Kvinnors hälsa

Varför rinner tummen på högra sidan och hur man behandlar fästet?

Kände du märke till ett tillstånd av ditt varande när, efter en stark nervös belastning eller just så, började ögonbryn, läpp eller något finger på armen att rycka. Mest troligt, ja, det är bara inte det rätta värdet. Men förgäves, för att begreppet “nervös tic“Används inte alltid för förolämpning, förnedring eller förlöjelse. Det betyder allvarliga noggranna hälsoproblem, som måste korrigeras omedelbart.

Orsakerna till utseendet på ett fält

Varför rinner tummen på högra sidan och hur man behandlar fästet?

Om du regelbundet eller till och med sällan stryker fingrarna, ta lite tid att analysera bilden av din existens. Den nervösa tic är resultatet av en stark nervös överexcitation, överdriven fysisk aktivitet eller till och med negativ arv, som kan manifestera sig i vilken ålder som helst och oavsett kön.

I det här läget börjar en liten muskel- eller muskelgrupp sig själv, utan att lyda människans vilja, och detta fenomen uppstår brått och sammandragningarna är mycket ryckiga.

Beroende på varför fingeren på benet eller armen drar, kan en nervös tikas manifest vara:

 • Primär när det gäller en oberoende patologi i nervsystemet som har uppstått i en ömt ålder. De diagnostiseras till exempel ofta hos barn i åldrarna 5 till 7 år som blev ofrivilliga deltagare i familjerätt eller offer för psykiskt / fysiskt våld.
 • Sekundär, som härrör från sjukdomar som påverkat hjärnan. Liknande patologier förekommer som en konsekvens av hypoxi, tumörer, mekaniska skador, nedsatt metabolism och så vidare;
 • Tourettes syndrom är en annan anledning till att tummen drar åt höger eller vänster arm. I det här fallet är genetiken, som förenar direkt släktingar, skylden. Här är det nödvändigt att lägga till att manifestationer kan vara olika. Till exempel, om en mamma otvivelaktigt har dragit muskler runt ögat, kan hennes son få en fästning i form av en okontrollerad rubbning av huvudet.

Typer av ofrivilliga muskelkontraktioner

Varför rinner tummen på högra sidan och hur man behandlar fästet?

Om bara ett finger drar, är det en begränsad lokal eller lokal typ av sjukdom, medan dess generaliserade form påverkar flera muskelgrupper samtidigt. Bara kryssning ger en åtgärd, talspridningen av seklet, till exempel.

I händelse av att rörelserna inte kontrolleras men samordnas, kommer det om ett grovt tillstånd där en person ens kan hoppa, oavsett deras önskemål.

Manifestationer av en ficka på nervös jord kan vara många sidor, på grund av vad de är alla sorterade i tre volymgrupper:

 • ansikts: öga ögon, blinkar, blinkar, fingrar och andra handlingar där ansiktsmusklerna är förlovade
 • röst: förbannelser, uttryckta utan önskan för det, skrika ut enskilda bokstäver, stavelser, fullständiga ord och till och med meningar, ljud eller slutningar av fraser som just har hörts;
 • Extremiteterna: rubbning i handen, något ben, klappande palmer, tugging och dans, studsning och saker.

Tecken på patologi

Varför rinner tummen på högra sidan och hur man behandlar fästet?

Det faktum att han kramar tummen på sin högra eller vänstra hand, kan en person lära av andra, för för honom är denna handling ganska kapabel att förbli osynlig och obetydlig. Människor känner inte till tillvägagångssättet för muskelkontraktion, och kan bara styra det i undantagsfall, och sedan för en kort stund.

Normalt tränger muskeln mer när patienten är nervös eller väldigt trött i det fysiska planet. Vid tidpunkten för känslomässig stabilitet och viloperiod försämras sammandragningarna och blir sällsynta.

Tuggning av höger eller vänster extremitet påverkar inte produktiviteten, mentala förmågor eller CNS-aktivitet som helhet. Det enda de skadar är en minskning av självförtroende, undertryckande av det psyko-emotionella tillståndet, onödig uppmärksamhet hos andra, deras förlöjliga och fördömande. Barn är mycket mer mottagliga för de sistnämnda två faktorerna, och därför är det i täppningstankar markant ökat i dem.

Terapeutiska åtgärder

Beroende på orsak av sammandragningar, och om fingret drar sig på ena sidan, snarare än huvudet eller underbenet skakar, väljer doktorn lämplig behandlingsteknik.

Vanligtvis består det av att ta mediciner som normaliserar tillförseln av hjärnan med blod, sedativa och läkemedel med en neurotoxisk effekt. Den senare har förmågan att blockera nerven, och ett tag för att eliminera synliga symtom på en ficka.

En stor roll spelas av parallell passage av psykoterapeutiska sessioner, maximal rörlighet, entusiasm för gärningen och avlägsnande från negativa tankar / stresskällor.

Folkmetoder

Varför rinner tummen på högra sidan och hur man behandlar fästet?

Våra förfäder sökt också efter anledningen till att deras ögon, fingrar eller hela benet ryckte.

Som det antas var denna sjukdom “från nerver“Och därför att behandla det togs med buljonger av valerianrot och myntete, lokala kompresser baserade på kamille och melissa infusion, fysisk arbetskraft och vila.

Det är möjligt att deras arbete är värt att göra i det moderna systemet för behandling av tics.

Lite positivt

Om vågspänningen inte är någonting alls, är det möjligt att de är en hacker av något viktigt.

Enligt folktecken:

 • Den vänstra handens rubbande tumme signalerar den överhängande ockupationen av ledande position, den rätta – man måste förbereda sig för sorg;
 • När musklerna i vänstra ögonkontraktet är det nödvändigt att gråta, den rätta – att göra donationer till förmån för de fattiga;
 • Den skakande munen är av glädje, och det ringande högra örat är för välbefinnande;
 • Flyttande tunga – till en sorglig resa;
 • Den darrande kronan är sorglig nyheter från en vän;
 • Twitching tår på benen lovar en vinst.

Det är möjligt att du inte har en hemsk sjukdom, utan förmågan att förutsäga framtiden. Rådgör alltid med din terapeut och undvik stress, men de har fortfarande ingen fördel.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply