Matlagning välsmakande

Vi lagar brödsmulor och brödsmulor hemma

Erfaren hemmafru vet att koteletter, fisk och andra produkter i brödsmulor är mycket välsmakande. En gyllene crusty skorpe och en saftig anbud fyllning kommer inte lämna någon likgiltig. Men ibland är brödsmulor inte till hands. På grund av detta bör du inte åsidosätta förberedelsen av en aptitretande kyckling eller grönsaker med en skorpa. Varje hemmafru borde veta hur man gör brödsmulor hemma.

Köpt smulor kommer aldrig att jämföras med inhemska croutoner. Dessutom behöver du inte kasta ut gammalt bröd. Framställning av brödsmulor kräver inte mycket ansträngning och tar inte mycket tid.

Bakade brödsmulor

Franska “Panering” medel “Stänk med brödsmulor”. Brödsmulor är inte nödvändiga för att köpa, de kan göras hemma om brödet är kvar. Detta är inte bara ekonomiskt men också användbart – du kommer att vara säker på produktens kvalitet.

Hur kan jag göra brödsmulor från en bröd?

Torka det i ugnen eller mikrovågsugnen. Överdriv inte, efter 5-7 minuter kan du få det. Mala den torra brödet för hand fungerar inte, så du behöver en mixer. Efter krummen, som erhålls från brödet, hälls i en behållare eller en speciellt förberedd speciallåda.

Om du inte har en blender, använd en annan metod. Smaka brödet i en skål och torka i en mikrovågsugn eller ugn i högst 5 minuter. Varje minut måste de blandas, så de brinner inte.


Delar ska inte vara för svåra, för att du måste krossa dem. Om du vet hur du kan göra brödsmulor i en mikrovågsugn, då kan du när som helst skona familjen med läckra rätter med krispig skorpa.

Rågsmulor

Kakor från svartbröd ger köttbullarna och nuggets en pikant smak. De kan alterneras med vit för att diversifiera smaken av rätter.

Hur man gör brödsmulor från bröd?

Det här är inte svårt alls:

  • Ugnen värmer upp till 150 grader;
  • Lägg bitarna av bröd på ett bakplåt i ett lager;
  • Torka dem i 10 minuter, vrid dem över till andra sidan och håll i ugnen i 10 minuter;
  • Mala brödet i en mixer och strö krutonger i skålen.

Om du har en matprocessor kan du enkelt räkna ut hur man gör brödsmulor hemma.

Sätt bitarna i skörden och hugga till önskad grad. För att förbättra smaken kan du lägga till lite olivolja, salt eller vitlök. En speciell doft är fäst vid basilikan. Stek på hög värme i ett par minuter, rör om ständigt.

Matlagningstips

I stor utsträckning påverkar brödtypen smaken och aromen av kex. Rågsmulor har en mer intensiv smak. Du kan blanda svartvitt bröd.

För fisk och kött, använd grovslipning, och för kycklingfiléer och grönsaker är det bättre att ta små smulor. Breading används för stekning och kräver ganska mycket olja. För att göra maten mer användbar, efter att ha lagat mat, sätta skivorna och nuggets på en pappersservett – det kommer att absorbera överflödigt fett.

Rätter med krispig skorpa är bättre att äta omedelbart. Så skickligt du inte lagade mat, efter ett tag kommer det att sluta knäcka. Om du inte har en mixer och en matberedare kan du hoppa över bitar av bröd genom köttkvarn. För att göra en mycket liten smula, torka det sneda brödet genom en sil.

Ibland klagar älskarinna att kakor har en inaktuell lukt. Du kan undvika detta problem om du lagar bröd på rätt sätt. När du redan har köpt en ny loaf, lägg inte det återstående brödet i brödlåset och släng det inte i en väska. Det måste skäras i bitar och vikas på en bakplåt. Sätt det på ett ställe där det inte kommer att störa dig: i mikrovågsugnen, på bordet eller sätt det i skåpet. Skydda med gasbindning – då kommer inte kvävet att kvävas. Stycken torkar snabbt ut, och om några dagar samlar de sig tillräckligt för att göra kex.

Nu vet du hur man snabbt gör aromatiska brödsmulor. Håll inte smulorna i en plastbehållare – de kommer att förvärva en inte mycket aptitretande arom. Vik dem i en linnen påse för att hålla dem färskt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jessiet 28.06.2024 at 12:40

    Great read! The depth and clarity of your analysis are impressive. If anyone is interested in diving deeper into this subject, check out this link: DISCOVER MORE. Looking forward to everyone’s thoughts!

  • Leave a Reply