Hvordan kurere strekking av fotens ligament? | pangudownloads.com
Kvinners helse

Hvordan kurere strekking av fotens ligament?

Hver ledd styrkes av ledbånd, som strekkes under påvirkning av ugunstige faktorer. Hovedsakelig skadede mellomstore og store artikulasjoner - kne, hofte, skulder, håndledd. Strekning av ledbåndene i foten skjer ikke mindre ofte.

Årsaker til skade på ledbåndene i foten

Hvordan kurere strekking av fotens ligament?

Dette problemet er forårsaket av anatomisk struktur og utførte funksjoner i ankelleddet. Den består av 3 bein - stor og liten tibia og ramming. De er festet av tre grupper av ledbånd - internt mellom tibia, ytre og indre lag av deltoiden, fremre og bakre talusfibulære og kalkane fibula.

De passerer alle langs den ytre delen av ankelen. Det er den ytre gruppen som er mest utsatt for strekk.

Ankelen har en betydelig belastning av kroppsvekt, så det oppstår ofte en fotskade og andre skader i dette området. Det er ansvarlig for bevegelsen av foten (bly, bly, rotasjon) mens du går, løper, hopper, beveger seg på skrånende flater. I mange henseender for disse funksjonene reagerer ligamentene, de stabiliserer skjøten, begrenser bevegelsens amplitude og beskytter overflaten mot skade. Stretching oppstår når volumet av disse bevegelsene av ulike årsaker overstiger den tillatte grensen.

Et klassisk eksempel er fotens pivot inne når du går, løper, spiller sport. Årsakene kan gjemme seg i de opprinnelige høye belastningene, for eksempel med fedme, økt motoraktivitet, vektoverføring, bruk av ubehagelige sko med høye hæler, medfødt forstyrrelse av fotstrukturen (f.eks. Flate føtter).

Den provokerende faktoren er ustabiliteten til leddet, ledsaget av en endring i konfigurasjonen. Dette skjer etter artrose og betennelsesendringer (traumer, infeksjoner, nedsatt metabolisme).

Symptomer på strekking av leddene i underbenet og foten

Tegn på skade er indikert av følgende symptomer:

Hvordan kurere strekking av fotens ligament?
 1. Hevelse av myke vev;
 2. Smerter i felles og ekstern del av ankelen;
 3. Det er mulig å blå hud på grunn av blødning i bløtvev;
 4. Lokal temperaturøkning;
 5. Bevegelse av det skadede benet er vanskelig.

Det er verdt å merke seg at begrepet "forstuing" refererer til deres brudd. Faktum er at deres sammensetning omfatter elastiske og kollagenfibre.

Det første svaret, henholdsvis, for elastisitet, den andre - for styrke. Derfor øker ikke lengden deres selv med betydelige belastninger.

Spaltet kan i sin tur være komplett og delvis, har tre grader:

 1. Skader på enkelte fibre, er leddets integritet ikke ødelagt. Symptomer er milde - moderat smerte, lameness;
 2. Tåre av ett eller flere leddbånd. Det er ledsaget av et sterkt smertesyndrom, preget av hevelse;
 3. Full transversal brudd. Ofte kombinert med brudd på tibia, ankel. Det er ledsaget av en skarp sårhet, preget av hevelse, blåmerker, blåmerker, hemartrose, manglende evne til å bevege seg. Patologisk mobilitet av foten er observert.

For å diagnostisere og finne ut hvor mange vev har lidd, er det nødvendig å lage en radiograf. Denne prosedyren vil eliminere brudd på bein. Gapet selv, dets grad og lokalisering, diagnostiseres direkte ved hjelp av magnetisk resonansbilder.

Hva skal jeg gjøre hvis mine forstuinger er strukket?

Hvordan kurere strekking av fotens ligament?

Behandling er rettet langs flere ruter: å arrestere smertesyndromet, fjerne ødemet, fjerne hemartrose eller blod fra hematom, gjenopprette motorens funksjoner i lemmen. Behandling begynner alltid med immobilisering av skadet lem. I tillegg er det med slike traumer alltid en mulighet for brudd. Ideelt sett må du legge på en gipsbandasje, men i praksis er dette lite sannsynlig, siden det er lite sannsynlig at gips finnes på stedet, for eksempel hjemme.

For å immobilisere et skadet lem kan bli improvisert betyr for eksempel en improvisert longte - en tablett, festet med bandasjer. En slik enhet skal fikse i stillestående tilstand ikke bare foten, ankelen, men også kneet. Hvis symptomene er svake, involverer førstehjelp bare påføring av trykkbinding. Sistnevnte legges veldig enkelt inn: En festesving er laget rundt den nedre tredjedel av skinnen, langs anklene, og deretter er åtte-formede svinger laget rundt foten.

Førstehjelp til den skadede med strekking av fotens leddbånd inkluderer påføring av kaldt. Sistnevnte hindrer spredningen av puffiness og blødning. Hvis det er sterkt smertesyndrom, stoppes det ved injeksjon av ketanov, analgin eller renalgin. Kald vil kun virke effektivt de første 24 timene, og deretter påføres oppvarming. Den siste prosedyren og videre behandling av patologi er ganske mulig hjemme.

Hvordan kurere strekking av fotens ligament?

Hjemmet kan effektivt brukes som et middel for tradisjonell medisin og rusmidler
farmasøytisk industri. Når det gjelder det siste, har det som regel regninger som har antiinflammatorisk og distraherende virkning.

Salve, som påføres fra forstuen av foten, bør foreskrives av en lege. Ofte skriver spesialister ut slike verktøy som "Finalgon", "Nikofleks", "Diklak gel", "Fastum Gel".

Salve bidrar til aktivering av blodstrøm i det skadede området, lindrer puffiness og lindrer smertesyndrom. Slike produkter påføres pent, sakte, med et tynt lag. Legen kan foreskrive ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler i form av tabletter eller injeksjoner, for eksempel ibuprofen, voltaren, indometacin.

Behandling av strekking av ledbåndene i foten med folkemessige rettsmidler hjemme

Slike oppskrifter er basert på bruk av naturlige produkter og planter.

Som regel blir kompresser og lotioner laget på grunnlag av dem.

Hvordan kurere strekking av fotens ligament?
 • Vodka Komprimer. Dette middelet vil bidra til å bli kvitt hevelse i 24-48 timer. Det tar bare
  Bare fukt vodkaforbindelsen eller gasbindet, og legg deretter på det skadede området. Topp vokspapir eller polyetylen, deretter bomullsull. Komprimert med en bandasje eller ullduk i 6-8 timer;
 • Melk komprimerer bør gjøres på samme måte som de forrige. Melk må forvarmes, men ikke før det er varmt;
 • Løk med bordssalt. To middels løk er vridd på kjøttkvern og blandet med 1 ss. l. salt. Deretter overføres våpen til gassbind. Ikke bruk blandingen direkte på huden;
 • Hvitløk, vodka, eddik. Det er nødvendig å blande 100 g alkohol, ½ liter vin / eple cider eddik, 10 hakkede hvitløksklutter. Det vedvarer i 14 dager. Deretter legges to dusin dråper eukalyptusolje til den. Bruk den til å sette inn komprimerer;
 • Revet poteter. To knoller grinder på riven, legg til revet løk, sukker og kål til dem. Den resulterende vasselen blir påført de skadede områdene.

Hvor lang tid helbreder foten av foten?

Selv om man skal utføre komplisert behandling, vil smertesyndromet og lameness bli observert i 2-3 uker. Imidlertid er komplikasjoner og ubehagelige konsekvenser fraværende. Det er verdt å merke seg at selv en fullstendig pause helbreder seg selv, det vil si uten behov for kirurgisk inngrep.

Deres elastisitet i ligamentet blir restaurert på grunn av intakte områder.

Hvordan kurere strekking av fotens ligament?

Til et operativt intervensjonsanlegg bare ved tilstedeværelse av brudd på bein eller hemartrose. Det skal bemerkes at førstehjelp i traumer spiller en viktig rolle i å eliminere risikoen for komplikasjoner.

Først brukes salver og folkemidlene, og når smerte og hevelse reduseres, fortsett til fysioterapiprosedyrer. I denne situasjonen, bruk UHF, fonophorese med hydrokortison, elektroforese med kalsium, parafinbehandling, slambehandling.


Ved den siste behandlingsfasen er det nødvendig å gjennomgå et treningsprogram for å gjenopprette limmobilitet.

God stemning og god helse!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

38 − 37 =