Matlagning välsmakande

Vi lagar bläckfisken: hur mycket ska du laga barnet?

Mode för rätter från alla sorters marina invånare kom till hemmaplanet relativt nyligen – bara för 20-25 år sedan. På hyllorna av butiker förekommit ett brett spektrum av olika skaldjur: räkor, bläckfisk, musslor, krabbor.

Men den mest populära (och överkomliga i priset) marin produkt är bläckfisk.

Köttet av denna skaldjur är mycket uppskattat av gourmer för delikat smak, och nutritionists är inte trött på att prisa produkten för dess rikedom med värdefulla näringsämnen. Det är sant att alla dessa egenskaper hos produkten från havsdjupen behålls på villkor av friskhet och korrekt matlagning. Hur man rätt och snabbt lagar bläckfisk: hur man skalar dem, hur mycket man ska laga, vilka tricks som finns i processen med att laga skaldjur, försök att hantera dessa gastronomiska problem tillsammans.

Contents

Att lära sig att välja en kvalitets- och fräsch produkt

Till en början bör en viktig hemlighet komma ihåg: om du köper bläckfisk, gammal eller dåligt lagrad, kommer inga kulinariska tricks att hjälpa till.

Vi lagar bläckfisken: hur mycket ska du laga barnet?

Köttet från blötdjur kommer inte bara att förbli styvt, men det kommer att ha en uttalad och obehaglig eftersmak. Så du behöver lära dig att välja bläckfisk kött till ditt bord korrekt.

I hushållsaffärer kan du ofta hitta frysta slaktkroppar av en blötdjur.

Det är oerhört viktigt att marknaden observerar alla regler för lagring av frysta och kylda produkter, eftersom om bläckfiskens massa först avfrostas och sedan frysas igen, börjar den smaka bittra och obehagliga. Om du lagar dåligt lagrade slaktkroppar kommer köttet helt enkelt att bryta in i fibrerna i varmt vatten, medan kokning kommer att bilda ett rikligt skum med en obehaglig lukt. Därför, avsikt att köpa skaldjur, var uppmärksam på dess utseende.

Blötdjurens slaktkropp ska vara tät, från ovan kommer färgen att vara lite rosa, ibland kan den vara brun eller med en liten lila nyans. Inuti har havsreptilens kött en ljus vit färg.

Obs! Om du ska köpa fisk och skaldjur i affären, föredra oöppnade slaktkroppar. Det är självklart möjligt att laga bläckfisk snabbare i en ren och förberedd form, men det är av den övre hudens färg att fräschen av produkten kan bedömas. Om blötdjurens hud är grå eller gul är produkten klart inaktuell.

Nu när du vet hur man köper en ny fisk och skaldjur till bordet kommer vi att förstå hur man förbereder en bläckfiskskada för matlagning.

Hemligheter om snabb rengöring av skaldjur

Eventuella recept som berättar hur man lagar bläckfisk och hur många som ska laga matar innebär att skaldjur ska förberedas preliminärt. Om havsreptilen inte rengörs av film – det blir tufft och smutsigt. Slaktkroppen rengörs extremt enkelt – häll dem med kokande vatten eller dopp dem bokstavligen i en minut i kokande vatten. Filmen på blötdjurkrullarna och dess rester kan lätt avlägsnas under tvättning av produkten under kallt vatten.

Glöm inte att du behöver frigöra massan, inte bara från filmen, men också från plattorna inuti, och ta bort den hårda skalen från vingarna.

Koktips

Om du inte vet hur man lagar frusen bläckfisk ordentligt och hur mycket du ska laga mat, kan tipsen i det här avsnittet hjälpa dig att klara uppgiften och göra en väldigt läcker och hälsosam produkt.

Det viktigaste du behöver komma ihåg är att laga mat, det vill säga, koka köttet av skaldjuret inte mer än två minuter. Om massan smälts, kommer den i den färdiga formen att likna gummi. Signalen om kött från en marinreptil är färg – om köttet blir vit är produkten klar!

Låt oss ge en mer användbar rådgivning: lägg aldrig alla slaktkroppar i kokande vatten på en gång: laga en eller två saker åt gången. När du pre-brygger produkten, var noga med att använda kryddor: så i färdig form ska skaldjur bli ännu bättre. Du kan lägga i en panna med kokande vatten doftande peppar, kryddnejlika, dill, en blandning av olika paprikor, persilja gröna. När du väljer kryddor, vägledas av recepten genom vilka du ytterligare förbereder skaldjur.

Köttmetoder för kött

En enkel metod för skaldjur som kokar i sin helhet består av följande steg:

Vi lagar bläckfisken: hur mycket ska du laga barnet?
  • Koka i en stor kastrull rätt mängd vatten;
  • Salta vätskan, tillsätt kryddor och kryddor till smak.
  • Lägg en eller två slaktkroppar i kokande vatten.

Anteckna tiden och laga produkten i högst 2 minuter.

Dra ut den beredda massan och lägg den på en kolv.

Termisk behandling av produkten kan göras på annat sätt: Häll två liter vatten i en panna, salt och krydda med kryddor. Låt vattnet koka och lägg skaldjuret i det. Täck pannan och ta bort från värmen. Vänta i ca 10 minuter och under denna tid kommer havsbastens kött att förberedas och blir mjuk och mild, och på grund av att vattnet svalnar gradvis, är du garanterad att inte smälta fisken.

Om du har ersatt köttet från blötdjuren i brand och det har blivit tufft, kan du hjälpa katastrofen. Lägg bläckfisken i en kastrull med kokande vatten och simma igen på elden. Det är sant att laga den här tiden är lång – minst en halvtimme, och helst en timme. Köttet blir mjuk, men det blir 2 gånger mindre och naturligtvis kommer de flesta vitaminerna och de värdefulla matelementen att kokas från det.

Rekommendationer för beredning av tentakel och ringor

Bläckfisk i butiker säljs inte bara i ett stycke, på hyllorna kan du se både ringar och tentaklar av havsreptilen. Hur lagar du bläckfisk i den här formen? Låt oss lyssna på råd från erfarna kockar.

Hur man förbereder frysta bläckfiskringar? Denna fråga kommer säkert att uppstå för konsumenten som köpt förpackningen av den frusna produkten för första gången.

Förberedelsen måste börja med fullständig avfrostning av fisk och skaldjur. Avfrostning ska vara ett naturligt sätt, det vill säga vid rumstemperatur. Då sköljs ringarna i en riklig mängd kallt rinnande vatten. Sprid sedan de tvättade ringarna i en kolv. Koka i vattnet i en liten kastrull. Så snart det kokar, hälls vätskan, tillsätter kryddor och lövblad. Häll sedan tvättade ringor. Håll muskelringarna i kokande vatten i högst 20 sekunder.

Till anteckningen: Gourmeter kokar ringar av en havsreptil inte bara i vatten utan även i öl, vin och mjölk. Det antas att sålunda förvärvar produkten en känslig och delikat smak.

Processen med matlagnings tentacles kommer att se lite annorlunda ut. Tentaklarna står något billigare än helprover, men de ger inte köttet på slaktkroppen. Från tentaklerna kan du laga äkta kulinariska mästerverk – från sallader till delikat delikatess, shish kebab. Du behöver bara veta hur man korrekt förbereder bläckfiskens tentakel.

Vi lagar bläckfisken: hur mycket ska du laga barnet?

Först måste du rengöra produkten.

För att göra detta lägger du tentaklerna i trettio sekunder i kokande vatten. Skölj och skölj sedan under kallt vatten, avlägsna resterande film från skaldjur. Lägg en kruka med vatten på elden, förbered en buljong för att laga mat, tillsätt salt och kryddor till vätskan, lägg tentaklerna, sätt tillbaka buljongen och koka bort den från elden. Låt produkten stå i 15 minuter i kokande vatten.

Tentaklarna är klara, så kan du fortsätta enligt receptet för att laga maträtten du har valt.

Från denna del av skaldjuren är det möjligt att förbereda lätta sallader, lätt betande skaldjur i citronsaft med aromatiska örter, tentaklerna kan stekas både i ren form och i smet.

Utsökt mat och en trevlig aptit!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply