psihologie

Dragi subtilități: ce știi despre pasiuni?

De multe ori de la bătrâni, spălând trecătorii de pietre, puteți auzi: "Uite, pasiunea lui a dispărut!"Se întreabă întrebarea, ce înseamnă această expresie?

Cine este această pasiune? 

Dragi subtilități: ce știi despre pasiuni?

Cuvântul a venit în limba rusă mult timp în urmă. Tradus din latină "pasiune"Poate fi interpretat ca pasiune.

În antichitate, cavalerii și poeții au compus adesea sonnete, în care au cântat:

  • cel iubit;
  • soții;
  • obiect al pasiunii consumatoare;
  • un obiect al sentimentelor platonice exaltate. 

Apropo, cuvântul "pasiune"Se aplică nu numai femeilor. Poate fi folosit pe deplin pentru a se referi la un reprezentant de sex masculin, căruia doamna simte sentimente delicate, emoționante. 

De vreme ce în Evul Mediu dragostea platonică a devenit larg răspândită, permițându-i doar să ofâme cu privire la doamna inimii, fără a încerca so scoată de la stăpânul ei, poate că acest cuvânt a devenit sursa unei expresii ca "pasiv“. 

Care este sensul cuvântului "pasiune"Are în lumea modernă? 

Dragi subtilități: ce știi despre pasiuni?

Din păcate,pasiune"Este departe de sentimentele sublime, care i-au înzestrat confesiunile cu naturi subtile. În prezent, multe cuvinte și fraze și-au pierdut semnificația inițială. Acestea includ expresia. 

Cel mai adesea, "pasiune"Este obișnuit să se refere la o amantă. Uneori, vorbim despre o femeie pe care un iubit trebuie să o ascundă de la public, deoarece este căsătorită de mult timp sau ocupă o poziție înaltă, ceea ce nu îi permite să-și asocieze viața cu o femeie de clasă inferioară. 

Este păcat că în timp sensul cuvântului sa schimbat dramatic. Expresia frumoasă "pasiune"Simbolizarea unui profund sentiment de dragoste este acum folosită cu subtil ironic.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

48 + = 49