Kotak Muton: ciri pilihan, penjagaan dan kaus kaki
Fesyen

Kotak Muton: ciri pilihan, penjagaan dan kaus kaki

Bersama cerpelai dan rubah, produk bulu dari Mouton baru-baru ini menjadi semakin meluas. Ini adalah jenis bulu khas, yang diperolehi oleh pemprosesan khas bulu domba, menghasilkan bahan lembut dan lembut. Terima kasih kepada harga yang berpatutan dan penampilan yang menarik, kot bulu Muton menjadi lebih popular di kalangan wanita. Mouton mempunyai bersinar lembut dan kelihatan mahal, walaupun kosnya agak kecil.

Contents

Dari apa dan bagaimana kot bulu Muton

Kotak Muton: ciri pilihan, penjagaan dan kaus kaki

Persoalan ini menarik minat ramai wanita, kerana teknologi mendapatkan bulu Muton sebahagian besarnya bergantung pada berapa lama mantel akan dipakai untuk menyimpan penampilan asalnya.

Mouton adalah kulit domba yang dipenuhi. Proses pemprosesannya merangkumi beberapa peringkat:

 1. Untuk bermula, bulu dipotong, meninggalkan ketinggian bulu tidak lebih dari 1 cm.
 2. Selepas ini, kulit domba diproses dengan formalin. Ini menjadikan produk ini tahan lama dan tahan lama.
 3. Pada penghujung proses, produk dicat – mantel dari mouton datang dalam pelbagai warna dan warna.

Hasil daripada rawatan ini, mouton lembut dengan sentuhan, toeskin dan visual yang menarik.

Kelebihan Muton

 • Panas walaupun dalam fros yang teruk,
 • Jangan basah dari hujan atau salji basah,
 • kelihatan rapi dan menarik walaupun selepas tahun kaus kaki aktif,
 • harga rendah.

Pelbagai jenis dan kemasan

Sebelum anda pergi membeli kot bulu Muton, anda perlu memutuskan jenis produk yang anda ingin beli. Proses pemprosesan yang mudah dan populariti muton telah membawa kepada hakikat bahawa pelbagai dan pelbagai produk tersebut sentiasa berkembang. Warna yang berbeza, panjang, kaedah penamat dan ketersediaan elemen tambahan – semua ciri-ciri ini menjejaskan rupa mantel bulu Muton yang luas.

Varieti bulu dari Mouton boleh digambarkan oleh ciri-ciri yang berbeza:

Kotak Muton: ciri pilihan, penjagaan dan kaus kaki
 1. Panjangnya. Anda boleh membeli kot pendek ke pinggul atau panjang di lantai, mouton kelihatan menguntungkan dalam apa jua panjang. Mana antara mereka yang lebih baik memilih – setiap wanita membuat keputusan sendiri. Ia bergantung pada seberapa kerap perkara itu akan dipakai, dalam keadaan apa dan pengangkutan apa yang bergerak di sekitar bandar. Untuk memakai dan penggunaan pengangkutan awam yang berterusan, lebih baik memilih panjang purata produk: ia akan menjadi hangat, tetapi kot dari Mouton tidak akan kotor dan terharu.
 2. Rawatan Mouton membolehkan anda membuat pakaian luar seperti hampir apa-apa warna, tetapi yang terbaik adalah memilih warna klasik yang disenyapkan: kelabu, krim, hitam, coklat. Terdapat bulu bulu dengan peralihan warna dan warna, tetapi di sini anda perlu berhati-hati melihat produk dan mencerminkan diri anda dalam cermin. Beberapa warna yang luar biasa boleh mempengaruhi hakikat bahawa kot bulu akan kelihatan tiruan dan murah.
 3. Pilihan penamat. Sehingga kini, agak popular adalah pilihan untuk bulu bulu dengan kerah yang diperbuat daripada bulu lain, misalnya, bulu mata atau musang kutub. Terutamanya kerap ini digunakan pada kolar atau tudung. Kombinasi ini kelihatan menguntungkan dan menarik, tetapi ia boleh menjejaskan kos. Belang itu boleh dibuat dari bulu yang sama atau diperbuat daripada kulit asli. Di samping itu, selalunya pada bulu poket mouton dicurahkan, sebagai unsur praktikal dan estetik.
  Slip slipper wanita: kelebihan dan kekurangan model

Semua ciri-ciri ini memungkinkan untuk menentukan dan memilih versi optimum bulu bulu Muton dan membeli pakaian luar terbaik yang akan melindungi dari sejuk dan mencantikkan keseluruhan imej. Selepas itu, anda hanya perlu menikmati pemerolehan itu dan belajar bagaimana untuk mengurusnya dengan cekap, untuk membersihkannya supaya ia akan dipakai selama bertahun-tahun.

Bagaimana untuk memilih kot mouton dan semak kualitinya

Untuk membeli hanya keseronokan, dan kot bulu dipakai untuk masa yang lama dan tidak hilang penampilannya, anda perlu berhati-hati melihatnya sebelum membeli:

Kotak Muton: ciri pilihan, penjagaan dan kaus kaki
 1. Periksa ketiadaan penolakan dari depan dan belakang, kelancaran dan kualiti lapisan (terutamanya pada poket dan garisan lampiran hud).
 2. Menilai kualiti lukisan mouton. Sekiranya teknologi itu tidak diikuti dengan betul, ini tidak hanya boleh menjejaskan warna, tetapi juga kualiti kot bulu. Ambil sapu tangan atau serbet putih dan gosokkan bulu di pangkalan. Sekiranya cat dipindahkan ke kain, produk dicelupkan dengan buruk.
 3. Periksa kualiti berpakaian. Anda perlu mengeluarkan bulu dan cuba tarik vila tersebut. Jika ia cepat kembali ke keadaan asalnya dan tidak runtuh, maka kulit domba itu ditangani dengan betul.
 4. Pertimbangkan lapisan bulu. Pengilang mutu yang berkualiti Muton tidak akan membenarkan mereka menggunakan bahan nipis dan tidak praktikal, yang dalam beberapa tahun perlu diganti. Walaupun ia tidak terlalu panas untuk memanaskan tambahan, tetapi kekuatan kain lapisan adalah faktor penting.

Untuk mengambil kira dan memeriksa semua nuansa, perlu menghabiskan banyak masa, tetapi kot bulu Muton dibeli tidak selama satu tahun, jadi proses pengesahan adalah sepadan.

Bagaimana untuk membersihkan kot Mouton

Merawat kot mouton di rumah tidaklah sukar kerana ia kelihatan. Anda boleh memberikan produk kepada pembersih kering, di mana profesional akan melakukan perkara itu dengan cepat dan betul, dan anda boleh membersihkan kot bulu anda sendiri, dengan jelas mengikuti arahan.

  Kasut tertutup: bagaimana memilih model yang betul

Bergantung pada sifat kontaminasi, pembersihan dilakukan dengan kaedah kering atau basah:

Kotak Muton: ciri pilihan, penjagaan dan kaus kaki
 • Jika beberapa bintik-bintik kecil dari kotoran biasa muncul pada kot Muton, gunakan berus kering.
 • Noda kotor saiz besar boleh dikeluarkan jika ditaburi dengan sedikit kanji. Kanur kering mesti disapu ke dalam bulu sehingga ia menyerap kotoran dan menjadi kelabu. Selepas ini, ia juga mesti disikat.
 • Kaedah pembersihan basah yang paling berkesan ialah penggunaan campuran air, alkohol dan cuka. Ia membolehkan anda membersihkan kesan makanan lemak atau sisa pada kot. Semua ramuan perlu diambil dalam bahagian yang sama dan bercampur dengan baik. Untuk rawatan bulu, lebih baik menggunakan sekeping busa atau berus rumah, kemudian keringkan kawasan yang dirawat dengan serbet kering dan biarkan sampai kering sepenuhnya.
 • Keluarkan pencemaran dari kot cahaya akan membantu hidrogen peroksida. Untuk setengah liter air, tambahkan 3 sudu garam dan 1 sudu teh peroksida. Penyelesaian ini akan membantu menghilangkan bintik-bintik lemak atau kuning dari bulu.
 • Untuk menghilangkan lemak dari monyet gelap, gunakan ammonia. Campurkannya dengan air dalam nisbah 1: 4. Sapukan sebatian pada pad kapas dan perlahan-lahan menghilangkan pencemaran.

Kotak bulu Mutonovaya adalah mimpi ramai wanita, pelaksanaannya tidak memerlukan banyak wang. Dan keseronokan dari kaus kaki dan kehangatan akan membolehkan anda menikmati berjalan-jalan musim sejuk sepenuhnya!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply