Perubahan warna rambut: apa jenis cat yang boleh saya gunakan? | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Perubahan warna rambut: apa jenis cat yang boleh saya gunakan?

Hampir setiap gadis sekurang-kurangnya sekali dalam hidupnya bereksperimen dengan rambutnya. Dan cukup sering eksperimen ini dikaitkan dengan penjelasan atau perubahan warna keriting.

Penjelasan atau perubahan warna?

Perubahan warna rambut: apa jenis cat yang boleh saya gunakan?

Sebab pertama untuk keinginan sedemikian untuk merendahkan kepala mendengar adalah keinginan untuk menjadi seperti 100% ashen blondes. Tetapi ada sebab yang lebih biasa – lukisan yang tidak berjaya.

Lagipun, jika anda pewarna rambut anda di rumah, maka peluang untuk membeli sekali cat tidak sangat berkualiti tinggi cukup besar. Tetapi terima kasih kepada pelbagai warna pelunturan untuk rambut, anda boleh memperbaiki kegagalan yang malang ini. 

Malah, klarifikasi bahawa pelunturan rambut adalah kabur pigmen semulajadi atau tiruan. Jadi, anda boleh melakukan prosedur ini dengan warna rambut semulajadi anda dan rambut berwarna.

Perkara utama adalah dengan berhati-hati memilih ubat yang anda merancang untuk menggunakan untuk menghilangkan rambut, kerana jika ia berkualiti rendah, anda boleh menyebabkan kemudaratan yang tidak boleh diperbaiki pada kunci anda. Perbezaan antara klarifikasi dan perubahan warna adalah bahawa anda boleh meringankan rambut anda untuk beberapa warna, tetapi anda hanya boleh menafsirkan warna putih-ashy. 

Sekarang sejauh prosedur itu sendiri. Pertama sekali, adalah penting untuk mengetahui bahawa matlamat perubahan warna adalah perubahan warna ke arah warna yang lebih ringan dengan 6-7 nada. Pada masa yang sama, struktur rambut perlu dipelihara. Oleh itu, jika selepas lawatan pertama ke salon kecantikan anda mendapati bahawa rambut telah menjadi lebih rapuh dan hilang bersinar, maka kami sangat menyarankan agar anda menukar wizard tersebut. 

Melukis cat: minus selepas digunakan

Pertama sekali, sebelum anda pergi ke salon untuk prosedur yang sama, anda harus tahu apa yang boleh membahayakan kepala anda.

Akibatnya adalah seperti berikut:

  • Serpihan rambut pelindung boleh dibakar. Di sini hakikatnya adalah di bawah pengaruh persekitaran alkali, skala khas yang hadir pada setiap rambut kami diturunkan. Dan sekiranya mendapat pembakaran, walaupun di bawah keadaan pengaruh intensif persekitaran asid yang menguntungkan, tiada siapa yang dapat menjamin pulangan ke keadaan awal. Sebagai akibatnya, keriting anda akan kelihatan nipis dan lemah, yang jelas tidak akan memberi kesan positif terhadap penampilan anda;
  • Akibat kehilangan lapisan perlindungan adalah kesulitan dengan menyikat, kerapuhan rambut yang berlebihan. Juga, rambut mula retak sangat teruk. Dan untuk entah bagaimana membawa kunci anda supaya anda perlu menggunakan balsem yang agak mahal yang boleh buat sementara untuk peranan perlindungan untuk keriting anda;
  • Satu lagi akibat dari teknologi perubahan warna yang salah boleh mengurangkan pengurangan lemak pada kulit kepala. Akibatnya, filem pelindung menghilang pada folikel rambut dan rambut akan mula jatuh dengan cepat dari masa ke masa. 

Seperti yang anda dapat lihat, kesan perubahan warna yang tidak betul boleh menjadi sangat menyedihkan untuk rambut kita. Jadi, jika rambut anda mahal untuk anda, maka cuba mencari tuan profesional yang tidak hanya melakukan prosedur sedemikian pada tahap tertinggi, tetapi juga boleh menasihati beberapa ubat-ubatan profesional atau rumah untuk menjaga rambut anda.

Warna apa yang boleh memancarkan rambut

Pertama sekali, perlu diingat bahawa hampir semua prosedur yang berkaitan dengan perubahan warna boleh menjadi sangat menyakitkan jika anda memecahkan teknologi. Oleh itu, jika anda tidak yakin dengan kebolehan anda, maka mungkin anda harus berpaling kepada profesional. 

Perubahan warna rambut: apa jenis cat yang boleh saya gunakan?

Tetapi jika anda masih memutuskan untuk menukar sendiri, maka anda pasti perlu memilih salah satu daripada cat bezammia, kerana kemudaratan selepas menggunakannya adalah minimum. Dan tindakan itu lebih lembut daripada menggunakan alat profesional.

Untuk warna-warna semacam itu, mungkin untuk membawa Garnier. Tindakan lembut produk ini untuk mewarna keriting dijelaskan oleh fakta bahawa ia termasuk jojoba dan minyak gandum, serta ekstrak minyak zaitun. Bahan-bahan ini dengan sempurna mengatasi perlindungan ringlets dari pengaruh menghakis persekitaran alkali, tanpa menggunakannya adalah mustahil untuk menghilangkan cincin. 

Satu lagi agen mewarna yang baik ialah Warna Shine. Ia mengandungi ekstrak cranberry dan minyak argan. Kelemahan berbanding dengan warna lain adalah mungkin untuk meringankan keriting hanya untuk beberapa nada, dan kesannya akan berlangsung paling lama dua hingga tiga minggu. 

Satu lagi cat hebat ialah L’Oreal. Ia akan menjadi pilihan yang sangat baik bagi mereka yang ingin menyembunyikan manifestasi rambut kelabu dengan cara ini. Juga dalam kes ini, kebarangkalian memperoleh warna kekuningan kekuningan hampir sifar. Dan pengaruh agresif persekitaran alkali berjaya dikompensasikan dengan kehadiran kolagen, protein gandum dan pelbagai minyak penting dalam bahan aktif.

Satu-satunya kelemahan alat sedemikian adalah kos yang agak tinggi. Tetapi jika anda mampu membelinya, maka itu benar-benar sia-sia untuk menyelamatkan, kerana pilihan itu akan menjadi salah satu yang terbaik. By the way, seperti warna boleh terurai dan rambut gelap. Jadi dia universal. 

Perubahan warna rambut: remedi rakyat

Untuk penjelasan kecil, anda boleh menggunakan bukan sahaja profesional, tetapi juga remedi rakyat. Dan alat pertama dalam senarai ini adalah chamomile ahli kimia biasa. Anda boleh menggunakannya sebagai berikut: hanya masukkan 30 gram bunga kering daisy ahli kimia dalam segelas air mendidih. Sup yang dihasilkan tidak boleh ditapis segera.

Untuk bermula, ia sepatutnya menjadi sedikit minuman, jadi ia adalah wajar untuk menutup kaca itu dengan tudung dan biarkan untuk menyiram selama kira-kira setengah jam. Selepas ini, perlahan-lahan terikan dan tuangkan sedikit air hangat. Ia adalah layak untuk membilas air dengan membilas air selepas mencuci.

Perhatian sila! Untuk membetulkan kesannya, anda tidak boleh mencuci rebusan dari kepala.

Untuk mewarna keriting dalam warna emas-madu, anda boleh menggunakan kunyit atau kunyit. Untuk melakukan ini, anda perlu membubarkan dua sudu rempah satu atau lain di dalam air, dan letakkan campuran itu pada api kecil, biarkan ia mendidih.

Selepas ini, kami menegaskan sup selama setengah jam, dan kemudian basahkan semua rambut. Keriting boleh dipintal ke dalam satu bundle, ditutup dengan filem polietilena di atas. Kami menyimpan topeng yang sama di kepala selama kira-kira setengah jam, kemudian mencuci dengan syampu normal. Tetapi malangnya, anda tidak boleh melukis rambut gelap dengan cara ini. 

Cat apa yang boleh anda pewarna rambut berwarna anda

Pada dasarnya, proses lukisan selepas perubahan warna tidak berbeza dari biasanya. Tetapi, ingat bahawa selepas kesan yang agresif pada setiap rambut dari medium alkali, lebih baik untuk memberikan rambut anda jeda yang singkat.

Pilihan optimum dalam kes ini adalah tidak adanya segala macam prosedur kosmetik pada keriting selama dua hingga tiga minggu. Pada masa ini, anda boleh memanjakan kunci anda dengan topeng rumah yang tidak hanya akan memulihkan setiap rambut, tetapi juga memastikan anda tidak mempunyai nyawa dan kerapuhan untuk seketika. 

Perubahan warna rambut: apa jenis cat yang boleh saya gunakan?

Tetapi selepas berehat, anda boleh menggunakan semua warna yang mungkin untuk membuat imej anda dengan selamat. Dengan cara ini, jika anda ingin menjadi rambut merah, maka bukannya pelbagai bahan kimia yang boleh anda gunakan sebagai warna kehijauan untuk menggilap rambut yang berubah-ubah. 

Lukisan keriting dengan henna agak mudah: untuk ini anda perlu mengikuti arahan yang jelas ditunjukkan pada pakej. Perhatian sila! Cuba beli hanya silinder India. Pertama, kesannya akan bertahan lebih lama. Dan kedua, setelah menggunakannya, keriting akan menjadi halus dan berkilau. 

Seperti yang anda dapat lihat, agak mudah untuk memancarkan rambut. Dan jika anda memutuskan untuk melakukan prosedur seperti itu di rumah, maka mula-mula menentukan cat mana yang akan dicat, membangunkan terapi pemulihan kompleks dan anda boleh meneruskan. Semoga berjaya!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

66 − 56 =