Mysigt hus

Extra säng för spädbarn – en bekväm lösning för mammor och barn

Barn som sover nära sin mamma utvecklas snabbare än de som sover i separata sängar. De har en stabilare psyke, återhämtar sig ganska under sjukdom. Minskade sannolikt risken för plötsligt andningssyndrom.

Extra säng för spädbarn - en bekväm lösning för mammor och barn

Nödvändigheten att dela sömn med föräldrarna leder dock till olika olägenheter. Vuxna som tvingas ständigt övervaka barnets tillstånd, får inte tillräckligt med sömn bredvid honom. Barnet vägra senare från föräldrasängen och det här området kan vara upp till flera år.

Lösningen på problemet uppträdde först i Amerika – en spjälsäng för nyfödda. Denna barnvagga har en speciell design, i vilken en av väggarna är borttagen. Detta gör det möjligt att sätta en spjälsäng bredvid föräldern, fixera den med klämmor som är fästa omedelbart.

Contents

Fördelar med vagga bifogad typ

Den främre spjälsäng har flera fördelar:

 1. Om barnet är vant vid rörelsesjuka behöver moderen inte bära det i hennes armar på natten. Du kan rocka ditt barn medan du ligger i din säng.
 2. Barnens sömn är lugnare: å ena sidan är moderen i närheten, å andra sidan – barnet har sitt eget territorium. Den här aspekten är särskilt viktig under tiderna eller sjukdomen när barn är särskilt känsliga för sömn.
 3. Rastlöst att sova en nyfödd är lätt att lugna ner, bara håller ut sin hand mot honom. Detta är ett stort plus för mammor som överlevde kejsarsnitt, eftersom de ofta tycker det är svårt att gå.
 4. Jämfört med den vanliga vaggan tar spjälsängen lite utrymme, vilket gör den idealisk för ett litet rum.
 5. Barnet blir inte van vid sovande med vuxna, eftersom han har en separat plats att sova. Därför, när spjälsängen upphör att vara relevant på grund av barnets ålder, kommer den lätt att överföras till en separat arena eller till ett annat rum. Det blir inte stress för honom.
 6. Den främre spjälsängen har direkta, stabila ben och tillförlitliga lås som säkrar det till förälderns säng. Detta är ett stort plus, eftersom enskilda vaggar ofta är utrustade med skids för att pumpa barnet. Så fort han växer upp och börjar svänga sig själv, blir sådan utrustning farlig: ofta vänder barn över en instabil struktur.
 7. En lika viktig fördel med en sängtyp är bevarandet av föräldrarnas närhet. Ofta slutar makarna att förstå varandra: kvinnan spenderar alltid med barnet, till och med på kvällen är han kvar i föräldrasängen. Rädd för att krossa barnet, ofta går fäderna till ett annat rum, vilket i framtiden hotar att negativt påverka äktenskapet.
Extra säng för spädbarn - en bekväm lösning för mammor och barn

En av de angivna typerna av vaggan är en transformatorbädd. Det är en mångsidig typ av krubba som kombinerar flera olika typer av möbler: en lekhage med en löstagbar sida, vilket gör hans fäste, en liten byrå att lagra barnkläder, skötbord och en säng för ett barn har mognat, skapat genom att ta bort väggar.

En sådan design är ganska dyr, men kostnaden betalas av en lång tjänst i sex till sju år, enkel omstrukturering enligt kraven för ett vuxenbarn. Närvaron av lådor sparar utrymme i ett litet rum.

Hur man väljer en extra säng för nyfödda

En produkt som är avsedd för barn bör ha ett antal viktiga egenskaper.

Bland dem är de viktigaste följande:

 • Comfort. Det är uppenbart att om barnet kommer att uppleva även det minsta besväret, så är det ingen fråga om en lugn sömn.
 • Säkerhet. Vaggan ska ha tillförlitliga fästingar för att fixera den på en vuxenbädds vägg. Det är nödvändigt att se till att sängens kanter är släta, utan grova kanter och vassa hörn. Skydda krummen från skador genom att välja mjuka kanter.

Staplarna ska placeras på alla väggar i barnsängar – för ventilation, men det är mycket viktigt att avståndet mellan dem är alltför snäv kommer att orsaka att baby händer och fötter kan fastna och luckorna är för breda förenat med störnings barnens huvud. Det optimala avståndet är 6 – 7 centimeter.

 • Ekologisk kompatibilitet. Materialet från vilket sängen är tillverkad måste vara naturlig, giftfri, utan lackbeläggning. Det är viktigt att komma ihåg att barn älskar att gnava och slicka, så det är nödvändigt att kolla kvalitetscertifikat från säljaren. Annars kan allergiska reaktioner hos barnet uppstå. Samma sak gäller fälgarna: det är bättre om de inte är gjorda av syntet, men av naturligt tätt material, som bomull.
 • Funktionalitet. När barnet växer vaggan blir inte bara en plats att sova, men det område där du kan lära dig att stå, sitta eller spela. Därför bör den vara utrustad i enlighet med detta: ha styva avtagbara stavar för att hålla fast vid dem, liksom annan tilläggsutrustning. Nu utrustad med barnsängar Lindbräda och extra lådor för olika erforderliga melochey.V det här fallet är speciellt användbar extrasäng-transformator.
Extra säng för spädbarn - en bekväm lösning för mammor och barn

Vid val av en bäddsoffa bör särskild uppmärksamhet ägnas åt materialet från vilket det gjordes. Barnmöbler ska vara väl rengjorda, ha en fin, lugnande babyfärg. Den senare löses genom att köpa en spjälsäng med vackra tygkanter, som, förutom estetiska, har en skyddande funktion.

Dessa stötdämpare är högt eller lågt: den första brunnen skydda barnet från damm, ojämna kanter vaggan, den senare tillåter mamman, från vilken sida det än må vara, för att se vad som händer med smulor.

Ofta är sömnplatsen för nyfödda gjord av trä, som det säkraste, miljövänliga material som lätt kan rengöras. Dessutom har träprodukter en lång livslängd.

Barnens spjälsäng med egna händer

Möbelaffärer representerar ett stort sortiment av vaggar av adjektiv typ, arenor och transformatorer. Ju mer kvalitet och funktionalitet sådana möbler, ju högre kostar det. Ofta gör de ekonomiska vuxna en vagga av egna händer, vilket inte är svårt med tillgången på förberedda material, verktyg, samt ett par skickliga händer.

Gör följande när du gör ett barns sovplats:

Extra säng för spädbarn - en bekväm lösning för mammor och barn
 1. Innan du börjar arbeta med möbelens storlek, gör en ritning. Utformningen av den framtida produkten är uppfinnet självständigt eller använder idéer som tagits från Internet.
 2. Materialet för den hemlagade sängen är också ett träd. Den bearbetas genom slipning av delar av strukturen. Det är strängt förbjudet att använda färg eller lack för bearbetning på grund av sin kemiska sammansättning.
 3. Detaljer om framtida spjälsäng – barer, botten, barer och mjuka sidor. Elva av staplarna används för att bygga en ram. De markerar punkterna där staplarna ska installeras och borras genom det markerade hålet. Avståndet mellan dem är högst sju centimeter. Stängerna är ofta placerade bara på ena sidan, lämnar fasta brädor på vardera sidan. Botten är inställd på samma nivå som förälderns säng. Det är bättre om botten inte är fast, men uppvärmning – det gör att madrassen kan andas.
 4. Gör fästdon. Först, för att fixa platsen för sömn, sedan att fästa spjälsängen till föräldrarsängen. Vanligtvis används skruvar eller mutterskruvar för fastsättning.
 5. Bortics som skyddar barnet från skador och sår är gjorda av tyg och sintepon. Material är viktigt för att välja naturligt ursprung: Syntetiska ämnen orsakar allergiska reaktioner hos nyfödda. Synthepone bifogar vaggarna i vaggan och täcker med ett lager av vävnad, som sedan spikas i staplarna. Bortics kan avlägsnas. De kan köpas i affären eller sys på egen hand av speciella mönster. Detta alternativ underlättar städning, vilket är viktigt för barnets hälsa.
 6. Längst ner den tidigare köpta madrassen, fixa barnets sovplats till barnsängens vägg.

En extra barnsäng är en användbar lösning för nyfödda. Att vara bredvid moderen kommer barnet att utvecklas bättre psykologiskt, starkare sömn.

Föräldrarnas uppgift är att noggrant överväga valet eller tillverkningen av sovplatsen för sig själv, eftersom materialets kvalitet och strukturens säkerhet beror på barnets liv och hälsa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply