Matlagning välsmakande

Ett bra alternativ till butikskorgen: vi lär oss att torka kött hemma

Du kan äta jerky kött i vardagen, samt servera på ett festligt bord. Recept tillåter användning av fläsk, nötkött och fjäderfä. Det finns många olika recept, vilket innebär att alla kan välja det lämpligaste alternativet för sig själva. Vill bara säga att processen är ganska noggrann, men resultatet är värt det.

Contents

Hur torkar köttet i saltlösningen hemma?

Det här alternativet är det mest populära, eftersom det inte behöver speciella enheter, och smaken av slutprodukten är helt enkelt otrolig. Också en liten lista över nödvändiga ingredienser.

För att förbereda denna maträtt på landsbygden, bör du ta sådana produkter: en fläsk, salt, fjälllöv, kryddnejlika, torkade örter, doftande och röda paprika.

Steg för beredning:

Ett bra alternativ till butikskorgen: vi lär oss att torka kött hemma
 1. Först, förbereda en saltlösning, för vilken sätta saltet i vattnet med en hastighet av 1 liter 4 msk. skedar med en glid av salt. Sätt i några laurelblad, kryddnejlika och paprika. Sätt på en spis och koka. Därefter svalna koksalt och stam. Observera att det måste finnas en marinaden mycket;
 2. Skölj köttet i rinnande vatten och skicka det till en kyld saltlösning. Stäng behållaren med lock och kyl i 3 dagar. Under denna tid måste du vända två gånger om dagen varje dag. Om du använder en liten bit, kommer det att vara 24 timmar.
 3. Vid slutet av perioden, ta bort biten och torka den med en pappershandduk. Lägg sedan det under belastningen i en timme för att ta bort eventuell kvarvarande vätska. Det är bäst att göra detta på ett lutande plan;
 4. Ta fläsk och blanda det försiktigt med en blandning av torra kryddor från alla håll. Det är viktigt att kryddans sammansättning nödvändigtvis inkluderade rödpeppar, eftersom det är ett bra konserveringsmedel;
 5. Piece wrap med ren gasbind och lämna i en vecka i en stängd kastrull på den nedre hyllan. Efter tiden, ta ut fläsk, rulla åter i kryddor och linda den med en ny gasbindning. Nu måste det hängas i ett välventilerat rum. Om du bestämmer dig för att torka köttet på sommaren, kommer balkongen eller loggen vara en idealisk plats. Efter 2 veckor kan du njuta av den färdiga produkten.

Hur torkar köttet i en elektrisk torktumlare?

Om du har den här fina apparaten, är processen för att förbereda det ursprungliga mellanmålet förenklat. Tack vare användningen av marinaden är smaken otroligt. För att tillfredsställa alles preferenser kommer vi att laga mat från tre slags kött.

För detta recept måste du förbereda sådana produkter: kalvkött (njurdel), fläskkött, kycklingfilé, sojasås, olivolja, senap i korn, citronsaft, salt och socker. Antalet ingredienser beror på dina egna smakpreferenser, så någon gillar en mer söt smak, och någon är skarp.

Steg för beredning:

Ett bra alternativ till butikskorgen: vi lär oss att torka kött hemma
 1. Skär alla tre köttstycken i plattor som inte är tjockare än 1 cm.
 2. För att förbereda marinaden måste du kombinera de övriga ingredienserna och blanda allt grundligt tills det är smidigt.
 3. Placera kalvköttet i en skål, häll marinaden och blanda med händerna. Lämna allt för en timme;
 4. När tiden har gått, placera bitarna på pallarna. Välj läge i eltorken «Hög» 60 grader. Processen tar cirka 5,5 timmar. Därefter blir bitarna plastiska och mjuka. De kan användas i sallader, snacks eller helt enkelt äta separat. Om du vill laga mer torrt kött kan du öka koktiden.

Hur torkar du köttet ordentligt i ugnen?

Kött, kokt på detta sätt, lagras tillräckligt länge och det kan tas med dig på vandringar. Processen är enkel och kan hantera den, om så önskas, även en nybörjare kock. Antalet beståndsdelar beräknas på 6-8 portioner.

Matlagning jerky kött, med följande uppsättning produkter: 900 g nötkött filén, 40 ml Worcestershire-sås, 1 ml Tabasco, en tesked socker, chili och torkad vitlök, och ytterligare 30 ml sojasås, 6 enbär, och en annan 2 tsk paprika, svartpeppar, och .. koriander.

Steg för beredning:

Ett bra alternativ till butikskorgen: vi lär oss att torka kött hemma
 1. Nötkött rekommenderas att frysa i förväg så att det är lättare att skära. Skivorna ska vara 0,5-0,7 mm tjocka;
 2. För att förbereda marinaden, blanda alla övriga ingredienser, blanda och lägg skivor av nötkött där. Lämna allt i 40 minuter;
 3. Ta träspettarna och slå bitarna. Som ett resultat bör du få improviserade spettar, på vilka bitar av nötkött hänger. Häng dem på ett galler och lämna ett tag över bakplåten för att avlägsna överskott av fukt.
 4. För att torka kött behöver du först en timme med en behandling “Konventionen” vid 80 grader, och sedan sänka temperaturen till 50 grader och koka i 3-4 timmar.

Italienskt recept – hur man torkar hemma kött

I italiensk mat är det vanligt att använda mycket kryddor som gör olika rätter otroligt aromatiska och välsmakande. Detta recept har flera knep att överväga.

Att förbereda en maträtt hemma borde förbereda sådana produkter2,2 kg fläsk hals, 750 g av saltet, en flaska äppelcidervinäger, vitlöksklyftor 4, olika typer av peppar, koriander korn, paprika, chili, vitlökspulver, stjärnanis och en tsk torkad rosmarin ..

Steg för beredning:

Ett bra alternativ till butikskorgen: vi lär oss att torka kött hemma
 1. Ta ett långt fartyg, till exempel en kammussla och sätt svin där. Topp med ett tjockt lager salt och skicka till kylskåpet i 3 dagar. Ta sedan ut en bit och tvätta den i rinnande vatten;
 2. Det är dags att göra en pickle – en albat. För att göra detta, sätt ättika 1 msk. en sked salt, svartpeppar, rosmarin och en vitlökpress genom pressen. Sätt fläsk i det och dra det bra. Det är värt att notera att detta recept kan användas både på sommaren och på någon annan gång på året.
 3. För att förbereda pulvret, kombinera koriander, en blandning av paprika och kar. Blanda den resulterande blandningen i en murbruk. Kombinera den med en handfull salt och rosmarin. Fläsk ut och torka det med en pappershandduk, och rulla sedan i det beredda pulvret på alla sidor. Vik en bit av pergamentpapper, vilket ger en rundad form. När pergamentet blir vått måste det ändras. Vyalim köttar därför i en månad i kylskåpet. Glöm inte att byta pergament. Vid slutet av perioden anses produkten vara klar.

Hur torkar köttet på ett rustikt sätt?

Den mest kända byfågeln är ankan, som också kan torkas, få ett originalt mellanmål. Män älskar det med öl. Anka bitar kan användas i sallader och snacks.

För detta recept bör du förbereda sådana produkter: 3 bröst, stort havssalt, paprika, timjan, basilika och 0,5 msk. konjak.

Steg för beredning:

Ett bra alternativ till butikskorgen: vi lär oss att torka kött hemma
 1. Bröst bör vara ordentligt förberedda, för vad de sköljer, rengör från huden, fettet, filmerna och
  andra onödiga delar. Tvätta igen, och torka sedan med pappershanddukar;
 2. Ta en kastrull – den skickar ett stort salt och slipad peppar. Häll i konjak. Det är dags att lägga en anka i marinaden och strö salt, peppar och örter på toppen. Täck behållaren med ett lock eller matfilm och kyl det i en halv dag;
 3. Ta sedan bort brösten, skölj dem i rinnande vatten och torka dem med pappershanddukar. Försiktigt linda in dem i en ren bit gasbinda och plats i kylskåp i cirka ytterligare 12 timmar. Kan Ankan ätas, men om du vill få en torr produkt, sedan lämna den i kylskåpet för ett par dagar.

Oavsett vilket recept du väljer kommer resultatet att bli en mycket god köttprodukt, vilket kommer att vara ett utmärkt alternativ till skadlig korv.

När du har förberett den ruskiga, kommer du säkert att inkludera sitt recept i listan över dina favoriträtter. Kock för skojs skull!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply