Medisinsk abort: abort med en pille | pangudownloads.com
Kvinners helse

Medisinsk abort: abort med en pille

Ordet "abort" høres utrolig ut, fordi vi umiddelbart ser et sykehusrom, ubehagelig manipulasjon og etterfølgende fullstendig emosjonell depresjon. Men det kirurgiske alternativet er ikke den eneste måten å bli kvitt uønsket graviditet.

En mer moderne og sparsom metode for å avbryte graviditeten kalles tablettabort.

Medisinsk abort: abort med en pille

Prosedyren utføres ved bruk av antigestagenser som inneholder et spesielt stoff som blokkerer aktiviteten til progesteron. Dermed eksfolierer de embryonale membranene fra livmorveggene.

Ekstra midler foreskrives for å styrke muskelkontraksjonene - musklene begynner å jobbe aktivt, noe som fører til fjerning av føtalegg fra hulrommet. Med andre ord involverer mekanismen av pillerabort en kunstig abort.

Når det gjelder effektiviteten av metoden, er den gjennomsnittlig 97%.

Positive aspekter og kontraindikasjoner for medisinsk abort

Populariteten til metoden er forårsaket av sine utvilsomme fordeler, spesielt:

 • Metoden gjelder så tidlig som mulig - opptil 6 uker;
 • det er ikke behov for kirurgisk inngrep;
 • utelukket risikoen for mekanisk skade på kjønnsorganene;
 • utført uten anestesi;
 • Metoden har de mest uskadelige konsekvenser, i sammenligning med andre metoder.

Når det gjelder kontraindikasjoner til den pelleterte metoden for abort, er timingen den første faktoren som det bør tas hensyn til. Hvis graviditeten varer mer enn 42 dager forsinkelse, det vil si mer enn 6 uker, er denne perioden uakseptabel for abort av abort.

Blant andre kontraindikasjoner skiller:

 • ektopisk graviditet;
 • Tilstedeværelsen av kronisk eller akutt lever- og nyresykdom;
 • langvarig bruk av kortikosteroider;
 • intoleranse mot mifepriston - en effektiv komponent av anti-gestagen medisiner;
 • inflammatoriske prosesser i kjønnsorganene;
 • akutt former for sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • anemi av alvorlig grad;
 • forstyrrelser av hemostasesystemet.

I tillegg, med spesiell forsiktighet, er medisineringsmetoden foreskrevet for pasienter over 35 år som har dårlige vaner, så vel som i nærvær av hypertensjon. Hvis en kvinne på abort tidspunktet forblir i amming, bør hun slutte å amme i to uker.

Hvordan går prosedyren for tablettabort ferdig?

Medisinsk abort: abort med en pille

I første etappe er det nødvendig med en grundig undersøkelse av en erfaren gynekolog, noe som resulterer i at graviditeten diagnostiseres og at begrepet er bestemt.

Det er også ekstremt viktig å etablere alle tvilsomme poeng og finne ut kontraindikasjonene.

Som regel vedlegger doktoren i detalj at pasienten har alle nyanser av prosedyren og gir henne litt tid til å reflektere og ta en endelig beslutning.

Så snart pasienten bestemte seg for å bruke metoden, besøker hun igjen legen, hvor hun tar tre tabletter av stoffet som inneholder mifepriston. Deretter skal hun være under konstant tilsyn av legen i 2 timer.

Dette avsluttes i første etappe, hvor en kvinne forventes å gi anbefalinger om de neste trinnene, samt videreutnevnelser. Blodig utslipp som minner om den månedlige, samt spasmer i underlivet er en normal reaksjon i første fase av tablettabort.

Den neste delen av prosedyren utføres av pasienten selvstendig hjemme. Dette skjer 36-48 timer etter den første gruppen medikamenter. Nå må kvinnen ta prostaglandiner - stoffer som stimulerer glatte muskler. Disse legemidlene er som regel gitt av en lege. Etter å ha tatt pillen, forlater føtale egget livmorhulen. Prosedyren krever et permanent opphold hjemme for en hel dag.

Medisinsk abort: abort med en pille

Denne fasen av medisinsk abort karakteriseres av rikelig blodig utslipp og smerte i magen.

Overfloden av sekresjoner, samt smertenes alvor, avhenger av egenskapene til organismen til hver enkelt kvinne. Det er nødvendig å følge alle legenes instruksjoner, og bare bruke de smertestillende midler som tidligere ble avtalt.

Tre dager etter ferdigstillelse av andre trinn i prosedyren, skal pasienten opptre for en oppfølgingsundersøkelse. Ultralyd utføres også.

Hvis rester av fosteregg finnes i livmoren, bestemmes det videre scenariet av legen. En uke senere utføres en annen undersøkelse og ultralyd, som bekrefter eller motbeviser prosessens suksess.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

83 + = 90