Fesyen

Baju renang yang dikait: membuat atribut pantai yang bergaya dengan tangan anda sendiri!

Pakaian renang yang dikait telah menjadi trend baru-baru ini, tetapi telah menakluki hati berjuta-juta wanita di sekitar Globe. Pertama, elemen pakaian seperti itu unik dan unik – anda tidak mungkin bertemu seorang wanita lain di pantai dengan pakaian mandi seperti itu. Kedua, tisu semulajadi yang dilihat oleh tubuh adalah lebih mudah diterima daripada sintetik biasa yang agresif.

Dan, ketiga, pakaian renang itu kelihatan sangat lazat, terutama bagi mereka yang mempunyai sosok yang dipahat. Dan, yang penting, artikel seperti itu boleh dibina oleh tangan mana-mana gadis corong yang boleh memegang jarum mengait dan mengetahui dasar-dasar mengait.

Contents

Eksklusif unik

Baju renang yang dikait: membuat atribut pantai yang bergaya dengan tangan anda sendiri!

Pakaian renang bersatu agak rumit daripada, katakan, selendang atau sarung tangan. Untuk melakukan ini, anda memerlukan atribut tambahan – sebagai contoh, tulang, yang merupakan pendakap untuk bra.

Kuku pada tulang akan lebih baik, kerana payudara di dalamnya kelihatan lebih bulat, tinggi dan menggoda.

Anda boleh mengikat baju renang yang indah dengan jarum mengait hanya beberapa hari, terutamanya jika anda mempunyai masa lapang yang mencukupi. Dan perkara yang dicipta oleh tangan sendiri, akan menjadi alternatif yang sesuai walaupun untuk sut yang mahal daripada pereka fesyen. Lagipun, tiada siapa yang boleh bersaing dengan anda – dalam produk “Buatan tangan” anda kelihatan sangat asli dan tidak dapat ditandingi.

Keadaan utama produk yang berkualiti tinggi di outlet adalah benang yang baik. Anda perlu mengambil kira bahawa anda tidak membuat perkara biasa, dan oleh itu benang bulu tidak mungkin sesuai di sini. Anda juga harus membuat reka bentuk pakaian terlebih dahulu agar sesuai dengan anda. Untuk ini, seseorang harus mengambil kira ciri-ciri angka dan rupa warna luaran.


Ia mungkin tidak perlu untuk mengingatkan anda bahawa anda harus bermula dari saiz baju renang biasa anda.

Produk siap boleh dihiasi dengan rasa anda sendiri. Ramai wanita lebih suka menyulam korset dan manik-manik dengan manik-manik atau manik-manik, menghiasi dengan rhinestones, atau menjahit bunga kain di atas kawin. Di sini semua bergantung sepenuhnya kepada imaginasi anda. Jadi, mari kita turun ke topik utama perbualan kami – bagaimana dengan betul untuk mengikat baju renang yang baik dengan jarum mengait?

  Pakaian dan aksesori apa yang diperlukan untuk latihan di pylon?

Kami menyediakan bahan dan alat

Perkara pertama yang anda perlukan adalah pengumpulan bahan dan alat yang diperlukan untuk mengawan masa depan. Prasyarat untuk menghubungkan baju renang yang menarik dengan jarum mengait adalah pemilihan benang berkualiti tinggi dengan semua ciri-ciri yang diperlukan.

Ia adalah perlu bahawa benang elastik. Ini benar terutamanya apabila anda perlu merajut baju renang yang besar. Dan walaupun anda seorang wanita langsing, sebaiknya produk anda baik “Diregangkan”. Biasanya, jarum wanita memilih untuk tujuan ini seperti jenis benang seperti “Peregangan kapas” – ia sangat lentur dalam kerja, dan sesuai walaupun untuk amalan pemula dalam kerja jahitan. Sila ambil perhatian bahawa untuk 150-170 meter benang beratnya tidak boleh melebihi 50 gram.

Beri perhatian kepada komposisi benang – ia perlu memasukkan peratusan besar kapas. Anda tidak mahu produk itu menusuk kulit anda yang halus di tempat-tempat intim? Item yang siap semestinya pasti menyenangkan kepada tubuh, dan tindakan ini akan memastikan betul kapas.

Di samping itu, benang mesti memenuhi piawaian berikut:

Baju renang yang dikait: membuat atribut pantai yang bergaya dengan tangan anda sendiri!
 1. Jangan ubah sifat dan sifatnya yang bersentuhan dengan air dan rendam penuh;
 2. Jangan terbakar di bawah sinar matahari (kerana kain biasa juga cenderung untuk itu, kami mengesyorkan agar anda tidak berhenti pada warna benang yang terlalu terang – ada risiko yang mereka terbakar lebih cepat daripada biasa);
 3. Jangan menumpahkan.

Secara tradisional, pakaian rompi – jadi unsur-unsur produk jadi lebih subur, halus dan ikal.

Walau bagaimanapun, anda boleh menyambungkan perkara yang sama dengan jarum mengait. Dan dengan bantuan jurucakap diperoleh model-model seperti ini, seperti monokini dan trikini.

Pastikan anda mempertimbangkan untuk menjahit lapisan kain elastik. Benang mesti ketumpatan sedemikian supaya kering dengan cepat, tetapi tidak bersinar.

Di sini terlalu bergantung pada gaya merajut – anda perlu menaip gelung tidak terlalu ketat supaya baju renang itu tidak dipertaruhkan, tetapi tidak terlalu lemah – potongan tambahan tidak sesuai di sini, dan anda mungkin mengerti mengapa.

Untuk membuat pakaian mandi, anda memerlukan bahan berikut:

 • 150 g benang mana-mana warna (kami cadangkan juga untuk membeli bahan mentah yang berbeza untuk hiasan);
 • Gula topi – 3 m;
 • Jurucakap – № 2-2,5;
 • Cangkuk untuk merajut – № 2,5-3.
  Pakaian ketat untuk kehidupan seharian dan cuti

Banyak yang mula berseluar pakaian bersatu dengan gelung udara atau tongkat. Ia hodoh dan tidak praktikal, sebagai tambahan, kali pertama anda masuk ke dalam air, anda menghadapi risiko untuk keluar dari saman Eve. Oleh itu, dengan serta-merta hapuskan pilihan ini, dan cari cara mengikat yang lebih serba boleh.

Untuk mengikat baju renang bergaya dengan tangan anda sendiri, anda harus mula bekerja pada korset. Ia akan menjadi yang paling sukar, kerana model yang baik melibatkan penggunaan tulang fiksasi. Juga, anda perlu memikirkan lapisan, terutamanya jika anda cuba meningkatkan visual atau meningkatkan dada anda.

Kami bekerja dengan korset

Baju renang yang dikait: membuat atribut pantai yang bergaya dengan tangan anda sendiri!

Bagaimana dengan betul menyambungkan kancing pada tulang untuk leotard?

Pertama sekali, anda harus memberi perhatian khusus kepada bentuk cawan. Pilih cara yang sama seperti yang anda lakukan apabila anda membeli saman yang sudah siap. Sesetengah wanita memakai cawan klasik, yang lain ialah tirai. Di sini anda tidak dapat mencari pilihan terbaik untuk semua orang. Corak mengait untuk pelbagai cawan boleh didapati di Internet.

Cawan mestilah membetulkan payudara dan tidak menghulurkan ketika mengayun. Pada sisi cawan yang disiapkan boleh diikat dengan dua baris benang anjal. Untuk tujuan ini, gusi bobbin, manik atau sekeping spandeks akan dilakukan.

Tetapi pilihan ini hanya berkaitan untuk mereka yang mempunyai dada yang kemas. Sekiranya payudara anda besar, anda perlu menetapkan cawan dengan getah. Ia lebih kuat dan padat, dan oleh itu lebih tahan lama walaupun dengan hebat “Beban”.

Tulang boleh dibeli secara berasingan, tetapi boleh dikeluarkan dari bra lama.

Walau bagaimanapun, pilihan pertama akan lebih baik, terutamanya jika tulang lama sudah berkarat atau cacat. Di samping itu, lebih baik untuk mengambil fixatif bukan logam, kerana produk itu menyiratkan kerap kenalan dengan air.

Bagaimana saya boleh mengikat baju renang pada tulang? Pertama, anda perlu membuat sampel. Ini akan membantu anda mengawal ketumpatan perkilangan dalam pembuatan “Bersih” pilihan. Perhatikan bahawa kepadatan harus mencukupi supaya baju renang tidak meregang apabila anda memakainya. Adalah diharapkan bahawa dalam sampel yang berukuran 10×10 cm terdapat 25 gelung untuk 40 baris. Jika, apabila mengukur sampel, ia lebih daripada 10×10, maka anda harus mengambil jarum yang lebih kecil (dan sebaliknya).

  Seluar jeans ringan: rahsia kemahiran

Proses pembuatan produk adalah seperti berikut:

 1. Untuk cawan pertama, lukis 23 gelung dan merangkul 30 baris kelancaran muka;
 2. Selepas melibatkan pangkalan, taip 20 gelung lain di tepi kiri dan mengikat mereka semua dalam 33 baris;
 3. Anda boleh memilih warna benang yang berbeza, atau bersatu dalam jalur, supaya kangkung kelihatan lebih menarik (bikini lebih baik untuk melakukan monophonic);
 4. Dengan gelung tertutup, ikat satu baris di dalam crochet “Batu melangkah”;
 5. Di kedua-dua ujung yang lain, mengait satu baris, bergantian lajur dengan merenda dan dua gelung udara;
 6. Cawan kedua bersatu dalam bentuk pantulan dahulu;
 7. Sediakan serpihan gusi topi dan ikat dengan mengait setengah cangkuk;
 8. Letakkan jalur getah panjang di bahagian bawah cawan, dan dua yang pendek di sisi;
 9. Tulang pra-stitch, jadi mereka tidak tergelincir, dan kemudian menyambung dengan cawan;
 10. Selepas memasang tali getah di sudut, menghiasi hujung ikatan dengan manik-manik besar.

Kancing boleh dihiasi dengan bunga yang terikat secara berasingan atau bunga mawar dari reben satin.

Bekerja dengan seluar dalam

Untuk mengikat seluar dalam, ikuti arahan ini:

Baju renang yang dikait: membuat atribut pantai yang bergaya dengan tangan anda sendiri!
 • Taip pada lekukan 87 gelung dan ikat 8 baris dengan teknik kelancaran muka;
 • Tutup serpihan yang terhasil dari dua sisi sekali dengan 27 gelung;
 • Dalam setiap baris kedua segmen yang diperolehi, ikat dua dan keempat gelung 12 kali (bersamaan);
 • Selebihnya 9 gelung terikat dalam 32 baris;
 • Dalam setiap baris kedua pada kedua-dua pihak menambah 45 kali satu gelung;
 • Lengkapkan proses dengan merajuk 12 baris tanpa menambah. Tutup semua engsel. Borang tepi sampingan;
 • Bahagian atas batang adalah kotor dengan cara yang sama seperti yang dilakukan dengan kancing;
 • Letakkan topi di bahagian depan dan belakang panties, dan hujung tali juga harus dihiasi dengan manik.

Seperti yang dapat anda lihat, mengait perengkuh baju renang tidak mempunyai apa-apa yang rumit. Tetapi jika anda seorang pemula dalam jenis ini, anda harus menghidupkan bantuan visual dalam proses merajut.

Ia tidak perlu mendaftar dalam kalangan – hanya menonton video latihan! Jadilah yang asli dan menarik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply