Matlagning välsmakande

Nytt i fiskmenyn: olika recept från blåvitling

Blå ling avser små fiskar, eftersom den största delen av djuren inte växer i längd mer än 55 cm. Den skiljer sig från de andra genom att den uppehåller sig tillräckligt djupt under vattenytan. Priset på denna produkt är uppmuntrande, så personer med begränsad inkomst har råd med det. Från denna fisk kan du förbereda olika rätter som smakar för många.

Contents

Låt oss prata om fördelarna och farorna med blåvitling

Nytt i fiskmenyn: olika recept från blåvitling

Fisk anses vara en användbar och kostprodukt, som måste vara närvarande i varje persons kost. Sammansättningen av blåvitling innehåller många vitaminer, mineraler och andra ämnen som är användbara för kroppen. Fördelen beror på närvaron av en stor mängd vitamin A, vilket är viktigt för synen och huden.

Det är också värt att nämna om ett så viktigt vitamin D, vilket är viktigt för den normala assimileringen av kalcium och fosfor. Fiskolja innehåller användbara Omega-3-syror. De är användbara för immunitet och för kroppens allmänna tillstånd. Fettet av denna fisk används vid behandling av ateroskleros.

En annan viktig information är kalorierna för blåvitling. Så, för 100 g kokt fisk finns 81 kalorier. Det är anledningen till att denna produkt anses vara dietisk, eftersom den innehåller högst 1,2% fett.

Skador på blåvitling kan orsakas av närvaron av en individuell intolerans mot produkten. Det rekommenderas inte att äta stekt fisk i stora mängder.

Hur man lagar kakor från blåvitling?

Cutlets från fisk är ett utmärkt alternativ till köttalternativ. Det är inte svårt att laga dem, och tack vare bakning är de väldigt saftiga och aptitretande.

För detta recept, förbereda sådana ingredienser: 1 g fisk, morötter, ägg, lök, ett par skivor vitt bröd, 2 msk. skedar av gräddfil, salt, peppar och paprika. Resultatet är cirka 11 st.

Matlagningsprocess:

Nytt i fiskmenyn: olika recept från blåvitling
 • Slaktkroppar sköljs i rinnande vatten, ta bort huvud, fenor och hud. Separera köttet från åsen för att göra en filé utan ben. Mala det med en mixer;
 • Bröd suga i lite vatten för att göra det svullet och mjukat. Efter det, pressa det och hugga det i en mixer;
 • Skala och krossa lök. Skala morötterna på en stor rivare och lägg sedan övriga ingredienser i mixern. Som ett resultat kommer en homogen massa att erhållas, vilken måste blandas med fiskmalet kött och ägg. Glöm inte att lägga till salt och peppar.
 • Från de beredda förkroppsformade skärkropparna, som måste läggas ut på en bakplåt, föroljsad. Tillsätt varje skål med gräddfil och strö med paprikan;
 • Koka i ugnen, som måste värmas till 200 grader. Tillagningstiden är 20 minuter.

Hur man lagar stekt blåvitling?

Det är svårt att träffa en man som aldrig försökt stekta fiskar. Den kompletterar perfekt garnering.

För detta recept bör du förbereda sådana ingredienser: 1 kg fisk, 2 msk. skedar mjöl, 1/4 av en citron, 3 msk. matskedar av vegetabilisk olja och 0,5 tsk salt. Mängden produkter beräknas på 4 portioner.

Matlagningsprocess:

Nytt i fiskmenyn: olika recept från blåvitling
 • Om fisken är frusen måste den först lämnas i kylskåpet för natten och ta sedan en stund i rumstemperatur. Nästa steg av förberedelsen är att rengöra fisken: ta bort huvudet, fenorna, svansen och giblets. Var noga med att ta bort den svarta filmen inuti. Biltvätt i rinnande vatten;
 • Skär citronen i cirklar. Slaktkroppar sätts i en skål och salt. Sätt citron och kläm lite juice. Lämna allt i en halvtimme för att marinera;
 • Häll i mjöl i en skål och rulla varje liten fisk från alla håll. På en het olja stek blåvitningen på vardera sidan i ca 4 minuter. Putassu stekt bör läggas ut på pappershanddukar för att avlägsna överskott av fett. Servera med potatismos.

Hur man lagar blåvitling i ugnen?

Man tror att en fisk som framställts på detta sätt är mest användbar. Tack vare användningen av grönsaker produceras en fullrätt som inte kräver någon garnering.

För att göra detta bör blåvitling förbereda sådana produkter4 fisk, ost 125 g durum, 6 vitlöksklyftor, lök, paprika, tomat, 2 tsk majonnäs, gräddfil skedar 5 timmar, gäng persilja, vegetabilisk olja, torkades basilika, salt och peppar …

Steg för beredning:

Nytt i fiskmenyn: olika recept från blåvitling
 • Utför alla förberedda procedurer, det vill säga tina, rengör slaktkroppen och separera filéerna. Peppar tvättas, skalas av frön och skärs i tunna plattor. Klipp tomater i kuber och lök i halva ringar. Skal vitlöket, men skära inte det;
 • För en grönsakspudda, stek löken i olja tills den är gyllene. Hälften av löken läggs i en skål och lägg resten med peppar, vitlök och tomat. Stew i 7 minuter. Tillsätt salt och basilika och koka i 3 minuter. Sätt grönsakerna i en stekpanna.
 • Fyll på varje sida med salt och peppar och lägg det på grönsakerna.
 • Lök lök, tidigare blandad med gräddfil och majonnäs. Med den resulterande såsen, smörj fisken och strö med riven ost. Koka i ugnen i 25 minuter. till en rodig skorpa.

Hur man lagar blåvitling i en multivariat?

Fisken blir utsökt inte bara i ugnen, men i multivarket. Miracle-tekniken förenklar matlagningsprocessen.

För denna maträtt förbereda sådana produkter: 0,5 kg blåvitling, 2 potatis, lök, morot, 2 msk. skedar av vegetabilisk olja och salt.

Steg för beredning:

Nytt i fiskmenyn: olika recept från blåvitling
 • Börja, som alltid med förberedelse av fisk, som nödvändigtvis måste tvättas noggrant i slutet.
 • Skala morötterna på ett stort rivjärn och skalla potatisarna och skära i små kuber. Lampa på något sätt;
 • Fyll botten av multivarkoljan och lägg bitarna av filé och lägg grönsakerna där. Tillsätt salt och peppar efter smak. Blanda allt och sätt på “Ris / FiskarOch laga i 45 minuter.

Recept från blåvitling – utsökt soppa

Från denna typ av fisk får du en läcker första kurs som står ut för dess ljushet och aptit.

För beredning förbereda sådana produkter3 stora potatisar, 2 medelstora lökar, 375 g av blått ling, smör, persilja, lagerblad, salt och peppar. Resultatet är 7 portioner.

Steg för beredning:

Nytt i fiskmenyn: olika recept från blåvitling
 • Häll vatten i pannan och låt det koka. Förbered fisken och skär den i små bitar. Skala potatisarna, skära dem i en medium kub och sätt dem i vatten. Tillsätt saltet och koka över medium värme i 5 minuter;
 • I soppan, placera en tidigare skalad och skär i små kuber lök. Skicka sedan fisken där. Var noga med att sätta salt, peppar och laurel. Koka soppen i 25 minuter. Servera med en liten bit smör och hackade gröna.

Processen att laga fisk i Medelhavet

Fisk, kokta i ugnen under sås, visar sig mycket ömt och saftigt. Detta är ett utmärkt komplement till spannmål och grönsaker.

För detta recept bör du förbereda sådana produkter1 stora fiskar, 2 lök, gräslök, tomater, 45 g tomatpuré, salt, torkades oregano, 25 g smör och 3 bearbetad ost.

Steg för beredning:

Nytt i fiskmenyn: olika recept från blåvitling
 • Om blåvitlingfisken är frusen, avfrostas den och sedan avlägsnas överskottsdelar och sköljs i vatten.
 • Skala löken och skär i smör. Skicka sedan pastaen och koka i 10 minuter;
 • Ta bakplåten, täck den med folie och lägg ut tallrikarna med vitlök och smörbitar. Tillsätt lite lök med pasta och lägg stora fiskar. Häll ut resterande sås, salt, häll lite oregano och lägg bitar av gräddost på toppen. Sedan, gå tomaterna
 • Vik folien för att göra ett kuvert och koka i ugnen vid 180 grader i 45 minuter.

Alla ovanstående recept är enkla och de kräver helt normala och prisvärda ingredienser. Förbered utsökta och hälsosamma rätter för dig själv och dina nära släktingar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply