Paddestoelen-tweeling: hoe eetbaar en giftig van elkaar te onderscheiden | pangudownloads.com
Lekker koken

Paddestoelen-tweeling: hoe eetbaar en giftig van elkaar te onderscheiden

We hebben allemaal gehoord dat er een tweeling van eetbare paddenstoelen bestaat, waarvan het gebruik gevaarlijk kan zijn voor ons leven en onze gezondheid. Maar wat als u zich voor het eerst in het bos verzamelt en niet weet hoe u eetbaar en giftig van elkaar kunt onderscheiden? Dat is waarom we vandaag zullen vertellen hoe echte paddestoel-tweeling eruit ziet.

En we zullen het hebben over vliegenzwammen, zwerende schimmels en schubben. Laten we het hebben over wat voor soort paddestoelen ze het vaakst worden verward.

Gevaarlijk voor de gezondheid van een dubbele witte schimmel

We hebben allemaal gehoord over de witte schimmel, die als een standaard wordt beschouwd. Paddenstoelenplukkers evalueren hun bijvoorbeeld vaak “Harvest” op nummer Maar helaas, als je een leek bent, kan dit soort gemakkelijk worden verward met gal. Dus laten we begrijpen hoe we onze gezondheid kunnen behouden.

Paddestoelen-tweeling: hoe eetbaar en giftig van elkaar te onderscheiden

We hebben al besloten over de naam van een gevaarlijke dubbele witte schimmel. Laten we nu eens kijken hoe we het van het origineel kunnen onderscheiden. Allereerst moet je aandacht besteden aan de voet.

Als het gelijk bedekt is met een lichtgaas, is het hoogstwaarschijnlijk slechts een witte paddestoel. Maar als het raster donker is en zich alleen op de bovenkant van het been bevindt, moet dit exemplaar van dichterbij worden bekeken. Gebruik een kleine incisie op het been om er zeker van te zijn dat de witte schimmel voor je staat of niet.

Als de pulp enkele minuten na het snijden wit blijft, heb je een uniek eetbaar product. Maar als het vruchtvlees roze is geworden, dan is dat zo “Harvest” Het is de moeite waard om onmiddellijk weg te gooien, omdat je de gemene schimmel hebt kunnen rippen.

Trouwens, een andere dubbel van de witte schimmel is satanisch. Het onderscheidende kenmerk is een roodachtig gaas over het hele been en een rode buisvormige laag. En een paar minuten na de snee kan het vlees donkerpaars worden.

Gevaarlijke paddestoel dubbele paddestoel

Deze soort wordt meestal verward met witte vliegenzwam. En hij is, zoals je weet, behoorlijk gevaarlijk voor ons leven.

De verschillen tussen champignon en witte vliegenzwam zijn als volgt:

Paddestoelen-tweeling: hoe eetbaar en giftig van elkaar te onderscheiden
  • champignon

1. Eivormige hoed. Het vlees heeft een aangename geur. Na een aanraking kan de hoed geel worden;

2. Borden roze of lichtrood. Ze kunnen donkerbruin zijn;

3. Been heeft een cilindrische vorm, breder dichter bij de basis. Ongeveer in het midden van het been bevindt zich een kleine witte cirkel met een geelachtige coating.

  • Witte Amanita

1. De hoed helemaal bovenaan is rond-conisch van vorm, dichter bij de bodem wordt hij meer uitgespreid. Het vlees van de dop heeft een onaangename geur;

2. De platen zijn erg gratis. Meestal zijn er witte kleuren. Ze kunnen ook lichtroze zijn;

3. Been dun, in de buurt van de basis licht opgeblazen. De ring op het been is vrij breed van strepen.

Als u weet over dergelijke onderscheidende kenmerken, zal de kans op het consumeren van een giftig product veel kleiner worden. Nu begrijpt u dat u alle paddestoelen zorgvuldig moet overwegen, zodat de mand geen gevaarlijk gewas is.

Paddestoelen-tweeling: hoe eetbaar en giftig van elkaar te onderscheiden

Trouwens, witte paddenstoelen behoren tot de bleke paddenstoelen. En ze kunnen veel praten over de gevolgen van vergiftiging. Het feit dat alle tekenen van vergiftiging bleek paddestoel kan verschijnen na een tijdje na de consumptie ervan in voedsel. Het is om deze reden dat mensen vaak niet eens onmiddellijk onthouden wat ze aten. En helaas hebben ze in de meeste gevallen niet genoeg tijd om de nodige hulp voor vergiftiging te bieden. Daarom moet je heel voorzichtig zijn bij het verzamelen van knappe bosmensen.

Giftige paddenstoel

Opynki is ook heel populair bij fijnproevers. En meestal worden ze verward met een vals-grijs kersengeel. In feite lijken deze twee schimmels echt op elkaar. Als u er dus niet 100% zeker van bent dat u een nuttig product in de winkelwagen stopt, is het beter om deze helemaal niet aan te raken.

Paddestoelen-tweeling: hoe eetbaar en giftig van elkaar te onderscheiden

Op dit moment een crème of honinggele hoed. De geur van de pulp is best aangenaam.
Borden zijn ook lichtgeel of crème. De steel aan de basis kan bruin, zwart of bruin zijn. En op de top is het been wit. Als u het in uw hand neemt, moet het been fluweelachtig aanvoelen.

Valse beoordelingen worden onderscheiden door een grijsgele hoed met een roodachtige stip bovenop. Platen zijn ook grijsgeel of groenachtig. Been heeft dezelfde lichtgele kleur.

Tekenen van vergiftiging met valse paddenstoelen

Zoals je al hebt begrepen, is het niet moeilijk om eetbare en giftige paddenstoelen te mengen. Daarom is het noodzakelijk om duidelijk te weten wat de gevolgen van vergiftiging kunnen zijn. Zodat u alle negatieve symptomen tijdig kunt opmerken en naar de dokter kunt gaan.

De belangrijkste symptomen van dergelijke vergiftiging zijn dus:

  1. Ernstige misselijkheid en braken;
  2. Aanzienlijke buikpijn en diarree;
  3. Hoge temperatuur. Hoewel dit teken individueel is, omdat iemand met een temperatuur van 37 graden niet uit bed kan komen;
  4. Handen en voeten worden koud.
Paddestoelen-tweeling: hoe eetbaar en giftig van elkaar te onderscheiden

Sommige functies zijn vergiftiging met vliegenplaatjes. In dit geval kunt u dergelijke tekenen van vergiftiging opmerken als delirium, het verschijnen van hallucinaties of de manifestatie van een staat die vergelijkbaar is met waanzin.

Dergelijke symptomen kunnen zelfs na anderhalf tot twee uur na het eten van het vergiftigde voedsel verschijnen. Wanneer de eerste symptomen optreden, moet u onmiddellijk een arts of een ambulance bellen. Als je een tijdje op een arts moet wachten, probeer dan altijd te liegen en veel warm water te drinken.

Zo voorkom je de verspreiding van gif door alle weefsels in het lichaam.

Tussen haakjes, er is een risico op vergiftiging en eetbare paddenstoelen. Maar dit kan alleen gebeuren als u ze niet goed wast. Hier is de kwestie dat de grond sporendragers kan bevatten, die de oorzaak zijn van een dergelijke ernstige ziekte als botulisme. Tekenen van deze ziekte zijn volledige of gedeeltelijke slechtziendheid, hoofdpijn, convulsies of moeite met ademhalen.

Aandacht alstublieft! Als u ten minste twee van alle vermelde symptomen opmerkt, moet u onmiddellijk een arts raadplegen. De gevolgen kunnen immers zeer negatief zijn.

Zoals je kunt zien, kunnen dergelijke geschenken van het bos ons leven enorm bederven. En met ongunstige gebeurtenissen, kan dergelijke vergiftiging een dodelijke afloop hebben. Daarom, voordat er een paddenstoel is, moet u ervoor zorgen dat deze niet-toxisch is.

Als je niet zo’n zelfvertrouwen hebt, dan is het de moeite waard om je “oogst” te tonen aan goed geïnformeerde mensen of het weg te gooien van de zonde. Wees gezond! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

49 − 47 =

Adblock
detector