Mesin merajut - belajar untuk membuat kraftangan! | pangudownloads.com
Rumah yang selesa

Mesin merajut – belajar untuk membuat kraftangan!

Menggilap tangan adalah hampir satu-satunya cara untuk mendapatkan pakaian panas dan aksesori bermusim. Sekarang pendudukan ini lebih hobi, kerana memerlukan pembaziran masa yang besar, dan kerana ini membawa pendapatan kewangan yang kecil.

Mesin mengait adalah agregat yang akan membantu menggabungkan hobi dan pendapatan tambahan yang sangat baik, tetapi semua kerana ia dapat membuat kain rajutan secara kualitatif dan lebih cepat daripada yang dilakukan oleh tangan.

Apa untuknya?

Malah, perkiraan sedemikian menjimatkan banyak masa dan wang. Fikirkanlah: walaupun anda tidak bersatu untuk dijual, maka semua ahli keluarga anda pasti akan memamerkan pakaian baru yang berkaitan dengan mesin itu.

Dengan pertolongannya ia agak mungkin untuk menenun:

Mesin merajut - belajar untuk membuat kraftangan!
 • pakaian musim sejuk dan musim luruh: baju hangat, kardigan, pullovers, topi, jaket dan selendang;
 • skirt dan pakaian bermutu tinggi;
 • pakaian renang dan kaki;
 • kaus kaki, sarung tangan, panamki;
 • beg tangan dan barangan.

Untuk semua ini, memerlukan mesin mengait tangan "Bayar" hakikat bahawa mereka perlu dipasang di tempat yang dilengkapi khusus, di mana akan ada pencahayaan yang baik, perabot yang selesa dalam bentuk meja dan kerusi.

Juga patut disediakan untuk fakta bahawa mereka memancarkan bunyi seragam, dan usaha fizikal masih perlu dibuat.

Yang terakhir ini ditunjukkan sebagai keperluan untuk menyesuaikan proses tenunan atau memindahkan gerabak.

Kesemua kesulitan ini boleh diterima, memandangkan hakikat bahawa mesin mengait bukan sahaja dibuat untuk sarung tangan, tetapi juga mampu menghasilkan artikel profesional dan model pakaian rajut. Kehadiran fungsi automatik memberi mereka peluang untuk melaksanakan pola tenunan yang kompleks, yang dalam pelaksanaan manual mengambil banyak masa, usaha dan saraf. Di samping itu, unit yang sama sentiasa bersedia untuk menghiasi pakaian siap dengan jalur, corak dan sisipan lain dari kain rajutan.

Apakah jenis pengikat yang tersedia untuk pemilik mesin?

Sesiapa sahaja, walaupun mesin merajut yang paling asas untuk pakaian bersaiz besar dan kaus kaki, dapat menghasilkan kanvas, yang berkaitan dengan teknik kelancaran masakan. Sudah atas dasarnya, ada peluang untuk mencapai lukisan terbuka, lukisan dan lukisan berwarna, serta untuk menggabungkan kombinasi mereka.

Dalam aspek lain, jenis thread interlacing boleh didapati:

Mesin merajut - belajar untuk membuat kraftangan!
 • merajai dan mengait kerja terbuka;
 • jacquard dan mahr;
 • menyeberang dan memetakan;
 • tekan dan kerja terbuka;
 • kaki dan gabungan;
 • intarsi dan pekeliling;
 • tidak sekata dan crossover;
 • kupon (anjal) dan lukisan;
 • dengan pembubaran gelung dan banyak lagi.

Mesin mengait bulat perindustrian adalah unit yang mengagumkan dan berisik, sama sekali tidak berorientasikan penggunaan rumah.

Untuk tujuan ini, mekanisme penghitungan rata khas telah dibuat, kain tenunan yang muncul sebagai hasil daripada pergerakan pengangkutan balas. Ia bergerak di sepanjang garis mata air, iaitu, tempat tidur tak bergerak.

Sekiranya anda memerlukan pelbagai jenis mengait, ia patut mempertimbangkan pembelian alat dua mesin. Dalam kes ini, ia boleh dilakukan untuk menenun bukan sahaja secara serentak pada sepasang katil jarum, tetapi juga dalam bulatan, hanya sebaliknya.

Mesin merajut - belajar untuk membuat kraftangan!

Jika kita bercakap tentang apa jenis benang yang boleh digunakan untuk sarung tangan, pakaian luar, pakaian musim panas atau stoking, maka jenis benang yang berbeza, dari yang paling tipis hingga yang paling tebal, dapat diterima.

Sekiranya benang sangat kasar dan tebal, mereka boleh dibenarkan untuk menyelesaikan produk siap atau pengembaraan yang sama. Sekali lagi, semua ini bergantung pada model mesin untuk tenunan.

Sebagai contoh, beberapa pengubahsuaian tidak dapat berfungsi sepenuhnya dengan mohair dan benang yang terbungkus, yang mengetuk dan merosakkan jarum.

Bagaimana dan seberapa pantas kita boleh menenun pada mesin?

Mesin merajut - belajar untuk membuat kraftangan!

Mengait pada fon yang sama memungkinkan untuk menerima hanya corak terperinci produk, yang kemudiannya perlu dijahit. Oleh itu, semua sarung tangan, kaus kaki atau lain-lain akan mempunyai banyak jahitan.

Jika anda membuat mereka kemas, maka kerajinan akan keluar cantik, jika tidak, anda perlu memikirkan membeli mesin pada dua fon. Di atasnya, benda-benda rajutan bersiar-siar di dalam bulatan, dan, oleh itu, mereka memerlukan pengubahsuaian manual minimum.

Mengenai masa: ia bergantung sepenuhnya pada saiz model yang dipilih, benang, kerumitan corak dan parameter lain. Contohnya, pasangan standard sarung tangan atau sarung tangan sebenarnya dibuat hanya dalam masa 1.5-2 jam.

Pullover akan mengambil jam 4, tidak kurang, dan kemudian dengan kemahiran pengendalian tertentu. Dalam pengeluaran, mesin gelung dwi menghasilkan 4-6 baju sejuk separa siap (kosong, tanpa perhimpunan) untuk satu shift kerja.

Mesin mana yang hendak dipilih?

Mesin merajut - belajar untuk membuat kraftangan!

Antara wanita rompi domestik, ia tetap perlu untuk mengoptimumkan kerja mereka dengan bantuan mesin mengait.

Sekiranya tidak ada pengalaman kerjasama dengan unit tersebut, lebih baik untuk memulakan dengan pelbagai, satu-fonetik yang paling mudah.

Sekali lagi, walaupun mekanisme domestik seperti ini sangat sukar dan sukar untuk disesuaikan, mereka mempunyai banyak kelemahan teknikal dan nuansa.

Kerana ini, ramai yang ingin sekali "Tukar" pada varian dua pantone yang diimport, mempunyai banyak aksesori tambahan.

Mereka lebih mudah untuk belajar, dan arahan ditulis dengan mudah dan intuitif.

Walau bagaimanapun, jangan lupa tentang keperluan untuk membekalkan mesin dengan bekalan kuasa yang tidak terganggu. Ia akan menyelamatkan unit dari lonjakan kuasa dalam rangkaian, dan mengurangkan risiko kerosakan pengisian elektronik mesin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 2 =