Kamomill från hosta: Förberedelser, användningsfunktioner och kontraindikationer | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Kamomill från hosta: Förberedelser, användningsfunktioner och kontraindikationer

Kamille till var och en av oss hör till de ständiga växterna i familjen Astropey, eller Complex. Denna blygsamma, men väldigt vackra och doftande blomma har många sorter – kaukasiska, gula, tunglösa, persiska, tyska, vita, trädgårdar …

Den mest kända och utbredda typen av växt – kamille läkemedel (eller, som det kallas också, apotek). Det används, som namnet antyder, för medicinska och kosmetiska ändamål.

Kamomill från hosta: Förberedelser, användningsfunktioner och kontraindikationer

Så är kamille ett mycket effektivt och säkert medel för att eliminera fermentationsprocesserna i tarmarna, minska huvudvärk, dilatera blodkärlen, bli av med sömnlöshet och ökad nätspänning. Kvinnans avkok av denna växt hjälper också till att minska smärta under menstruationen.

Och på grund av dess karakteristiska antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper används det ofta för förkylning för att bota både barn (även barn) och vuxna.

Vi kommer att ta reda på om kamille verkligen hjälper till att bli av med hosta och hur det behöver kokas och konsumeras.

Användbara egenskaper hos kamomill

Populariteten hos kemistens kamille i folk och traditionell medicin beror på dess utmärkta läkning egenskaper.

I blommorna i denna växt innehåller många värdefulla ämnen:

Kamomill från hosta: Förberedelser, användningsfunktioner och kontraindikationer
  • eteriska oljor;
  • tanniner;
  • karoten;
  • glukos;
  • glykosider;
  • askorbinsyra, oljesyra, stearinsyra, salicylsyra, palmitinsyror.

Tack vare denna sammansättning dekokter och infusioner av blommor av växten har en SVETT, antiseptiska och antiinflammatorisk effekt, och därför dessa medel används ofta vid behandling av förkylningar, luftvägsinfektioner, tillsammans med hosta.

Kamillehosta kan användas i form av te, buljong för gurgling och inandning.

Detta är viktigt! För beredning av något läkemedel är det nödvändigt att använda blomställningar – torra eller färska. Du kan köpa dem på något apotek, och du kan förbereda dem själv. Men för att maximera användningen av den medicinska växten är det nödvändigt att veta hur man korrekt samlar, torkar och lagrar det.

Samla blomställningar rekommenderas på den tredje femte dagen av blomningen. Det är under denna period i växten den maximala mängden näringsämnen och vitaminer. Du kan inte samla medicinska örter i närheten av motorvägar, kemiska anläggningar och deponier. Välj här endast ekologiskt rena områden, så långt som möjligt från industriområden.

Innan du torkar, var noga med att tvätta blommorna.

Torka blomställningen rekommenderas i ett välventilerat område, vilket undviker direkt solljus. Temperaturen i rummet får inte överstiga 45 ° C, annars kommer alla användbara egenskaper enkelt att indunstas.

Hur man gör te?

Med de första tecken på förkylning och känsla av obehag i halsen är kamomillte mycket effektiv.

Kamomill från hosta: Förberedelser, användningsfunktioner och kontraindikationer

För att förbereda en drink, ta 1 msk. en sked av torra blomställningar och häll ett glas kokande vatten, låt det brygga och spänna. Koka teet är inte nödvändigt. Ett glas drink ska druckas 20-30 minuter före måltid. För att ta detta läkemedel rekommenderas vuxna tre gånger om dagen för ett glas, barn under 12 år – en matsked varje timme hela dagen.

För att förbättra smaken av te, använd som regel socker. Men för att öka den helande effekten kan en sked honung eller en citronskiva läggas till den lättkylda drycken.

Ofta är unga föräldrar intresserade av frågan: är det möjligt att ge te från kamomillbarn när de hostar? Eftersom kamille är ett naturligt och ganska harmlöst sätt får barnläkare ge mat åt det även till sådana barn.

Men om du gör te en baby, ta hänsyn till flera viktiga rekommendationer:

Kamomill från hosta: Förberedelser, användningsfunktioner och kontraindikationer
  • Använd de blomställningar som köpts på apoteket och inte samlas in med egna händer.
  • torka försiktigt teet genom gasväv innan du ger det till smulan;
  • gör inte drycken för full;
  • Använd inga tillsatser. Honung och citron är starka allergener, så de är kontraindicerade för små barn.

Kamomill från hosta i form av te rekommenderas till framtida mödrar. Det eliminerar inte bara de första symptomen på förkylning utan normaliserar sömnen, lugnar nervsystemet och eliminerar fermentationsprocesserna i mag-tarmkanalen.

Men under graviditeten inte ska dricka kamomillte i stora mängder, eftersom användningen av läkemedlet främjar inne produktionen av hormoner av äggstockarna, vilket kan leda till en minskning i livmodern och som ett resultat bidrar till tidig förlossning eller missfall.

Vi gör buljonger och infusioner

Om en förkylning åtföljs av svett och ont i halsen, kan en infusion av kamomill för sköljning komma till räddningen.

Förbered det enligt följande: 2 msk. Skedar av torra blomställningar fyller med 200 ml varmt vatten och insisterar 15-20 minuter under locket. Därefter spänna infusionen och skölj halsen 4-5 gånger om dagen. Efter sköljning är det naturligtvis inte rekommenderat att äta och dricka i en halvtimme.

Med ont i halsen behöver du skölja med avkok av kamille. Häll 1 msk. sked blomställning med ett glas vatten, tillsätt lite borsyra (vid knivens spets) och koka över låg värme i ca 6-7 minuter.

Använd avkok och infusioner av kamomill för sköljning kan också göras vid hosta hos barn. Visst gäller detta bara för barn av medveten ålder, det vill säga äldre än 6-7 år.

inhalation

Essensen av inandning är effekten av varm ånga, mättad med härdande ämnen, på slemhinnorna i halsen.

Kamomill från hosta: Förberedelser, användningsfunktioner och kontraindikationer

Inandningar baserade på kamomill föreskrivs för hosta för att rena luftvägarna och eliminera inflammation.

För att förbereda sig för inhalation chop en halv kopp färska eller torkade blomställningarna, fylla dem en halv liter kokande vatten och låt stå i en halvtimme. Tillsätt sedan infusion av ens en halv liter kokt vatten, häll det i en stor kruka, böjd över henne, täcker en stor handduk och andas djupt utgående par mun och andas näsan. Efter inandning bör du försöka hålla andan i några sekunder.

Procedurens varaktighet är i regel ca 12-14 minuter. Antalet sessioner kan variera från 5 till 10 beroende på hälsotillståndet.

Inandningar från kamomill från hosta är tillåtna och under graviditet. Emellertid bör framtida mammor utföras med stor försiktighet. Om du känner dig yr eller illamående under behandlingen ska du omedelbart sluta andas ångan. Missbruk av dessa förfaranden kan leda till nervös överansträngning.

Kontra

Kamomill från hosta: Förberedelser, användningsfunktioner och kontraindikationer

Trots det faktum att denna växt anses vara ett av de mest ofarliga och effektiva sätten att bli av med hosta, har den, som alla folkmekanismer, sina egna kontraindikationer.

Så ska du inte använda den för personer som är benägen för allergiska reaktioner, har psykiska störningar och gravida kvinnor med toxicos.

Överskridande av de terapeutiska doserna kan leda till ganska obehagliga följder – huvudvärk, hudutslag, klåda, rodnad i huden, minskad muskelton, illamående och kräkningar. Om sådana symtom uppstår bör du sluta använda örtberedningen.

Försiktighet bör användas för att avlägsna kamomill för barn (särskilt barn). Innan du börjar behandla, var noga med att rådfråga en erfaren barnläkare – han kommer individuellt att ge råd om hur du använder verktyget korrekt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 4