction, adalah mustahil untuk membuang nevus, akar yang pergi ke lapisan dalam epidermis. Sekiranya terdapat peluang lahir kelahiran, krioterapi juga dikontraindikasikan.
 3. Electrocoagulation. Moles di hujung hidung atau di sisinya dibakar oleh pelepasan semasa frekuensi tinggi. Dalam satu sesi, anda boleh mengeluarkan tanda lahir sepenuhnya dari sebarang saiz, kesukaran adalah bahawa parut tidak dapat dielakkan kekal.
 4. Gelombang radio. Kaedah yang optimum, jika anda ingin mengeluarkan tahi lalat, terletak di atas permukaan kulit. Pisau radio akan menjadi penyelesaian terbaik jika perlu untuk memotong nevus di atas kawasan nipis dan sensitif pada kulit - iaitu, di hujung hidung.
 5. Apakah tanda lahir di hidung bermakna dan boleh dikeluarkan?penyingkiran laser. Opsyen keutamaan ini. kaedah ini dengan cepat dan selamat boleh mengeluarkan apa-apa bare, tanpa mengira bentuk, saiz dan kedalaman lokasi hidung atau hujung hidung berhampiran mata mereka. Kelemahan hanya kaedah ini - harga. Sepanjang penyingkiran laser hanya sesuai: tiada kesakitan, tiada tempoh pemulihan, tiada parut hodoh. Selain itu, terapi laser sering mengambil jalan keluar selepas tidak begitu betul dan berjaya pembedahan penyingkiran, cryodestruction atau electrocautery.

Moles di hujung hidung sentiasa menjadi batu sandungan, jika rupa seseorang sedang dibincangkan. Seseorang yang mereka sentuh dan bahkan menggembirakan seksual. Dan seseorang serius meracun kehidupan dan menyebabkan air mata tidak dapat dikalahkan.

Ia tidak bernilai menangis - hanya cukup untuk mengingat apa maksud itu pada hujung hidung, dan jangan malu lagi. Lagipun, sifat tidak menganugerahkan sifat dengan perbezaan sedemikian, dan pemilik tanda lahir di wajahnya akan sentiasa diingati dan diakui.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 23 = 27