Tarwezemelen: nuttig voor schoonheid en gezondheid | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Tarwezemelen: nuttig voor schoonheid en gezondheid

Onlangs is een gezonde levensstijl populair geworden, waarbij het gaat om het gebruik van heilzame natuurlijke producten. Deze omvatten tarwezemelen – een rijke bron van vezels, micro- en macro-elementen, noodzakelijk voor de volledige werking van ons lichaam.

Tarwezemelen: nuttig voor schoonheid en gezondheid

Ze zijn een bijproduct van de maalindustrie en werden tot voor kort uitsluitend gebruikt als grondstof voor veevoer. De afgelopen jaren adviseren voedingsdeskundigen met goede voeding in het menu om gekiemde tarwe en tarwezemelen te introduceren. 

Wat is nuttig voor tarwezemelen?

Tarwezemelen is de schil van granen, verwijderd tijdens de verwerking van graangewassen. Een dergelijke verwerking maakt de gezuiverde producten aantrekkelijker, maar ontneemt ze tegelijkertijd vele nuttige eigenschappen. Allereerst is het graan na het verwijderen van de fruitschaal ontdaan van vezels, een groot aantal vitaminen en veel mineralen.

Zeker, brood, gebakken van geraffineerde granen, is veel smakelijker, maar het levert geen voordelen op voor het lichaam. Integendeel, als gevolg van het dagelijks gebruik van het gezuiverde product verhoogt het risico op diabetes, hart-en vaatziekten, galstenen, dysbiose, zwaarlijvigheid, dikke darm en rectum kanker.

Daarom raden voedingsdeskundigen van over de hele wereld mensen aan om in de dagelijkse voeding volkorenproducten te introduceren, waartoe de tarwegranaten behoren. 

Het gebruik van tarwezemelen, in de eerste plaats, is dat ze een rijke bron van vezels zijn, vitamine A, B, E. Fiber helpt de darmen te reinigen, verbetert het verteringsproces.

Vitaminen van groep B nemen deel aan alle stofwisselingsprocessen en hebben een gunstige invloed op de hemopoëse. Ze reguleren ook de activiteit van het spijsverterings-, spier-, cardiovasculair, zenuwstelsel en normaliseren de hormonale balans.

Schelpen van tarwekorrels zijn ook nuttig omdat ze het proces van weefselregeneratie versnellen, de conditie van de huid, het haar en de nagels verbeteren. Wanneer ze regelmatig worden gegeten, wordt de immuniteit versterkt en het gezichtsvermogen verbeterd. In de samenstelling ervan zijn, naast vitamines en vezels, spoorelementen zoals zwavel, mangaan, zink, koper en jodium opgenomen. 

De genezende eigenschappen van tarwezemelen

Vanwege de rijke samenstelling van schelpen van tarwe, worden ze aanbevolen voor medische en preventieve doeleinden. Ze dragen bij tot de verwijdering van schadelijke stoffen, zouten van zware metalen, slakken uit het lichaam.

Het is bekend dat de voedingsvezel van tarwe bijdraagt ​​aan het harmonieuze werk van het spijsverteringsstelsel, dus het gebruik van tarwezemelen met constipatie en dysbacteriose wordt als effectief beschouwd.

Bij het behandelen van constipatie, kunt u deze recepten gebruiken:

 • Twee eetlepels tarwegranaten gieten een glas hete melk, wikkel het in een warme handdoek, laat het een uur staan. Het bereide mengsel moet ‘s morgens op een lege maag op 1 lepel worden gegeten, totdat de darmen werken;
 • Een glas kokend water, giet 4 eetlepels van de rest van de gezeefde bloem, aandringen voor vier uur. Zeef, voeg een lepel honing toe, drink op een lege maag;
 • Wanneer je constipatie behandelt, kun je dit genezende product in droge vorm eten, te beginnen met een halve theelepel drie keer per dag, afspoelen met water. Geleidelijk aan moet de hoeveelheid ervan worden verhoogd om drie eetlepels drie keer per dag te gebruiken;
 • Spoel een glas graanschelpen goed af, giet een liter kokend water en kook ongeveer een uur. Afkooksel om te filteren, voeg sap toe van een halve citroen en drink 3 keer per dag. 
Tarwezemelen: nuttig voor schoonheid en gezondheid

De brosse infusie helpt om te hoesten met bronchitis. Om het ontstekingsproces te behandelen, kunt u een dergelijke infusie bereiden: spoel 400 gram zemelen, giet 1,5 liter water, houd een halfuur aan, zeef en drink de hele dag in de vorm van thee.

Zo’n therapeutische drank verlicht ontstekingen, vermindert hoestaanvallen en helpt sputum. Als het nodig is om de hoest van een kind te genezen, voeg dan wat honing toe om de smaak van de infusie te verbeteren. Een dergelijke oplossing zal effectief zijn bij tonsillitis, laryngitis, faryngitis en longontsteking.

Toepassing van zemelen in cosmetica

Nuttige eigenschappen van graanshells geven ons de mogelijkheid om ze te gebruiken, niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor schoonheid. Een paar jaar geleden wisten mensen tarwezemelen te nemen bij de behandeling en het herstel van het lichaam. Dit product wordt ook veel gebruikt in de cosmetica voor thuis om de conditie van de huid en het haar te verbeteren.

Om rimpels, puistjes en de elasticiteit van de huid te voorkomen, raden schoonheidsspecialisten niet alleen aan om het product binnen te gebruiken, maar ook om cosmetische maskers te maken. Om rimpels kwijt te raken, pond 1 dooier met 5 g gezeefde bloemresten, voeg een lepel water toe, breng op gezicht aan, spoel na 15 minuten met warm water.

Voor elk type huid kun je dit voedende masker gebruiken: smelt in een waterbad 2 eetlepels honing, voeg 2 eetlepels restjes van gezeefd bloem en sap uit een halve citroen toe. Draag het mengsel op je gezicht, laat het 30 minuten weken en spoel af. 

Om het haar te versterken en te verbeteren, is het handig om het hoofd te wassen met een bouillon van zemelen. Om de bouillon voor te bereiden, hebt u 250 g product nodig, giet twee glazen water, breng aan de kook, laat 10 minuten in de fik, laat gedurende een uur een infusie achter. Haar overvloedig bevochtigen met medicinale middelen, op een warmhouddop zetten, na een half uur wassen met warm water. 

Toepassing van het product voor gewichtsverlies

Wheaten schelpen – een van de effectieve middelen voor het verliezen van gewicht, die meer recentelijk begon te gebruiken. Dieetkenmerken van het product zijn te wijten aan het lage caloriegehalte van tarwezemelen – 165 kcal.

Ook is het proces van afvallen te wijten aan het reinigen van de darm van schadelijke stoffen, evenals verhoogde activiteit van het spijsverteringsstelsel en alle metabolische processen in het lichaam. Om af te vallen, is het wenselijk om een ​​natuurlijk product te gebruiken dat is verkregen tijdens de verwerking van graan in de productie. 

Als u besluit om overgewicht te voorkomen, volstaat het om slechts 2 eetlepels van dit natuurlijke product per dag te gebruiken, met voldoende water. Veel vrouwen en meisjes die graag dun willen worden, passen een dieet van zemelen toe dat 3-4 weken duurt.

De eerste twee weken moet je een halve lepel per dag eten, daarna neemt de dosis toe tot 1 theelepel. Een goed effect wordt bereikt door verschillende dieetproducten te mengen, bijvoorbeeld de residuen van gezeefd bloem met kefir, omdat de calorische waarde ervan minimaal is. 

shell korrels worden vaak gebruikt om overgewicht bij diabetes te bestrijden, omdat de vezels, die deel uitmaakt van het product vertraagt ​​de vertering van koolhydraten, waardoor een toename van glucosespiegels. Bovendien zorgt vezel, die in de maag toeneemt, voor een gevoel van verzadiging, met uitsluiting van de mogelijkheid van overeten, wat vaak voorkomt bij diabetes mellitus. 

Bran in koken

Zemelen voor gewichtsverlies kan worden gebruikt bij de bereiding van eenvoudige gerechten.

Pompoen en zemelenbraadpan

Om dit handige voedingsgerecht te bereiden, hebt u de volgende producten nodig:

 • 300 g pompoen;
 • 5 el. l. water;
 • 6 el. l. water;
 • 50 g rijst;
 • 25 g tarwezemelen;
 • 2 eieren;
 • zout naar smaak.
Tarwezemelen: nuttig voor schoonheid en gezondheid

Voordat je de braadpan kookt, spoel je de rijst en laat je hem weken en een half uur in koud water weken. Pompoenrooster op een grote rasp, meng met rijst en zemelen, voeg water en zout toe, leg ze op een bakplaat, smeer ze in en bak ze 30 minuten op 180-200 ºС. Verwijder de bakplaat, giet de braadpan met eieren en melk en kook nog 10 minuten. Eet smakelijk! 

Cheese-cut cheesecake

Om ze te maken, neem je:

 • 60 g zemelen;
 • 40 gram harde kaas;
 • 100 g zure room;
 • 2 eieren;
 • 20 g suiker (indien gewenst).

Smetana breng aan de kook, vul het met zemelen en geraspte kaas, voeg eieren toe, slagroom met suiker. Kneed het deeg en vorm platte koeken, leg ze op een bakplaat, smeer ze in en bak ze een half uur op 200 ° C. Dergelijke gerechten diversifiëren niet alleen uw dieet, maar zullen ook het lichaam verbeteren!

Als u weet welke tarwezemelen goed zijn voor de gezondheid, moeten ze worden ingevoerd in uw dagelijkse voeding en uiteindelijk volledig worden vervangen door schadelijk voedsel.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

7 + 2 =